Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Mesaje de avertizare pe telefoane. Calendarul testărilor Ro-Alert în județul Satu Mare

În perioada: 16.07.2019 – 26.07.2019 (interval orar 09:00 – 12:00) la nivelul județului Satu Mare va avea loc o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT, după cum urmează:

16.07.2019 》Carei;
17.07. 2019 》Cehal, Săcășeni, Săuca
18.07.2019 》Agriș, Micula, Porumbești, Halmeu, Turulung, Livada, Medieșu Aurit, Bătarci,Turț, Gherța Mică, Orașu Nou, Târșolț, Călinești-Oaș , Racșa, Tarna Mare, Cămârzana, Odoreu, Culciu, Apa, Botiz;
19.07.2019 》Santău, Andrid, Tiream, Craidorolț , Ardud, Terebești, Homoroade, Valea Vinului, Culciu, Săcășeni, Acâș, Supur;
22.07.2019 》 în intervalul orar 09:00 – 12:00, se va transmite un mesaj către toate localitățile care se învecinează cu localități din alte județe, inclusiv cele care sunt localități de graniță;
23.07.2019 – 26.07.2019》zilnic, în intervalul 10:00 – 12:00, mesaje către toate unitățile administrativ teritoriale de pe raza județului.

Activitatea are scopul de a examina functionarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate in raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.

Telefoanele configurate pentru receptia mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj _„TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”_ . Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.

5 comentarii

  1. y Răspunde

    În Grecia când a fost superfurtuna au picat utilitățile (curentul, gazul etc.) și semnalul pe mobil. Așa că băgați tare cu alerta că nu văd de ce ar fi altfel la noi în caz de ceva. Asta și cu exercițiile la sirene lunar. Nimeni nu-i mai bagă de seamă.

    • Unu' Răspunde

      De obicei, mesajele de alertare se trimit înaintea evenimentelor, nu în cursul acestora sau după, dar vom vedea!
      Orice efort îndreptat spre prevenție merită!

  2. y Răspunde

    @Unu’, în sudul sălbatic în multe locuri nici sirenele nu mai sună pentru că s-au furat de către minoritarii brazilieni naturalizați. Se trag clopotele ca pe vremuri.

  3. satmarean Răspunde

    va f..e arafat in toate directiile si in toate gaurile.si pune-ti botul toti ca este sfant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.