Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

FOTO. Ardudul devine oraș medieval. Mâine începe Mediev Art Fest 2019. Programul oficial

În acest weekend, orașul Ardud îmbracă costume de cavaler și scoate la înaintare un important arsenal medieval. Astfel, sătmărenii sunt invitați, cu mic, cu mare, la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Medieval Mediev Art Fest Ardud. Evenimentul se desfășoară pe parcursul a trei zile, în perioada 19 – 21 iulie și promite să aducă în fața publicului zeci de spectacole cu totul și cu totul speciale.

Tematica din acest an a festivalului este Alchimie, Magie și Astrologie, iar organizatorii au prefațat evenimentul într-un cadru extrem de sugestiv. Primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, secretarul Ardudului, Cristian Micle și directorul artistic al Mediev Art Fest, actorul și regizorul Liviu Pancu, au organizat astăzi o conferință de presă în laboratorul de chimie al Colegiului Național ,,Ioan Slavici” din municipiul Satu Mare, conferință în cadrul căreia au vorbit despre tematica aleasă și despre surprizele de la această ediție.

 

,,Festivalul a devenit, de la an la an, tot mai îndrăgit și s-a format un anumit tip de public spectator care apreciază acest gen de eveniment, iar de aceea suntem datori să perpetuăm acest festival și să ne străduim pentru a face ca el să meargă mai departe și să fie în continuare îndrăgit de cei care îl cunosc. Cei care încă nu au avut posibilitatea să beneficieze de ceea ce poate oferi acest festival îi invităm să vină la Cetatea din Ardud pentru a se bucura împreună cu noi”, a declarat primarul Ovidiu Duma.

Directorul artistic al Mediev Art Fest, Liviu Pancu a precizat că tematica pentru această ediție a fost aleasă deoarece acest an a fost declarat Anul Internațional al Tabelului Periodic al Elementelor. În acest sens, cea de-a VII-a ediție a evenimentului și-a propus să-l omagieze pe cel care a fost părintele acestui tabel, și anume chimistul rus Dimitri Mendeleev.

Oficial, noua ediție a Mediev Art Fest va debuta mâine după-masă, în centrul municipiului Satu Mare, acolo unde va avea loc o paradă demonstrativă oferită de cavaleri și domnițe. Așadar, sătmărenii sunt așteptați mâine, vineri, 19 iulie, la ora 17.00, în Piața Libertății, pentru a admira spectacolul oferit cu ocazia deschiderii celei de-a VII-a ediții a Fesivalului Medieval.

Programul complet Mediev Art Fest 2019

 

 

 

2 comentarii

  1. Raul Răspunde

    Oras medieval cu taxe medievale… stire de doi bani…

  2. Om Răspunde

    Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.