Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Femei bătute de soți în Satu Mare. Polițiștii au emis două ordine de protecție

Două ordine de protecție provizorii au fost emise la data de 8 august a.c., de către polițiștii sătmăreni față de 2 bărbați care și-au agresat soțiile.

Ieri, 8 august a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au fost sesizați despre faptul că un bărbat, de 40 de ani, din comuna Valea Vinului, și-ar fi agresat soția în timp ce se afla într-o scară de bloc din municipiul Satu Mare, care ulterior a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe, din Satu Mare.

În aceste condiții, existând o stare de temere și un risc asupra vieții și integrității acesteia, în baza prevederilor Legii 217/2003, polițiștii au emis un Ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile împotriva presupusului agresor, prin care s-a dispus ca acesta să păstreze o distanță de cel puțin 50 m față de femeie și locuința acesteia.

Un alt asemenea ordin de protecție a fost emis de polițiștii sătmăreni în aceeași zi, în condițiile în care, o femeie, de 33 de ani, a sesizat faptul că a fost agresată fizic și verbal de către soțul ei.

În primul caz sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, pentru care va fi propusă soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

De asemenea, polițiștii monitorizează ambele cazuri și atrag atenția cu privire la obligativitatea respectării legalității și a normelor de conviețuire socială, inclusiv în cadrul familiei!

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.