Ultima actualizare: azi, 12:39
Locale

Licitație uriașă. Nou contract de salubrizare, de peste 250 mil. lei. Noi puncte de colectare, supravegheate video

Noul operator de salubrizare din Satu Mare va semna un contract pe zece ani și va costa Sătmarul peste 250 de milioane de lei. Noul operator va amenaja noi puncte de colectare supravegheate video și va deține autospeciale cu normă de poluare de minimum Euro 3.

Concret, valoarea viitorului contract de concesionare pe zece ani a serviciului de salubrizare în municipiul Satu Mare este de 263.138.788,6 lei fără T.V.A. În cadrul ședinței Consiliului Local ce va avea loc în această săptămână, consilierii vor vota caietul de sarcini, urmând ca mai apoi să se pregătească licitația.

Noul operator, pe cheltuiala proprie, va amenaja pe amplasamentul punctelor de colectare existente, 213 puncte de colectare supraterane închise, pentru a asigura colectarea separată în cinci fracții. Punctele de colectare supraterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor vor fi modulare, vor avea fante de introducere pentru securizare şi posibilitatea ulterioară de dotare cu sistem de identificare a generatorului de deşeuri, închidere electronică, sisteme de supraveghere video şi sursă proprie de energie electrică. Acestea vor fi dotate cu recipienţi standard de 1,1 mc.

În anul 2005, în urma licitaţiei, Primăria municipiului Satu Mare a delegat serviciul de salubrizare, prin încheierea unui contract de concesiune. Din 29.12.2005 serviciul de salubrizare este prestat în baza contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare nr. 462/29.12.2005, încheiat cu SC FLORISAL SA, operator economic licenţiat ANRSC.

Prin HCL nr. 209/26.09.2013 s-a aprobat prelungirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare nr. 462/29.12.2005, pe o perioadă de şase ani.
Având în vedere faptul că în data de 31.12.2019 încetează contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare în municipiul Satu Mare, Primăria pregătește o nouă licitație.

3 comentarii

  1. c4s Răspunde

    Cine spune ca va fi noul….

  2. Yes!!! Răspunde

    Bine Gabor!!! Nu mai platim nimic daca tot da primaria 25 de milioane pe an.

  3. Pop Ioan Răspunde

    Pina la urma tot din buznarele noastre vor fi scoase si aceste sume.Apare o noua “firma de partid” care nu poate suferi pierderi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.