Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

FOTO/VIDEO. Poliția, acțiune de amploare în Satu Mare. Transportatorii, trași pe dreapta

Acțiune de amploare a Poliției în centrul municipiului Satu Mare. Autobuzele, microbuzele, precum și alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost oprite pentru control. Acțiunea s-a desfășurat în Piața Romană, în fața Finanțelor Publice.

Pe parcursul săptămânii, 22 – 28 iulie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare vor organiza și desfășura o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Polițiștii verifică respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Acțiunea se desfășoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

2 comentarii

  1. mae Răspunde

    masini de PTS nu se opresc ca da balastru si beton la toata politia tip spaga,,,,,,de tar sa nu mai vorbim,asa vrea sa vad daca este un proces ,cu masina de alu tar ,sau pts,,,,, sau bny …sau alte firma mai mari.numai ciurigai opriti,cu masini mici ,sub 3,5 t care inceara sasi duca acasa piinea la copii,hotaritiva odata sa fie legea la fel pentru totii…………spor la treaba

  2. mae Răspunde

    cokera nui de tine meseria asta,e prea mult este peste nivelul tau,stim cum ai ajuns pe pile ,nu stii sa vorbesti gramatica te omoare……..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.