Ultima actualizare: azi, 09:44

Locale

Șoferii cu permisul suspendat pot reveni mai devreme pe șosea

Șoferii români cărora le-a fost suspendat permisul de conducere vor putea obține mult mai ușor reducerea perioadei de suspendare, începând de joi.

Pe 18 iulie intră în vigoare măsurile unei legi care prevede eliminarea a două condiții pe care șoferii respectivi sunt nevoiți momentan să le bifeze pentru a reveni pe șosea.

Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:

a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;

b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.

Practic, mai mulți șoferi români ce au momentan permisul de conducere suspendat vor deveni eligibili pentru reducerea perioadei de suspendare, grație noii versiuni a actului normativ. Obținerea acestui beneficiu va deveni un proces mult mai simplu decât până acum.

Noua lege a fost votată în luna iunie, iar la începutul acestei săptămâni a fost publicată în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare joi, 18 iulie.

Sursa: auto-bild.ro

 

2 comentarii

  1. Om Răspunde

    Lapidar articol.. Se reduce perioada. Ok. Cu cat??

  2. 007 Răspunde

    Mai e putin cu unii hot si escroci la guvernare si facatori de legi …si purtatorul de cuvant al politiei va anunta urmatoarele;in urma controalelor efectuate de Politia Rutiera pe drumurile publice s-au ridicat intr-o sigura zi 50 de permise pentru;
    -acordare de prioritate
    -efectuarea depasiri regulamentare ,fara a se calca linia continua
    -a respectat viteza legala
    -a semnalizat schimbarea directiei de mers
    -a oprit la trecerea peste calea ferata ,fara bariera
    -a acordat prioritate pietonilor,etc,etc.
    acum sarind peste gluma,pentru cine se fac asemenea legi,ca pe mine ma depaseste acest aspect ?
    Ma depaseste pentru ca abaterile pentru care se ridica permisul sunt cele mai grave din punct de vedere al incalcarii Regulamentului de Circulatie pe Drumurile Publice.
    As intelege daca legea ar fi clara ,adica la prima abatere de acest gen e de ineles(fara alcool)dar le recidive ,de ce ?! Sugerez ca in momentul in care aveti un accident cu un individ care a obtinut permisul inainte de termenul stabilit de constatator, prin actuala lege,sa actionati statul in judecata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.