Ultima actualizare: azi, 11:21
Locale

MACHETE. Cum va arăta noul mall din Satu Mare. Cinema și branduri renumite

Lucrările la viitorului mall din municipiul Satu Mare sunt avansate, iar noul centru commercial, ridicat de către cei de la Ceetrus, este tot mai aproape de deschidere.

Noul mall va avea un cinema, branduri ce ajung pentru prima dată la Satu Mare, dar și alte zone pe care reprezentanții noului mall urmează să le dezvăluie.

„Aushopping Satu Mare se extinde cu noi spații pentru a aduce mai aproape de tine branduri ca Decathlon, Casa Rusu, Laguna, Zoomania, Compas. Avem multe alte surprize de dezvăluit despre viitorul cinematograf operat de Cinema One, noul food court și spațiile speciale amenajate pentru întâlniri de lucru, învățare sau sărbătoare, totul în comunitate”, transmit reprezentanții Aushopping Satu Mare.

Immochan, filiala imobiliară a grupului Auchan, devenit între timp Ceetrus este tot mai aproape să finalizeze lucrările la noul centru commercial de pe Drumul Careiului.

25 comentarii

  1. Ionica Răspunde

    Noua nu ne trebuie malluri…. ne trebuie trotuare , drumuri curate, parcari curate, gara si autogara decente, parcuri , curatenie…

  2. Ion Răspunde

    Nuuu, ca lumea asta a luat-o de tot la vale… bagam banii in prostii care nu vor folosi la nimic, vor sta goale, spatii inutile… ati vazut ce are Oradea la iesirea spre Arad? Spatii comerciale imense care zac goale, pustii? La noi si astea ce le avem is goale, nu stiu firmele cum sa plece mai repede ca nu vand nimic… Da nu-i bai, is bani privati, face omul ce vrea cu banii lui… pacat ca ajung banii astia multi pe mana prostilor…

  3. ioan Răspunde

    iarasi doar plangeri….:(
    nu credeti ca astia au cercetat piata? credeti ca sunt prosti sa baga atatia bani si sa nu scoate din el nimic sa nu aiba profit?
    Eu nu cred asta.
    plus torutarele se fac drumuri se fac ce mai vreti? va fi facut si gara avem autobusuri “noi”

    • Ion Răspunde

      Ioane, eu nu ma plang de nimic, constat doar. Ai vazut magazinele acelea imense din Oradea care stau pustii? Si am mai vazut din astea in multe alte orase romanesti. Spatii comerciale URIASE… pustii de tot. Nu stiu cum cerceteaza astia piata, si eu sunt curios sa vad ce o sa se aleaga de investitiile astea

  4. Teo Răspunde

    Mda, avem trotuare, strazi ca-n palma, parcari cacalau, Central Station New York e cacat in comparatie cu gara noastra, cladirile istorice sunt toate renovate, hotelul Dacia eclipseaza Burj Al Arab-ul….ce mai?! Avem “di tăte”! Si unde mai pui salariile alea trăznet in care se lăfăie cu nesimtire satmarenii?! Cred ca studiul de piata e facut de retardati! Oricum, ne bucurăm ptr un nou mall, un centru sportiv, un spital, orice altceva in afara mallului era pur si simplu inutil. Dar deh, sunt bani privati, asa ca ce ne pasa noua? Eu sigur n-am sa las un leu acolo, asa cum nu las nici in celalalt mall.

  5. Ovi Răspunde

    Oameni buni, asta e o investitie privata. Nu are legatura cu modernizarea de trotuare, drumuri si alte lucruri care apartin orasului. Cum zice Teo, nu iti place, poti alege sa nu te duci. Dar ce rost au aceste comparatii cu starea orasului? Sa nu vina nimeni, sa nu investeasca. E mai bine, nu? Mai vedeti si voi partea plina a paharului. Nu doar criticati!

    • satmarean Răspunde

      La noi nu e bine nici ca se face nici ca nu se face,fiecare isi vede interesul propriu si daca nu-i place lui….nu e bine pt nimeni!!!!

  6. Suzana Răspunde

    Asta e o investitie privata, nu are legatura cu modernizarea orasului. Sincer mie personal imi place 🙂
    Ani de zile ma duc in Oradea pt Dechatlon, in sfarsit vom avea si noi unu in oras. Acuma vor veni altii la noi in oras pt un magazin (exp. in Baia Mare nu este).

  7. nuconteaza Răspunde

    Investitie privata = taxe = bani la bugetul local. Nu ne trebuie… de ce sa avem bani sa incercam sa modernizam orasul? nu multumim! Va rugam plecati, sa nu avem bani ca asa ne putem plange pe internet ca nu se face nimic. Ah da.. cine are nevoie de concurenta pentru haine sau alte articole? Asa e posibil sa scada preturile la unele magazine si noua nu ne place… vrem preturi mari si gama mica, ca doar suntem satmareni… ce naiba!

    • nuconteaza Răspunde

      #satmareni2019 (era sa uit)

    • bacontează Răspunde

      Nu există o modalitate mai clară de a scoate profitul din ţară decât comerţul de retail. Mare greşeală politică la nivel de ţară. Sigur …taxe, impozite, bla,bla bla dar rezultatul e ăsta: devalizarea inteligentă. Va veni vremea decontului când ne vom întreba cum s-a ajuns aici. Ei, uite aşa, cu ,,investiţii”. Dacă ar fi româneşti ar fi OK( vezi Dedeman).

      • Nuconteaza Răspunde

        Daca o gandesti asa… scoti toate companiile straine din tara ca sa nu faca ele profit. Daca le scoti, pierzi locuri de munca pentru cetateni (inclusiv parte de it , medicina , aviatie , etc). Deci locuri de munca platite bine si prost platite. Hotarati-va ce vreti. Raspunsul nu e usor si e impratit fiecare dupa dorinta sau speranta

        • bacontează Răspunde

          @nucontează, nu te face a nu pricepe că eşti băiat inteligent. Eu nu vorbesc de Drexi, Zollner s.a. care cumpără muncă românească şi care lasă banii lor aici( o parte). Ăştia cu retailul şi mallurile aduc marfa lor şi ne belesc de bani.

          • nuconteaza

            Cum vad eu toata situatia. Faptul ca ei construiesc pe banii lor niste magazine / hale / mall-uri .. nu e problema mea. Ca nu sunt din banii mei. Ei vor face locuri de munca + platesc taxe (din salar si faptul ca primesc autorizatie si opereaza ca un comerciant) , toate astea inseamna bani la buget central si local. Oferi locuri de munca (asa cum is platite) , dar conteaza ca sunt si ca nu mai stau oamenii pe somaj (bani de la buget sau asistenta sociala).. cu cat mai multe locuri de munca cu atat bataie pentru personal e mai mare , care duce la salarii mai mari sau sporuri mai mari. Ok.. cu toate astea spuse eu vad mai multe avantaje decat dezavantaje. Nimeni nu te pune sa cumperi de la ei.. nici pe ceilalti. Daca stii tu retaileri romani (capital 100% sau 51% romanesc) poti sa face cumparaturi acolo (ex: Dedeman). Asta nu inseamna ca toata lumea va face ca si tine. Nu zic ca e solutie ideala, dar decat nimic, mai bine asa.

          • bacontează

            Argumentaţia ta este pt. unul care nu are anvergură în analiză. Mă faci să râd când vorbeşti de locuri de munca. Locul de muncă îl creezi tu şi eu cu banii proprii.Adică înainte nu erau locuri de muncă în micile alimentare? Vax albina faţă de ce sug ei. Problema nu se pune că dacă vrei cumperi, dacă nu, nu, ci faptul că se crează comportamente de consumierist dependent care tâmpeşte. Timpul ne va arăta acest lucru. Celor care-şi vor aminti vor sesiza ceilalţi o s-o ieie ca pe un lucru normal.

          • nuconteaza

            “Locul de muncă îl creezi tu şi eu cu banii proprii” explica-mi ca nu inteleg. Eu sigur nu am angajati.. nu stiu in cazul tau.
            “Adică înainte nu erau locuri de muncă în micile alimentare?” existau. Ai gasit intotdeauna tot ce cautai la “micile alimentare?” inclusiv gama de produse din care sa alegi? Ca eu despre asta vorbesc. Daca un produs nu e romanesc, mai bine fara?
            Cerere de mall a fost de multa vreme in orasu asta. De ce nu a deschis un roman? sau hai mai bine zis un grup de afaceristi romani care sa promoveze produse romanesti sau locale?
            Un mall functioneaza eficient. Multe magazine la un loc, ca sa nu fie cazu sa te deplasezi in 10 locuri in oras (salvam timp si combustibil/bani).
            Acuma cand avem posibilitatea sa avem de unde alege ne plangem, in pre 89 lumea se plangea ca nu are de ales. Cum am zis mai sus, plangaciosi … dar adaug si “nemultumiti de orice”
            O ultima chestie, nu stiu cat de bine merge mall-ul, tineretul sigur il foloseste si tind sa cred ca nu doar ei. Faza e ca la Bucurest / Cluj / Timisoara is mai multe mall-uri si se anunta ca se mai propun / construiesc / deschid si nu aud atata “plans” din partea localnicilor.

      • Yon Răspunde

        Bună,
        Tot respectul pentru postarea ta,ai dreptate numai că,asta înseamnă capitalismul și globalizarea.Orice companie urmărește maximizarea profitului și reducerea costurilor,cred că îmi dai dreptate.Pentru ce să lase profitul aici?Singurul motiv pentru care vin aici sunt salariile mici la nivel de UE,atât,nimeni nu vine să îmbogățească pe nimeni.
        Vezi salariile marilor companii din județ,care sunt o rușine pentru România și pentru județ,câte firme din oraș dau județ,oferă salarii de nivelul UE?Nimeni!
        Am văzut un articol legat de Autonet,profit bun,dar care muncitor de acolo ia salariul net de 1200 de euro?
        În cel mai bun caz 500 de euro brut,muncitor.

        • nuconteaza Răspunde

          Buna! Bine punctat. Dar nici Dedeman nu da salarii de 1200 euro la angajati. Precis ca nici multe alte firme romanesti. Daca lumea e atat de suparata pe UE ca duce profitul dincolo, solutia e simpla. Faceti o asociatie de romani care deschide magazin /supermarket/ ce vreti voi si faceti concurenta… dupa o sa puteti da salarii mari la romani sau sa investiti profitul in oras /tara. Daca toti romanii renunta la locurile de munca actuale si se solidarizeaza in a munci doar pentru firme romanesti, strainii vor pleca din cauza lipsei de forta de munca. E mai simplu de zis decat de facut. O zi buna!

  8. Altu Răspunde

    Cel mai curios e faptul ce vor face cu un cinema cu 1000 de locuri in cele 5 sali. Plus ca se face cinema si la NEPI cu sute de locuri. La un oras cu salarii de mizerie nu vad mulți clienți . O familie la o ieșire la cinema lasă pe puțin 100 RON .

  9. y Răspunde

    Exact @bacontează! Și când ne trezim că mr. Maaareledezvoltator dă faliment ne vom uita la ditamai construcția goală care nu mai poate fi utilizat la nimic. Pentru că așa sunt concepute. Iar construcția ca atare nu rezistă, cam atât ține cât timp a durat ridicarea lor dacă nu sunt permanent întreținute. Sunt construcții tip “plastic”, nu senso stricto. Și frumos între timp toți micii comercianți dau faliment, pleacă și la o adică noi rămânem cu buza umflată fără alternative. Prefer multe magazine mici în care cunosc personalul și pot întreba la o adică dacă nu găsesc ceva. Pe când la mal ……
    PS. Eu încă n-am fost la mall și nici nu intenționez. Nu am timp să mă pierd printre rafturi și să mă scufund în pseudopromoțiile lor. Și nici bani ca să cumpăr ceva de care de fapt nu am nevoie. După părerea mea asta nu se poate numi dezvoltare. Este un altar pentru zeul euro sau dollar (după preferințe).

    • bacontează Răspunde

      Ei, noi ăştia mai ,,vechi” care ştiam toate locurile din oraş şi ce puteai găsi şi unde suntem nostalgici după pacea acelei lumi. Acum văd o sete patologică de branduri, o fugă spre nicăieri care te pustieşte în interior. Nimic nu te mai mulţumeşte, totul e spre facil, nimeni nu mai îndreaptă un cui sau repară un tv, nimeni nu mai citeşte o carte când poate vedea filmul…

      • y Răspunde

        Și majoritatea pică examenul la un interviu face to face (ca să vorbesc pe o limbă pe înțelesul lor) și majoritatea nu se descurcă fără un drq, plm, btw, # etc., etc. de o armată de emoji nici nu mai pomenesc. Aceste malluri nu înseamnă neapărat dezvoltare. Oricum un om cu capul unde trebuie nu lăsa un mall în buricul târgului din foarte multe motive urbanistice. Aceste malluri sunt ca șiragurile de mărgele de sticlă frumos colorate oferite de coloniștii americani indienilor. Pentru mine nu există nici o diferență. Noi ca nație ar trebui să avem puțin mai multă demnitate.

        • bacontează Răspunde

          Chestia cu ,,şiragul de mărgele” mi-ai luat-o din gândul nerostit. Eu înţeleg nevoia unui mall dar se exagerează. Iar chestia cu amplasarea este o cedare aiurea. Multe chestii aiurea am înghiţit după revoluţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.