Ultima actualizare: azi, 13:01
Locale

Ministrul Gabriel Leş anunţă probe fizice mai uşoare pentru ca “haina militară să devină atractivă”

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, susţine că o problemă identificată la nivelul Armatei este cea a deficitului de personal, astfel că se vor lua măsuri pentru ca haina militară să devină atractivă, printre care se numără modificarea ghidului carierei militare şi a baremurilor la probele fizice.

Veşti bune pentru cei care vor să intre în Armată. Gabriel Leş anunţă probe fizice mai uşoare pentru ca “haina militară să devină atractivă”

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, joi, la Garnizoana Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că deficitul de personal se răsfrânge asupra tuturor categoriilor de forţe din Armata României.

„O problemă cu care se confruntă cam toate unităţile militare este cea a deficitului de personal. (…) Este nevoie de investiţii importante care, în perspectiva celor 2% din PIB pentru următorii ani, sunt perfect realizabile, capabile să consolideze capabilităţile de apărare ale ţării şi să ridice capacitatea de a acţiona a armatei la nivelul provocărilor, astfel încât să facem cât mai atractivă haina militară încât să nu mai existe aceste deficienţe la resursa umană care, din păcate, se resfrâng asupra tuturor categoriilor de forţe din armata României”, a spus Leş.

Întrebat care este deficitul de personal la nivel naţional, ministrul Apărării a subliniat că media de acoperire este în jur de 70%, dar din păcate se înregistrează discrepanţe destul de mari, în condiţiile în care în unele microstructuri militare acoperirea ajunge doar la 31-35%.

Ministrul Apărării a efectuat, joi, o vizită de lucru în Garnizoana Cluj-Napoca, ocazie cu care s-a întâlnit cu personalul Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca”, Centrului 88 Mentenanţă „Ardealul” şi Spitalului Militar de Urgenţă Cluj „Dr. Constantin Papilian”. De asemenea, Gabriel Leş a vizitat Comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” şi facilităţile acestuia, având o întâlnire cu militarii şi conducerea unităţii.

sursa: Mediafax

2 comentarii

  1. Gyuri Răspunde

    Baftă!
    Va avea armata “elefanți” in loc de “iepuraș de câmp”?

  2. gheorghe Răspunde

    O sa avem o armata dupa ,,chipul si asemanarea”ministrului Les…..Speram sa nu fie niste…lesuri!!Si uite asa o sa fim mai siguri in tara asta pentru ca orice dusman feroce care va incerca sa ne cotropeasca se va speria de acesti supersoldati.Dar si varsta de angajare trebuie schimbata…de la 50 de ani sa ajungi in armata,politie si dupa 10-15 ani de ,,stagiu”iesi la pensie cu niste banuti frumosi.Am un fost coleg inginer proiectant care a iesit la pensie,in urma cu doi ani, dupa 40 de ani de munca cu 1300 de lei!!!!Zice-se ca dreptatea …a murit!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.