Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Inspectorii DSVSA au suspendat activitatea unui restaurant din Satu Mare

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 28 iunie – 4 iulie, 95 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare animale, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne și unități procesare lapte.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat, o Ordonanță de Suspendare a Activității pentru un restaurant din Satu Mare și 4 sancțiuni contravenționale din care, o amendă contravențională în valoare totală de 1.200 lei, o amendă contravențională de 1.200 lei – 1 cofetărie / patiserie Tășnad – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare și depozitare a produselor alimentare.

De asemenea, inspectorii DSVSA au aplicat și 3 avertismente la trei producători particulari din piețele agroalimentare, din localitățile  Drăgușeni, Satu Mare și Carei, pentru comercializare directă către consumatorul final, a legumelor, fructelor și a altor produse, fără respectarea condițiilor de igienă.

Acțiunile de verificare vor continua și în perioada următoare. Inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA vor efectua controale în hypermarketuri, supermarketuri, marketuri, magazine alimentare, restaurante, unități cate ring, baruri, plăcintării și chioșcuri alimentare din județ.  Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare desfășoară controale tematice specifice, cu scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, dar și a prevenirii răspândirii virusului Pestei Porcine Africane.

Sursa: DSVSA Satu Mare

 

17 comentarii

  1. radu Răspunde

    numele restaurantului ????

  2. Rodica Răspunde

    Nu am inteles niciodata cum suntem protejati noi , consumatorii , când în urma tuturor controalelor efectuate de inspectori ….într-ale alimentatiei nu se face cunoscut numele celor în culpă ?????? Pîna la urma , cine este cel protejat ? Sunteti penibili cu aceste controale , nici nu stiu de ce le mai faceti !

    • Vaca Răspunde

      Ba vaca proasta: din momentul ce au inchis restaurantul esti protejata, mancatoare de mamaliga opincarist imputit/a ce esti !!!!

      • x-ulescu Răspunde

        @vaca te-ai uitat in oglinda si asta ai vazut ce ai postat ???

      • Rodica Răspunde

        O …..mica lamurire pentru cel din clasa bovinelor – stii cate locatii de acest gen au mai fost închise temporar si pe urma si-au redeschis ….activitatea ? Stii cati au comis-o si-a doua , si-a treia oara , dupa ce au fost prinsi cu nereguli ? Habar n-ai ce sunt in stare unii proprietari de asemenea locatii pentru un profit mai mare ; habar n-ai in ce conditii îsi transporta materia prima , multi dintre ei , pana ajunge sa fie prelucrata ; daca ai cunoaste cativa , i-ai vedea pe la marile lanturi de magazine , cum aleg marfa cea mai ieftina , de cea mai proasta calitate , in ideea de-a cheltui cat mai putin pe materia prima ; nu degeaba se spune naravul din fire n-are lecuire ! Aceste controale trebuie sa fie facute in mod curent , nu doar când urca putin temperaturile si exista suspiciuni ca s-ar putea întampla ceva din aceasta cauza . Pe urma , toti prinsi cu nereguli trebuie monitorizati o perioada buna de timp , tocmai pentru a-i obisnui cu conditiile corecte de lucru , iar acolo unde se recidiveaza , interzicerea definitiva a activitatii . Stii , de exemplu , ca in Anglia , un astfel de caz este tratat cu toata atentia de autoritati si inspectorii îsi fac treaba cum ar trebui s-o faca si cei de la noi – se inchide localul , se afiseaza la loc vizibil cauzele pentru care a fost închis (!) si se da termen de solutionare a problemelor ! La noi ce se întampla ? Iti raspund eu – se închide ….pentru renovare , si de regula dupa mici …..ajustari , se redeschide dupa 30 zile ! Sa-ti mai dau un exemplu – multi stiti placintaria de la piata Somes , cea de langa tarabele verzi . Stateam intr-o zi acolo în zona , asteptand pe cineva si la un moment dat se termina verdeata la placintarie (ceapa verde , marar , spanac) . Ce crezi c-a facut doamna de-acolo (patroana !) ? S-a dus printre mese , a cumparat niste legaturi de ceapa verde si marar , a venit in placintarie , le-a taiat marunt si le-a dat bune de consumat ….in placinta ! Asta fara sa le curete , fara sa le spele , ba mai mult fara sa se spele pe maini si ….cucoana ; nu de alta , da pe urma s-a apucat la framantat placinte ! Am ramas socata de cat ….pret pune pe igiena aceasta femeie . Acolo de cate ori au fost inspectorii in control ? De bon fiscal nici nu s-a pus problema , n-am vazut pe nimeni primind bon fiscal , în cele 20 de minute cat am asteptat in zona ! Asa ca e alegerea ta daca manînci intr-un loc curat , civilizat , cu conditii maxime de igiena , sau ….pasti în camp ! Dar asta nu-ti da dreptul de-a vorbi ca-n targul de animale , chiar daca esti unul dintre ele !

        • y Răspunde

          @Rodica, Rodica! Tu nu știi că și veterinarul e om, mănâncă și el de undeva?
          Sunt inconștienți. Dar mie în place cel mai mult locația aia exact din centru (ăla care a făcut reclamă cu mașina prin Siberia până în Vladivostok). Ziua în amiaza mare pune înapoi sosul neconsumat și servește la alt fraier. Dar nu vede nimeni. Nuuuuu!

          • Rodica

            Aici avem si noi o parte de vina , fiindca acceptam , când vedem asa ceva . In loc sa taxam urgent asemenea lucruri , ori ne facem ca nu le vedem , ori daca îndraznim sa comentam , sar imediat cativa sa te …..calmeze , sa nu mai fii atat de sensibil si cu figuri ! Stii ce mi-a raspuns o doamna -vizavi de patania din piata Somes – când am intrebat-o daca a vazut in ce conditii se fac placintele acolo ? Ei lăsati , ca parca n-ati mancat când erati copil si de pe jos , sau fructe si legume nespalate ! Asa ti-ai întarit sistemul imunitar ! M-a lăsat ……masca ! Si-apoi ai dreptate , si veterinarul sau ceilalti inspectori manănca de undeva …….

    • Road Runner Răspunde

      Pentru că-s corupţi până-n albul ochilor şi-i doare fix în … aia de populaţie. Ţi-o spun având experienţa a patru ani şi ceva fără egal. Când pleca din stabiliment ăla de la sanepid după un control făcut de ochii lumii maşina lui semăna cu un avion la decolare în momentul desprinderii de sol.

  3. X-ulescu Răspunde

    Cu privire la această situație, totu-i relativ.

  4. X-ulescu Răspunde

    Ești tare viteaz, dar stai relax că te prind eu pe tine și să vezi tu atuncea ce ți-o ei.

  5. y Răspunde

    @Rodica, eu am rezolvat problema în modul cel mai simplu posibil. Adică în veci nu mai pun piciorul în acel local! Asta după ce am tot reclamat și am pățit exact la fel. Nu mă interesează nici eventualele amenzi, …. sau eventualele scuze. Nu. Așa ceva nu e voie să se întâmple pentru că personalul din alimentație publică trebuie să aibă curs de acest fel. Așa ceva este strict interzis. Ce să mai explici la el sau la ea???? Sunt destule pizzerii în oraș chiar prea multe. Dar eu de atunci fac pizza acasă și nu se compară cu cel din comerț. Spun cei din familie. E ușor de făcut doar timp să ai. De mine toate pot da faliment.
    PS. Ar merita să vezi cum se aduce carnea de șaorma gata pregătită. Faci hepatită dacă vezi.

    • Rodica Răspunde

      Si eu sunt de ….moda veche in privinta asta . Cea mai buna mancare e cea pe care o faci tu acasa . Nu de alta , da vezi ce pui în oala sau tigaie . In rest , pana ce nu constientizeaza toata lumea cat de importanta este igiena si calitatea produselor folosite , degeaba vorbim noi ….dicutii . Uite , de exemplu acum , parca-i vad la Auchan si Kaufland pe cei ….ce înfuleca acolo cu pofta din toate resturile si expiratele ce se dau la preparat ! Mi-e sila …….

  6. X-ulescu Răspunde

    Pe nevastăta, oricum vine singura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.