Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

FOTO. Accident pe Drumul Careiului. Discuții aprinse în sensul giratoriu

Un accident de circulație a avut loc pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare, după ce două autoturisme au intrat în coliziune.

Totul s-a întâmplat în această dimineață, duminică, 28 iulie, în sensul giratoriu de pe Drumul Careiului. O mașină marca Škoda și un autoturism marca VW ,,s-au ciocnit” în intersecție.

Din fericire, totul s-a soldat doar cu pagube materiale, însă în urma incidentului cei doi șoferi au purtat o discuție ,,mai aprinsă” în mijlocul intersecției.

Sursa foto: Facebook/Drivers SM

12 comentarii

  1. Nicolae Răspunde

    In exact acelasi loc a avut loc nu de mult un incident similar, este clar ca soferul masinii portocalii dorind sa paraseasca banda pe care era incadrat trebuia sa acorde prioritate. Si eu era sa “o musc” odata si m-am invatat minte. Un sofer experimentat mi-a spus ” ai prioritate atunci cand ti se acorda”, si mare dreptate a avut, este vorba de fapt de bunul simt, insa in cazuri ca acesta se aplica legislatia in vigoare.

  2. Andrei Răspunde

    De multe ori nu e vorba de bunul simt. Din pacate majoritatea celor care sunt deja in sensul giratoriu se cred atotputernici si daca schimba banda nu trebuie sa se asigurare si sa semnalizeze. Celalalt e nebun, care circula corect si mai ales incearca sa si evite accidentul.

    • Unu' Răspunde

      Andrei, devii incoerent!
      Păi dacă e omul în sensul giratoriu are prioritate, tu trebuie să i-o acorzi, chiar dacă tu consideri că banda pe care vrei tu să intri este liberă! El când mai schimbă banda dacă tu te bagi ca taponu-n … sau ca supozitoru-n cur?!?
      Greu la deal cu boii mici!

  3. Unu' Răspunde

    Dacă cel cu Skoda a intrat de pe Prahovei, el este vinovat, dar dacă a intrat mai devreme … discutabil!

  4. 007 Răspunde

    În primul rând, trebuie arătat faptul că în Satu Mare nu avem sensuri giratorii în sensul strict, ci doar intersecții de tip sens giratoriu. Un sens giratoriu trebuie să aibă o rază de 60 de metri, pe când în oras au fost proiectate – din lipsă de spațiu – sensuri giratorii și cu raze de șase sau opt metri. Vedeti ce se intampla cand intra TIR-urile in aceste asa zise sensuri,ocupa toate benzile si chiar urca pe separatoarele sensului.
    In consecinta spatiul celor doua benzi din jurul sensului sunt foarte inguste si prost semnalizate.Iata un exemplu;la intersectia Crinul cobori de pe pod pe trei benzi ,iar cand intrii in sens, AI DOAR DOUA BENZI.Uite ce am patit in intersectie ,coborandde pe pod spre Spital am intrat 3 masini deodata,eu eram pe banda din centru,si credeti-ma era cat pe ce sa ma loveasca un taxi de pe banda de la bordura,care normal ar fi trebuit sa intre pe str,Careiului ,nu spre spital,iar daca tot a mers inainte,trebuia sa-mi acorde prioritate,deoarece EL NU AVEA BANDA LIBERA spre INAINTE.Eu cred ca la intrarea de pe trei benzi in sensul marcat de jur imprejur cu doua benzi,cei de pe banda de la bordura OBLIGATORIU sa faca DREAPTA,iar cel de pe banda cu axul drumuluila stanga si inainte.
    Dar inainte de toate este obligatorie SEMNALIZARE in sens giratoriu…dar asta-i alta poveste.

  5. Poli Răspunde

    @Unu, ești pe dinafară

  6. gheorghe Răspunde

    https://www.scoalarutiera.ro/curs-legislatie/codul-rutier/intersectia-cu-sens-giratoriu
    Va rog sa urmariti aceasta filmare care pe unii dintre voi va poate ajuta.Pentru unii poate fi doar….un film.
    Nu vi se pare ca seamana cu giratoriul de la Crinul?Priviti aici!!

  7. y Răspunde

    Ar ajuta @gheorghe, dar problema este că mulți de cum se văd la volan deja nu mai fac parte din specia Homo sapiens sapiens ci mai degrabă din regnul animal. Și niște conduită preventivă n-ar strica la mulți. Merg ca boii și chiar dacă celălalt se bagă ca un kretin ei tot merg pentru că zice că are prioritate. Corect, are prioritate, dar accidentul trebuie evitat.
    Măi oameni buni! Nu prioritatea este cea mai importantă ci faptul ca să ajungi la destinație!!!! Cel puțin pentru mine.
    PS. În acest oraș nu se circulă corect, cel puțin 80% habar nu au cum se circulă în intersecții tip sens giratoriu. De semnalizarea schimbării direcției de mers nici nu mai vorbesc. Majoritatea cred că cel de după tine citește gândurile tale. Până la proba contrarie. Așa e? E, asta este momentul în care mămuca celuilalt începe să sughită.

  8. Anonim Răspunde

    Gheorghe,nu,nu seamana…Intrarea -Iesirea in si din sens de pe podul Golescu se face pe TREI BENZI !
    Iar sensul are DOAR DOUA BENZI circulare !

  9. salageanu costel mircea Răspunde

    Sensul giratoriu cu 1 ,2 sau 3 benzi (3 cercuri concentrice),este ca drum cu sens unic (cu 3 benzi)paralele.La care avem obligatia elementara ca si conducatori auto ,la intentia de a schimba banda sa ne asiguram,semanlizam intentia de schimbare iar cand banda pe care intentionam intram este libera ,schimbam banda.E simplu nu?.

    • Nha Răspunde

      Corect ! Dar mai trebuie si bun simt sa te incadrezi pe banda care te duce spre destinatie imediat , nu incurcand traficul ! Pentru directia dreapta si inainte pe banda exterioara a sensului si pentru stanga si inainte banda dinspre centrul cercului .

  10. gheorghe Răspunde

    Anonim eu am zic ca ,,seamana” nu am zis ca ,,este identic”.Chestia este alta,trebuie ascultat ce zice tipul din filmare care incearca sa ne invete REGULILE de circulatie in giratoriu,indiferent ca este cu doua sau trei benzi.
    Eu cred ca daca vedem de mai multe ori filmarea si suntem atenti si la comentariu putem sa invatam multe despre circulatia in sensul giratoriu.Sincer eu zic ca ar trebui ca si voi sa dati acest link si altora ca poate asa vom invata mai multi despre asta.
    ,,y” ai multa dreptate cand spui despre comportamentul unora la volan si de multe ori prin conduita preventiva am evitat unele chestii urate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.