Ultima actualizare: azi, 19:34

Locale

Facilități pentru angajarea tinerilor în agricultură

Agricultura, ca și  alte sectoare ale economiei românești, duce o acută lipsă de forță de muncă. Deputatul UDMR de Satu Mare, Lorand Magyar, face un apel către fermieri, să folosească facilitățile fiscale acordate pentru angajarea tinerilor în agricultură.

”Programul de stimulare a angajării tinerilor în agricultură este prea puțin folosit încă de fermieri. Agricultura are nevoie de forță de muncă, iar tinerii ar putea fi soluția”, a declarat Loran Magyar.

Astfel, sunt acordate facilităţi fiscale atât pentru angajator, cât şi pentru angajat. Fermierul care angajează doi tineri va primi un sprijin lunar de 1.000 de lei pentru fiecare dacă tânărul are studii superioare în domeniu, de 750 de lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate şi de 500 de lei pentru persoanele fără studii, iar angajatul, la rândul lui, beneficiază de scutiri de la plata impozitului pe venit aferent salariului brut.

Programul pentru sti­mularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură şi industria alimentară vizează acordarea unui sprijin financiar angajatorilor fermieri în vederea angajării, cu normă întreagă, a tinerilor beneficiari ai programului pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puţin de 12 luni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.