Ultima actualizare: azi, 11:55

Locale

VIDEO. Bolnav scos din ambulanţă în ploaie. Aproape scăpat de pe targă

Un bolnav ce a fost transportat la Centrul de Dializă din municipiul Satu Mare a fost scos din ambulanță direct în ploaie, după care a fost aproape scăpat de pe targă.

Scena a fost filmată de un sătmărean, iar pe imagini se poate vedea cum pacientului este scos din ambulanță direct în ploaie, iar apoi targa se prăbușește cu acesta. Cel ce îl are în grijă pe pacient, ridică targa, iar apoi gesticulează larg în fața pacientului.

Imaginile au fost publicate pe Facebook de cei de la DriversSM.

8 comentarii

  1. dan tordoi Răspunde

    Este absolut inadmisibil ce se poate vedea in inregistare. Sunt multe aspecte care trebuie clarificate, centrul de dializa in cauza, ar trebui printre altele sa asigure intimitate si protectie pacientilor, in sensul ca preluarea bolnavilor nu se poate realiza in drum, in public, ci printr-un sas, un hol, o rampa de acces ferita de intemperii si public. Apoi, dotarea tehnica a ambulantei, vechime, echipamente, mai au aviz de functionare/utilizare? Sunt revoltat si cer public Directiei de Sanatate Publica Satu Mare sa se autosesizeze si sa ne comunice, noua tuturor asiguratilor la sistemul public de sanatate si contribuabililor la bugetul public, daca acea cladire este autorizata sa gazduiasca centrul de dializa si daca da, din imagini daca rezulta ca este respectata autorizatia.

    PS: sa se inteleaga foarte bine, salut existenta centrelor de dializa private sau de stat,cum or fi ele, care permit accesul la aceasta procedura in conditii ameliorate fata de acum 15-20 ani, cand marea majoritate a pacientilor strabateau distante foarte mari pana la singurul centrul de dializa existent, cam asa functiona sistemul in fiecare judet. Dar, existenta lor presupune, sau ar trebui sa presupuna, respectarea unor norme, de la igiena la siguranta pacientilor.

    • y Răspunde

      Trebuie obligatoriu copertină și minim 2 persoane pentru scoaterea pacientului. Dar nu vede nimeni, doar nu este lângă ditamai podul Decebal pe care circulă aproape întreg orașul ! Nu este deloc uman față de pacient.
      Dar cum și dr. Coica a inventat noțiunea de “transport medicalizat” !!! (nu știu ce înseamnă, doar intuiesc) și în cazul de față este vorba de un serviciu medical care are nevoie urgentă de ceva “pansare”. Eu personal refuz să cred că cei care trebuie să știe asemenea aspecte nu știau de condițiile de acolo. Sau vorba aia, las’ că-i bine și așa.
      PS. Cred că și animalele se duc în condiții mai umane la abator și aici pe deasupra vorbim de oameni grav bolnavi. Scuze pentru eventualele dezacorduri dar sunt foarte revoltat.

      • matroz Răspunde

        @y:pai toti vroiau servicii alternative ,private si dracu mai stie cum ,vizavi de cele ale statului traditionale si legiferate!Asta e un exemplu de ce inseamna fuga dupa castig usor!Un sofer care se ocupa de un pacient,fara minime cunostinte de medicina de urgenta sau generala…Mai mult de atat pune in pericol viata pacientului!Ce poate face un simplu sofer pe timpul transportului medicalizat cum zici ,daca intervin complicatii?

        • y Răspunde

          @matroz. Păi da, toată lumea a văzut serialul Emergency, au crezut că va fi la fel și aici.

    • tordoi 2 Răspunde

      @dan tordoi:ti-ai mutat adresa de pe facebook,pe portal?Mare nemernic cu postari de prost gust!Sunt pe urmele tale !

      • dan tordoi Răspunde

        Nu mi am mutat nimic, nicaieri. Sunt in continuare si pe FB. Dar pentru unii e prea greu cu internet-ul. Cat despre urme, eu sunt usor de gasit, spre deosebire de tine care te ascunzi dupa pseudonime, lipsite de originalitate si alea. Ce sa zic, esti prost? Nu zic, dar ma bate gandul…

  2. popa Răspunde

    era ambulanta PRIVATA !! se vede clar in poza !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.