Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Film în aer liber, în parcarea Kaufland Satu Mare

Caravana Cinemobilul, cea mai accesibilă și creativă caravană de film din România ajunge în această seară în municipiul Satu Mare. Astfel, sătmărenii sunt invitați la un film în aer liber, în parcarea Kaufland de pe Drumul Careiului.

Cinemobilul și-a început drumurile prin țară, oferind experiența unui cinematograf în aer liber locuitorilor din regiuni diferite alte țării, care nu au în mod obișnuit posibilitatea vizionării de filme în aer liber. Cea de-a cincea ediție a caravanei Cinemobilul se va extinde până în luna noiembrie. În această seară, caravana ajunge la Satu Mare, iar intrarea la eveniment este liberă.

,,Am început drumurile prin țară! Suntem la Satu Mare pentru o proiecție de film în aer liber, diseară de la ora 21:00, în parcarea Kaufland (str. Careiului 1)”, transmit organizatorii evenimentului.

Ce este Cinemobilul

Cinemobilul este cea mai accesibilă și creativă caravană de film din România, iar fondatorul proiectului spune că ,,totul a pornit de la un vis personal de a aduce experiența unui cinematograf persoanelor din cele mai izolate zone ale țării, în special copiilor care nu au mai avut ocazia de a vedea un film pe ecran mare”. În ultimii au fost organizate peste 250 de proiecții de film, iar caravana a ajuns la peste 30.000 de oameni din întreaga țară. Pentru majoritatea dintre ei, proiecțiile Cinemobilul au fost prima experiență a unui cinematograf în aer liber.

Prin intermediul proiectării de filme artistice și documentare româneşti şi străine, Cinemobilul își propune promovarea culturii cinematografice, susținerea educației cinematografice în școli și promovarea filmului românesc în rândul unor grupuri demografice semnificative din zonele rurale și urbane ale României, cu scopul de a stimula interacțiunile sociale, de a stârni curiozitatea și apetitul față de creația cinematografică și față de filmul românesc și de a transmite unui mesaj semnificativ: importanța imaginației individuale si colective în materializarea creativității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.