Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

CNAIR anunță un nou drum expres: Turda-Dej-Baia Mare-Satu Mare

Oficialii CNAIR transmit că au în plan realizarea unui drum expres Turda-Dej-Baia Mare-Satu Mare, ce va purta numele Someș Expres.

„Master Planul General de Transport al României prevede realizarea drumului expres ,,Someș Expres” între localitățile Turda – Dej – Baia Mare – Satu Mare și Halmeu. Ținând cont de fluxurile de trafic, generate de autostrăzile A10 și A3, din zona municipiului Turda și pe relația Turda-Cluj Napoca, în vederea decongestionării traficului pe drumul național DN 1, s-a decis pregătirea a 3 tronsoane din Master-Plan (Turda-Mărtinești, Mărtinești-Vâlcele si Vâlcele-Lacul Sărat), în vederea obținerii finanțării externe și a realizării investiției.

Date fiind datele actuale de trafic, precum și creșterea în perspectivă a traficului, realizarea unui drum la profil de drum național, cu o singură bandă pe sens, nu asigură trafic rutier continuu, fără aglomerarea excesivă la orele de vârf. Proiectul care satisface cerințele actuale în vederea decongestionării traficului pe DN 1 este drumul expres ce va asigura conexiunea între Autostrada A3 și Varianta de Ocolire Cluj-Est”, este răspunsul dat de CNAIR la solicitarea TurdaInfo.

14 comentarii

  1. shumaheru Răspunde

    Tocmai am trecut Somesul pe podurile 3 si 4 , dupa ce am venit pe autostrada Suceava Satu Mare…cred ca am visat !?

    • Yon Răspunde

      Salut
      Cu siguranță ai visat :)))))))))

      • shumaheru Răspunde

        Am avut si un comar adevarat , am fost de curand pe autostrada muzeu , care iese la Gilau , deja se strica ,circulatia in multe locuri restrictionata pe o banda pe sens

    • y Răspunde

      @shumaheru, vreau și eu din ce fumezi! E tare marfa! Uite, au trecut 3 ani de mandat de primar și nu-mi vine în minte una bucată investiție proprie a primăriei. Nu borduri, lucrări de întreținere, asfaltări și alte chestii! Nu! La podul 3 termenul de depunere a ofertelor este 03.09., am verificat pe SICAP. Apoi se alege (sperăm) un câștigător după care bineînțeles vine contestația din partea celuilalt/celorlalți. Și uite așa se îneacă țiganul lângă mal (nu mall). Era vorba și de amenajarea Someșului între cele două poduri, nu? Și acolo pauză totală. Vom auzi în campania pentru locale că e greu și mai trebuie un mandat ca să și facă ceva. Votați-ne proștilor!? E drept se mișcă ceva în oraș dar prea puțin.

      • dnd Răspunde

        Primarul isi insuseste constructia mall-ului de parca ar fi banii primariei investiti acolo, iar lumea credula il vede ZEU ca a facut mall in Satu Mare…

        • Szalma Jack Răspunde

          Toate aprobarile de construire a mall-ului au fost parafate de Coica !Dar nici el nu are vreun merit,pentru ca nu este o investitie a primariei .Mergeti la Oradea,sa vedeti investitii din bani europeni facute de primarul de acolo !Am fost recent in Oradea,la Parc acvatic Nymphaea,aqua-parcul PRIMARIEI din Oradea,construit pe bani europeni,poate cel mai mare aqua-parc din Romania!!Iti vine sa turbi cand vezi cate a facut acest primar,ce minune a facut din centrul vechi al Oradei,tot pe bani europeni,un nou pod peste Cris,tot pe bani europeni,parcare supretajata langa Curtea de Apel,tot pe bani europeni,si asta la doar 130 de km de noi,si cat de departe sunt Gabor si acest cyti manager macskulics de ceea ce a facut primarul oradei!!Eu tind sa cred ca acest primar din Satu Mare nu numai ca este un primar dezastru,dar mai cred ca-i sabaoteaza pe satmareni,intentionat!Eu asa cred !!Se tot lauda ca ”se v-a face”,insa de aproape 4 ani n-a facut absolut nimic !!Ne tot arata desene,schite si machete de cum ar trebui sa arate podul Decebal,pasarela spre mall,centrul nou si centrul vechi,al treilea pod ,parcari supraetajate,etc. insa absolut nimic nu se realizeaza,decat niste covoare asfaltice pe cateva strazi!!Ok,l-au ales maghiarii intr-un numar covarsitor pentru ca UDMR asta le-a cerut,pe asta l-au oferit,insa cred ca daca udmr le cerea maghiarilor sa-l voteze pe Sandokan din Halmeu,astia o faceau fara sa stea pe ganduri.Adica, mai oameni,cand prezinti un om la candidatura te asiguri ca va fi in stare sa gospodareasca un oras,nu trebuie sa fie doar un om politic !!Nu vreau sa zic ca alt primar a facut mai mult,Coica sau Illes de exemplu,pentru ca si acestia au fost propusi si alesi la fel,fara sa se tina cont de eventuale performante sau aptitudini .Atata timp cat vom vota ceea ce ne propun smecherii din politica,apoi nu ne putem astepta decat la un mare ”nimic” din partea lor !!

          • dnd

            Respect pentru acest mesaj! Sa vada si restul ca sunt pe aici si oameni ce nu tin cont de nationalitate sau culoare politica!

          • Unu'

            Salma Jack, pe vremea lui dorel de sătmat – cel mai PROST primar din istoria sătmarului, NEPI era în litigiu cu proprietarul (Bud) unei parcele de 10 mp, proces care s-a încheiat abia prin 2017! Până în momentul încheierii litigiului nici o autorizație nu a putut fi emisă!
            Deci, în concluzie, sigur nu dorel de sătmar – cel mai PROST primar din istoria sătmarului, asemnat respectivele documente!
            Este drept că nu este mare meritul lui gaborilă, dar nici al lui dorel de sătmar – cel mai PROST primar din istoria sătmarului!

          • dnd

            Eu propun sa nu ridicam pe nimeni in slavi, nu este meritul primarilor… Sa dea o semnatura poate oricine, nu a facut nimeni ceva special… Sa te lauzi ca vecinul tau si-a facut casa pe strada ce stai si tu este chiar prostesc!

  2. altu fără bmw Răspunde

    Va fi și asta când voi avea și eu un BMW! Adică never.

  3. Cititor fara buletin Răspunde

    Dl. Shumaheru, in cat timp ai trecut prin Beclean ? Dar pe la sensul giratoriu de la Dej ? Ati avut un pic de ”antrenament” pentru ce urma sa gasiti in Satu Mare la unul de cele 2 poduri peste Somes ?

  4. y Răspunde

    Este îmbucurătoare această veste minunată. Se pare că în ultima perioadă se mișcă înspre bine lucrurile și la noi.

  5. y Răspunde

    @y-ul ăsta fals nu mă mai slăbește? S-o blocat tastatura la litera asta probabil.?
    Dar uite salut ideea lui @Szalma Jack și @dnd și chiar aștept un candidat român, competent care să poată fi votat de toți ca să se termine odată cu votatul în stil noi cu noi, ei cu ei. Kereskényi a ajuns unde a ajuns pentru că nici românii nu l-au vrut pe MC Dr. Chelu. Chiar nu se găsește un om în oraș cu ceva pregătire care să se înhame la așa ceva? Refuz să cred. Dar nu candidați autopropuși că altfel ne trezim cu un Maskulik II, altă minune.

    • dnd Răspunde

      Din pacate nu o sa vedem un om competent sa candideze… Acel om competent mereu va fi lasat in spate din cauza ca nu face jocurile murdare… Oamenii corecti si drepti nu sunt sustinuti! Totul este un joc, chiar si cearta dintre ei… In public se cearta ca orbii si pe la spate se petrec de numa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.