Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO. Anchetă după incidentul de pe Otopeni. AIAS: Pneurile avionului TAROM erau distruse

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a demarat o investigație după incidentul petrecut marți pe aeroportul Otopeni, acolo unde pneurile avionului Satu Mare – București au explodat la aterizare.

O echipă de investigatori din cadrul Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) s-a deplasat la locul producerii evenimentului și a demarat primele activități de investigație privind siguranța.

Din evaluarea inițială a avariilor produse, comisia de investigație din cadrul Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a constatat faptul că pneurile și jantele trenului principal de aterizare erau distruse. Un raport preliminar de investigație va fi publicat de AIAS în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

Compania TAROM a informat aseară despre un incident survenit la aterizarea cursei RO638 care a operat pe ruta Satu Mare – București, având la bord 22 de pasageri. După aterizare anvelopele trenului principal au cedat. Avionul a fost oprit în siguranță, pasagerii au fost debarcați conform procedurilor și nu au solicitat asistență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.