Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

VIDEO. Înfrângere pentru conducerea Consiliului Județean. Victorie a consilierilor PSD-ALDE

Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a suferit astăzi o înfrângere din partea consilierilor aflați în opoziție. Deoarece mulți consilieri UDMR și PNL erau în concediu, la ședința de astăzi reprezentanții PSD-ALDE au fost mai numeroși, iar astfel, cei din urmă au reușit să blocheze un proiect care viza atribuții în plus pentru Eva Mărginean, noul membru din echipa UDMR.

Ședința condusă de vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Rus, a avut parte de un moment cel puțin ciudat. Proiectul care viza numirea Evei Mărginean în mai multe comisii de specialitate a fost blocat de consilierii din opoziție. Celor de la putere nu le-a venit să creadă, așa că au supus din nou la vot proiectul. Rezultatul a fost însă același: 12 voturi ,,pentru”, 12 voturi ,,împotrivă” și o abținere din partea consilierului ALDE, Iosif Pinter.

Consilierii PSD și ALDE s-au declarat nemulțumiți de modul în care sunt făcute comisiile, mai exact de componența din comisii, cerând o analiză serioasă și o reașezare a consilierilor.

Reamintim că a avut loc o schimbare în echipa UDMR din Consiliul Județean, după ce Eva Mărginean i-a luat locul lui Rudolf Riedl. Acesta din urmă a demisionat din funcția pe care o deținea. Noul consilier județean din echipa UDMR, Eva Mărginean, a depus jurământul în cadrul ședinței de astăzi.

Un comentariu

  1. VOTANT Răspunde

    Numirea persoanelor in consiliu se face de catre grupurile de consilieri si nu de catre consiliu. Consiliul voteaza doar nr de membrii in comisii si proportia pt fiecare partid. cred ca hotararea e nelegala .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.