Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Gabriel Leș intervine după cazul fetei ucise în Caracal

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, intervine după cazul fetei ucise în Caracal, declarând că trecerea Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) sub coordonarea MApN este unica soluție de reda credibilitatea acestei structuri. Intervenția ministrului vine după ce o adolescentă de 15 ani, sechestrată şi ucisă în Caracal, a sunat, joi, de trei ori la 112 să ceară ajutor, însă fără niciun rezultat.

Redăm, integral, declarațiile făcute de ministrul Gabriel Leș:

,,În 2007, Bruxelles-ul deschidea împotriva României procedura de infrigement pentru lipsa localizării pe sistemul de urgență 112.

În ianuarie 2009 problema părea rezolvată prin implementarea mecanismului de către o companie privată.

În 2014 avionul SMURD se prăbușește în Apuseni, iar eșecul de a localiza în timp util aeronava se soldează cu decesul a doi membri ai echipajului.

În 2019 sistemul de urgență 112 eșuează încă o dată lamentabil, cei însărcinați cu operarea nefiind capabili să localizeze apelantul. Mai exact, STS a transmis o arie în Apuseni și alte trei locații greșite. Rezultatele le cunoaștem: o tragedie teribilă ce nu poate rămâne fără urmări.

Ministerul Apărării Naționale are infrastructura și resursa umană specializată pentru a aduce la parametrii optimi acest sistem. Trecerea STS sub coordonarea MApN cred că este unica soluție de a reforma și reda credibilitatea aceastei structuri esențiale pentru sistemului național de securitate”.

Alexandra Măceşanu, o fată în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, după ce s-a urcat într-o maşină la ocazie. Adolescenta a sunat la 112 joi, cerând disperată ajutor, spunând că e închisă într-o casă. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale ar fi dat poliţiştilor o arie mare de unde s-ar fi efectuat apelul şi trei adrese din Caracal. S-a mers la adresele indicate, dar nu s-a găsit nimic.

Adresa la care au ajuns oamenii legii a fost a patra de pe listă, adresă la care s-a ajuns de dimineață. Locația ultimă era a unui mecanic și în care s-au găsit rămășițe umane, bijuterii și bucăți de haine.

 

7 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    Peste 1-2 ani se va intampla o alta nenorocire si ei tot nu vor fi in stare sa localizeze ceva. Prin acest lucru, de fapt, ei ii protejeaza pe criminali, hoti, contrabandisti, violatori, etc. Daca era fiica unui potentat local sau central se actiona cu precizie.

  2. gheorghe Răspunde

    Da sigur sa treaca sts la ministerul apararii ca vezi Doamne acest minister ne apara!!De ce ne apara sau ne va apara aceat minister?De tantarii care ne mananca de nu poti sa stai afara de cum se lasa umbrele?Sau de dusmanii tarii cei care vor sa cotropeasca aceasta tara cu acesti oameni minunati si super credinciosi?Nu aparaturile sunt slabe ci personalul care este platit regeste din banul public si care trebuie sa le manuiasca(sa le deserveasca).Peste tot in institutiile publice,,de stat” s-au aciuat nepoti,frati si neamuri ale celor cu bani si ai politicienilor.Daca trece acest sts la ministerul tau ,Gabi si se intampla astfel de mizerii si neconcordante sau moare cineva din vina voastra,esti atat de barbat incat sa-ti dai demisia pentru neprofesionalism?Toti vor sa fie cineva dar cand fac cate o belea si cineva este omorat din cauza incompetentei lor,nimeni nu-si pune mandatul pe masa.Mai nene la patron nimeni nu te plateste doar pentru ca faci act de prezenta ta acolo.Stii prea bine doar aveti firma.La stat este altfel pentru ca statul (adica populimea)este o vaca blanda pe care o pot mulge toti dupa bunul plac.Sa aveti o zi faina!!!

  3. Y_grec Răspunde

    de STS va mananca-n koor pe voi , ca sa puteti fura cum vreti la alegeri . In alegeri corecte cum au fost in mai s-a vazut cat faceti. Puteti taia jumatate ca acum va vota diaspora 3 zile si acolo nu luati mai mult de 2% .

  4. Nimeni Răspunde

    Deja cazul este politizat si din toata drama unor fete va iesi un rahat politic, urat mirositor o perioada, care va fi acoperit de altul, s.a.m.d. Nu cred ca pe politicieni ii intereseaza rezolvarea acestor cazuri ci numai ca ei sa iasa baieti frumosi in fata opiniei publice. Astfel de cazuri se puteau anticipa de niste politisti necorupti de strada, pentru ca acest presupus criminal prea batea la ochi cu tot ce facea si cu locul izolat unde locuia.

  5. nae Răspunde

    Este foarte comod sa stai in expectativa intr-un post inalt si sa speri nu se va intampla ceva nasol in mandatul tau. Timpul trece , leafa vine, noi cu drag chiulim. Sa imi fie cu iertare, voi spune cuvinte grele. Inclusiv prim ministrul tarii ar trebui sa fie tras la raspundere, nu chiar penal, pentru cele petrecute in Caracal. Tras la raspundere pentru incompetenta. Sa imi fie cu iertare dar vorbele din batrani nu sunt de neluat in seama, sunt suma observatiilor in decursul timpului; “Pestele de la cap se impute”. Daca sunt contra argumente zicalei, sunt deschis sa ascult si sa inteleg. Va multumesc.

  6. Gicu Hugi Răspunde

    Intervine o poooooooola… asa cum a intervenit cand a votat legile prin care au masacrat justitia!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.