Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

FOTO. Mobilizare. Pompierii și voluntarii din cadrul ISU Satu Mare au donat sânge

În contextul crizei de sânge din această perioadă, pompierii și voluntarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare au răspuns “prezent” la campania de donare de sânge inițiată de Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare.

,,Astăzi, miercuri, 17 iulie, la fel ca și cu alte ocazii, pompierii sătmăreni și frumoșii noștri voluntari ne amintesc ca nu sunt indiferenti la problemele comunității din care fac parte. Vă invităm și pe dumneavoastră să vă alăturați campaniei și sa fiți siguri că fiecare strop de sânge donat ajută!”, este mesajul ISU Satu Mare.

3 comentarii

  1. s.m. Răspunde

    Cate ore ati asteptat sa puteti dona? Am fost sa donez si nu zic ca nu ma voi mai duce, dar sa stai acolo 4-5 ore sa astepti pana ce iti vine randul si in sala aia in care este plin cu oameni si nici macar aer sa nu ai. Nu inteleg cum este criza cand acolo sala zilnic este plin cu oameni. Ca sa scapi mai repede, ma gandesc ca trebuie sa mergi, dimineata pe racoare ca pe vremuri la cumparat lapte.

    • Rodica Răspunde

      Sa te lamuresc – stai mai mult timp , deoarece în prima faza îti recolteaza probe pentru analiza , cum e si normal , sa vada daca esti compatibil .Nu stiu daca ai cunostinte , dar cei cu anumite afectiuni ( hepatite , hiv , anemii severe , leucemie, etc ) nu pot dona sange . Despre aceste afectiuni posibil ca multi sa nu stie , fiindca unele prezinta simptome doar în faze mai avavnsate ale bolii , sau sunt descoperite doar întamplator , si-atunci e clar de ce dureaza totul cateva ore . Te-ai întrebat oare cati din cei care merg cu buna intentie acolo reusesc sa si finalizeze procesul de donare ? Cunosc cazuri care si-au depistat în acest mod afectiuni severe (ciroze) , asa ca nu e de condamnat nimeni .

    • Unu' Răspunde

      Ai prins o zi când ajutoarele sociale erau terminate și a fost aglomerat, dar în rest, în maxim 2 ore ai terminat!
      Am multe donări la activ și, de regulă, respectivele situații când e aglomerat sunt destul de rare (din păcate)! În mod normal totul se termină destul de repede!
      Dacă te grăbești, poți să spui asta doamnelor de la recepție și vor încerca să te prioritizeze, dar nu abuza, timpul tău nu este mai important decât al altora!
      Spor și sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.