Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

Ministrul Transporturilor: În acest an începe proiectul Autostrăzii Nordului Satu Mare – Suceava

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, la șantierul șoselei de centură a Sucevei, că proiectul Autostrăzii Nordului, Suceava-Satu Mare, va fi lansat în toamna acestui an, anunţă newsbucovina.ro.

„Autostrada Nordului. Ne-am asumat că vom lansa acest proiect până în luna septembrie-octombrie.E un obiectiv nou, și trebuie să facem studiu de fezabilitate. Este primul pas și ne asumăm termenul.Nu cred că nu ne-am respectat termenele, ba chiar le-am devansat pe unele”, a spus Cuc.

În campania electorală pentru alegerile europarlamentare, în luna mai, ministrul Răzvan Cuc, avansa ca termen de lansare a proiectului lunile iulie-august, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

”Autostrada Nordului, de la Suceava la Petea, este prinsă în Master planul pentru transporturi ca perioadă de implementare 2021 – 2030, așa cum erau multe obiective pe care noi le-am devansat. În cursul acestui an, prin iulie, august, dăm și noi drumul la un studiu de fezabilitate pentru tronsonul de autostradă sau drum expres între Petea și Baia Mare, ce va fi ne va arăta studiul de fezabilitate. Le promitem oamenilor lucrul acesta acum și ne și ținem de cuvânt”, a declarat Răzvan Cuc, potrivit comunicatului Ministerului Transporturilor.

În ceea ce privește autostrada pe care premierul Viorica Dăncilă a anunțat că dorește să fie executată integral de acest guvern, ministrul Cuc a spus că a propus trei variante de autostradă care pot fi realizate de la bugetul de stat.

„Vorbim de un proiect matur la care să dăm drumul la proiectare și execuție”, a spus ministrul.

El a menționat că din cele trei variante propuse premierului aceasta va alege una și va anunța decizia în perioada următoare.

Mai mulți parlamentari din Ardeal, dar și cinci din județul Suceava, între care Angelica Fădor, Cătălin Nechifor și Eugen Bejinariu, au semnat o inițiativă legislativă pentru Autostrada Nordului ce prevede executarea obiectivului de investiții Autostrada Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava din credite externe și fonduri europene.

 

19 comentarii

  1. Ionica Răspunde

    Stiti cand va fi gata. in 2099 :))

    • x-ulescu Răspunde

      la podu peste somes ,am vazut ca dupa cinci ani a expirat proiectul ( o fi fost facut cu smantana si sa stricat ) pai daca asta e regula ,cate proiecte vor fi facute pentru autostrada asta pana incepe constructia ( proiect ,un fel de joc pe calculator , introduci niste date si gata) si mai ales cine o sa ia banii pentru ele

      • y Răspunde

        Păi dacă atât înțelegi! Nu expiră proiectul ci în forma concepută nu corespunde. Proiectul trebuie doar reactualizat. Dacă deștepții stau pe dosare și nu depun din timp legislația se tot modifică. Doar trăim în România și asta ne ocupă tot timpul.

        • matroz Răspunde

          @y:eu nu cred ca modificările la legislație duc la lipsa de eligibilitate ale unor proiecte in speța ale primăriei sătmărene!Parerea mea e că sunt concepute prost,lipsite de motivare financiară reala și nejustificate ca oportunitate!Consiliul județean poate!Cred ca facem o greșeală fundamentala enorma atribuind succesul unor proiecte primarului.Cum nici enormitățile aiuritoare de cele mai multe ori din proiecte,nu trebuie puse doar in seama acestuia!Uitam mereu ca in spatele nepriceputului se afla zeci de neinspirați funcționari unii lenesi,alții nepricepuți,rău intenționați nu cred,dar care nu răspund niciodată de accesul închis la camera cu bani a ADR-ului,la fondurile transfrontaliere etc.Credeti ca s-a vărsat căruță cu deștepți la Carei,in Oradea sau Bistrița?Parerea mea este ca avem de-a face cu nepricepuți !

  2. Satmarean Răspunde

    Eu astept sa fie gata mai intai ….pasarela!!!!!!

    • peda gogu Răspunde

      pasareLELE ca sunt mai multe + podu peste somes ( al patrulea – care va fi gata inaintea celui de al treilea ) si toate astea terminate deodata cu acesta autostrada

  3. Baskint Răspunde

    Asta mai lipseste autostrada pana la Suceava si asa ii plin de ei pe-aici.

    • Rodica Răspunde

      Si , n-ai loc ? Numai moldovenii te deranjeaza ? Muta-te , undeva , unde sa fii singur , sa nu te deranjeze nimeni ! Pacat ca vorbeste gura fara tine ; daca ai fi avut curiozitatea sa vizitezi cateva orase din Moldova ai fi surprins sa constati ca unii ne-au cam luat-o înainte ! Sa-ti dau niste repere pentru un eventual…. concediu – Iasi , Piatra Neamt , Vatra Dornei !

      • Baskint Răspunde

        Ai muscat momeala :-))) Am fost curios cine sare contra. Am fost in toata tara. Peste carpati e alta tara si nu-i grozava. Lume multa dar oameni putini.

        • Road Runner Răspunde

          I-ai pus-o mişto de tot.:D

        • Rodica Răspunde

          Asta cu alta tara – sa-ti spun ca poate nu stii si ai impresia c-ai inventat-o tu – apartine unora cu mult înainte poate de-a te naste tu (Deci e cam ….rasuflata) ! Si zici tu ceva ( iarasi citate din clasici in viata) cu lume multa , oameni putini – ca cei ce posteaza pe-aici . Nu te prinde prea bine infatuarea asta ! Zici c-ai fost in toata tara , bravo tie , depinde si dacă ai vazut ce trebuie . Stii vorba aceea cu paiu din ochiul altuia si barna din propriul ochi ….. . Voiai sa vezi cine ….sare contra ? Contra ce ? Autostrazii sau ineptiilor pe care le-ai scos ? Pacat de tine , nu s-ar zice ca esti atat de umblat precum te lauzi ! Nu s-au prins ….. multe de tine ;daca întelegi ce-am vrut sa zic .

          • Baskint

            Daca esti femeie, am impresia ca numai vantul iti ridica fusta…

          • Baskint

            …”daca întelegi ce-am vrut sa zic” 🙂

          • Rodica

            Numai ….. vorbe cu talc din partea unui misogin si mitocan !

          • Baskint

            Doar te tachinam :-)… Comentatorii acestui site fac un sport din schimbul de insulte si am vrut si eu sa ma ”ridic” la acel nivel.

  4. altu fără bmw Răspunde

    Trebuie foarte mult această autostradă pentru că la ucraineeni drumurile sunt și mai praf și absolut nesigure. Mulți umblă pe la noi și trec mai degrabă granița de 2 ori decât să se riște dincolo. Ne omoară încet dar sigur traficul ăsta greu. Dar nu cred că voi apuca să văd gata drumul.

    • matroz Răspunde

      Totuși ai putea sa-ți cumperi BMW și sa intri in rândul lumii bune!?

      • altu fără bmw Răspunde

        @matroz, consider că glumești sau vrei să mă iei la mișto. Am eu o mașină suficient de bună. Nu se-nvârte tot în jurul BMW din fericire.

  5. shumaheru Răspunde

    din aia 2 milioane jumate de oameni mentionati .cati sunt interesati de autostrada ? ,cati dintre ei o sa circule pe ea ( si nu ma refer la faptul ca multi nu vor mai fi in viata ,cand va fi gata ,DACA va fi gata )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.