Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Strigăt de durere al firmelor de construcții din Satu Mare. Petiție către Guvern

Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii (PIMM) din Satu Mare a organizat astăzi o dezbatere privind impactul Ordonanței de Urgență a Guvernului 114 asupra societăților din domeniul construcțiilor. Concret, firmele de construcții din Satu Mare cer corectarea prețurilor la lucrările de infrastructură și au inițiat chiar și o petiție în acest sens.

După majorarea salariilor de la 1.900 la 3.000 de lei prețul manoperei a crescut cu 57%, spun reprezentanții firmelor din Satu Mare. Printre cele mai mari creșteri se găsesc la bitum (45%), balast (30%) și pietriș (27). Astfel, sunt afectate Primăriile care au lucrări publice, iar firmele se află în imposibilitatea de a-și realiza lucrările pe care le-au câștigat la licitație. De asemenea, majorarea salariilor în sectorul bugetar a determinat reorientarea inginerilor spre posturi din administrația publică.

La dezbaterea ce a avut loc la inițiativa societăților de construcții drumuri din Satu Mare SC Alfarom SRL și SC Samcif SRL, membre fondatoare ale PIMM, au participat reprezentanții celor mai puternice firme de construcții din județ. Președintele PIMM Satu Mare, Crina Dunca, a declarat că această petiție este de fapt un strigăt de durere al firmelor și un apel ferm și serios pentru modificarea Ordonanței 114/2018 pentru sectorul construcțiilor.

 

 

5 comentarii

  1. Mae Răspunde

    Tarr da ce p….. faci acolo tu care mituiești orce moșneag ,și dai șpagă la tot colțul serios Mi-ar fi Rușine …….csongor csongor ce nu merge ce nu bate șpagă cu profitu ?!?! …..tu nu ești ungur !!!!,tu ești rus (știi zicala aia ca ruși înainte te pup )

  2. c-block Răspunde

    Ați uitat să menționați în articol când să scot batista ca să-i plâng de milă.

  3. obiectiv Răspunde

    Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii (PIMM) din Satu Mare a organizat sedinta în vedere susținerii Pro Romania la viitoarele alegeri!!! nu pentru cei din sectorul construcțiilor!!!

    • Rodica Răspunde

      Strigat de durere …… Doamne , ce impresionant si dramatic suna ; acum nu stiu pentru cine mai mult – pentru …amaratul de Tar care a prins toate lucrarile posibile si …imposibile , sau pentru amaratul de Petric , care nu stie lega doua fraze coerente ? !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.