Ultima actualizare: azi, 18:37
Locale

Polițiștii au descins în magazinele și barurile din Satu Mare. Au dat amenzi de mii de lei

Polițiștii de investigare a criminalității economice au desfășurat la data de 25 august a.c. o acțiune pe raza județului Satu Mare.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat și desfășurat la data de 25 august a.c., o acțiune, pe raza județului Sau Mare , în cadrul căreia au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniul producerii, deținerii și comercializării țigărilor de contrabandă, a produselor alimentare și a băuturilor alcoolice precum și în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală.

În urma activităților desfășurate au fost identificați și verificați 17 operatori economici care administrează structuri din domeniul serviciilor de comerț (magazine alimentare și baruri), cu privire la modul de respectare a obligațiile impuse de actele normative în materie privind protejarea populației împotriva unor activități de comerț sau prestări servicii ilicite, precum și de utilizare a aparatelor de marcat electronice cu ocazia încasării contravalorii bunurilor sau serviciilor.

De asemenea, au fost verificate 15 autoturisme predispuse la săvârșirea infracțiunilor ce se comit în domeniul producerii, deținerii și comercializării țigărilor de contrabandă.

Ca urmarea a neregulilor constatate, polițiștii de investigare a criminalității economice au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 lei și a fost ridicată în vederea confiscării suma de 2 432 lei.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

 

Un comentariu

  1. cineva Răspunde

    Mai mult ca sigur crasmele din Micro 16 nu erau programate pentru control . Nui bai poate data viitoare , nu de alta dar se fac mari copii care pot cumpara tigari la fir de la aceste crasme ordinare si va fi prea tarziu sa faceti ceva . Ar mai fi cate ceva pe ici pe colo ……poate Protectia Consumatorului mai trece pe la magazinele care aduc predominant produse de curatenie si intretinere personala din Ungaria si le pun in vanzare fara traducere . Inca mai sper ca legea este pt toata lumea si mici si mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.