Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

FOTOPLAN. Episcopia construieşte blocuri cu 5 etaje în fostul lac Pescăruș

Episcopia Romano-Catolică Satu Mare vrea să transforme fostul lac Pescăruș într-un complex de blocuri a câte patru și cinci etaje, terenuri de sport şi zone verzi.

Terenul pe care ar urma să se ridice noul complex de blocuri are o suprafață de peste 17 mii de metri pătrați.

Documentația este în curs de aprobare la Primăria Satu Mare.

,,Pe terenul situat în intravilanul municipiului Satu Mare, pe o suprafață totală de 17.133 metri pătrați, beneficiarul lucrării, Episcopia Romano-Catolică din Satu Mare, intenționează realizarea investiției Plan Urbanistic Zonal – în vederea construirii: locuințe colective, amenajări exterioare, zone plantate, terenuri sportive. Vecinătăți: pasaj Fabricii, stația de carburanți Mol, drum acces, vama inferioară”, se arată în anunțul de intenție pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal.

În documentaţie se arată că sursa de apă nu mai există de 40 de ani, şi nici lacul, deci se propune crearea blocurilor. 70% din suprafaţă va fi ocupată de zone mixte iar 40% de blocuri.

21 comentarii

  1. dan tordoi Răspunde

    Bun, deci Episcopia isi contsruieste terenuri de tenis? Numele episcopiei asteia e format din tarr litere, pardon din trei litere, cu una care se repeta?

    • Adi Răspunde

      Sper că organele abilitate să destructureze acest grup infracțional format din primar ,firma tarr și episcopie care spală de fapt banii guvernului maghiar.Cum să transformi un lac în spații de locuit.

  2. matroz Răspunde

    Bravo lor!Sa țină aproape de pompieri,sa scoată beneficiarii de sub blocurile prăbușite intr-o fundatie de rezistența impecabila!☝️

  3. cetațean Răspunde

    Ești tar…e dan tordoi!

  4. Szalma Jack Răspunde

    Acolo era locul unei sali POLIVALENTE pe care satmarenii o asteapta de mii de ani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!De ce nu tine primarul cont de acest lucru ??Cine a hotarat ca acest teren sa treaca in proprietatea …bisericii catolice ????

  5. sm Răspunde

    Poate există niște consilieri locali care să ne explice și nouă, sătmărenilor care i-am votat, de când este acel teren al episcopiei romano-catolice? niște acte doveditoare??? dar nu falsificate…!

  6. A-Q Răspunde

    Dupa Revolutie, cind noi romanii ne-am bucurat …, ei au stiut ce sa faca.
    Poate au fost invatati…au pus mina pe tot centrul vechi al orasului si pe marile cladiri din imediata vecinatate.
    Tot atunci au pus mina si pe Lacul Pescarus.
    Ce porcaroe, sa transformi una din putinele locuri verzi in beton si termopan…
    Daca are cineva poze cu barcile cu care ne plimbam pe lac, cindva, ar fi bine sa le faca publice…asa ca aducere aminte.

  7. Satmarean Răspunde

    Cum se face oare ca biserica catolica are bani sa construiasca si la Pescarus si in plin centru( in locul Teatrului de vara)?.

  8. Satmarean Răspunde

    In locul Yeatrului de vara era bine de construit o parcare subterana + 4 nivele, la fel si in spatele hotelului Aurora daca tot se doreste transformarea centrului in …..pietonala. Apropo. Nu mai aud nimic de pasarela pietonala peste Somes!!!! Sa faca ….biserica…..zic!!!

  9. Mae Răspunde

    Spălare de bani pe față !,fam tarr ,primar ….!!!! Se dorește o verificare amănunțită !!!

  10. justitiabil Răspunde

    Ungaria pas cu pas face si tace … acapareaza imobile in Romania . In Satu Mare sub indrumarea gruparii infractionale bisericia , ultranationalistului si sovinistului primar , tarr srl si alti locotenenti . Serviicii atentie !!!

  11. Mila Ludmila Răspunde

    Foarte bine! Este nevoie de oferta mai mare de locuinte in Satu Mare deoarece preturile sunt destul de mari pentru ceea ce ofera orasul. Ar fi binevenite si alte proiecte imobiliare in oras.

    • Mae Răspunde

      Mila Ludmila lăsați Nr ca va dau eu in apartament gratis dacă asta aștepți!

  12. GB Răspunde

    Sunt oferte! Vezi Proiectul pe amplasamentul lacului Cubic din cartierul Solidarității. Același ” mod de operare” tras la indigo. Habemus papam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.