Ultima actualizare: azi, 19:39

Locale

Polițiștii au primit un mesaj care i-a uluit. Felix Văsuț: ,,Vreau să cred că este o eroare”

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a luat primele măsuri după cele două presupuse crime din Caracal. Concret, poliţiştii vor fi obligaţi să poarte uniformă în timpul programului de lucru, începând din 5 august, excepţie făcând cei din programul de protecţie a martorilor, de la operaţiuni speciale, cei care desfăşoară activităţi investigativ – operative în afara secţiilor de poliţie.

Polițistul sătmărean Felix Văsuț nu vede cu ochi buni aceste măsuri luate de către IGPR și spune că principala schimbare ce s-ar fi impus după cele întâmplate la Caracal ar fi fost modificarea legislației și specializarea polițiștilor, nicidecum ,,îmbrăcarea” tuturor oamenilor legii în uniforme. Felix Văsuț a prezentat și cele două documente remise de comanda Poliției Române, la ordinul noului ministru de Interne, Mihai Fifor.

Redăm, integral, declarațiile făcute de Felix Văsuț:

,,Astăzi se împlinesc 9 ani de când am îmbrățișat profesia de polițist, mai exact pe cea de criminalist. Această sărbătoare mi-a fost umbrită instant de Dispoziția Inspectorului General al Poliției Române care a fost emisă la ordinului ministrului actual. Această dispoziție impune portul uniformei de poliție de către toți polițiștii încadrați în structurile organizatorice ale Poliției Române, cu câteva excepții.

Poate nimic anormal până aici dar ce înseamnă acest lucru de fapt? Colegul de la informatică va trebui de azi înainte să repare calculatoare și să monteze cabluri și să instaleze fel și fel de sisteme în uniforma de serviciu. Colegii care repară autoturismele de serviciu o vor face în uniformă de poliție. Judiciariștii sunt și ei în această oală, fiind nevoiți să lase hainele de serviciu la poarta sediului de fiecare dată când se întorc de pe teren. Noi, CRIMINALIȘTII care muncim în ture de câte 24 de ore (uneori la peste 30 de grade) și schimbăm 3-4 tricouri pe zi va trebui să purtăm uniforma de serviciu cât timp nu suntem pe teren, iar la un număr de aproximativ 10-12 cazuri într-o zi vom transforma birourile în adevărate vestiare? Să nu mai pomenesc de contaminarea și inter-contaminarea probelor că pe domniile voastre chiar nu vă deranjează.

Înțeleg faptul că după tragedia de la Caracal e nevoie de o schimbare dar asta presupune SPECIALIZAREA POLIȚIȘTILOR și modificarea legislației și nicidecum SĂ MINȚIM cetățenii că peste noapte o să vadă mai multe uniforme pe stradă și se vor simți în siguranță. Ei vor să vadă și să aibă parte de “SIGURANȚĂ ȘI ÎNCREDERE” iar asta nu se rezolvă cu polițiști în uniformă care lucrează în birouri. Sau dacă o să ies după un covrig îmbrăcat în uniformă infractorul se va speria de mine? Sau am mai multe șanse să-l prind dacă sunt în civil?!

Vreau să cred că este o EROARE gravă de management și că nu ați anticipat și astfel de situații și mă rog la bunul Dumnezeu că nu vreți de fapt să goliți depozitele vreunei firme de textile sau că brusc ați dat peste o grămadă de bani și e nevoie de dulapuri și vestiare în birouri! Oare când se vor schimba cu adevărat lucrurile în M.A.I. bine?!”

13 comentarii

  1. Latică Răspunde

    Vi rusine sa umblati in uniforme

  2. dr storm Răspunde

    ar trebui ca si cei de la sri sa poarte uniforme!

  3. 007 Răspunde

    Eu le-as pune si clopotei la picioare, ca la calusarii oltenesti ca de…tot ne-au tele-olt-tampit pe toti si desigur, sa nu uit,toti infractorii vor fi anuntati cu minim 12 ore inainte,asa cum cum a dorit PSD-ALDE sa modifice codurile Penale si de Procedura Penala,cum ca, trebuie anuntate perchezitile si sau interventiile institutiilor de forta,de orice actiune a politiei!Vai de noi natie de…spuneti voi ! Dar gata cu ironia…
    Utati-va la toate politiile occidentale,inafara de sectoristi(ordine publica) si circulatie,celelalte departamente sunt in civil, iar la unele departamente chiar li se impun costum si cravata(cei de la Judiciar,cercetari penale,detectivi judiciari,etc,etc.
    Deci concluzia mea e ca asta-i mentalitate criptocomunista a unor nulitatilor incapabile(sau poate nu vor ?) sa gestioneze modernizarea un minister (e) MINIMAL, in conformitate cu cerintele U.E si a nivelului extrem de variat si complex al infractionalitatii cotidiene.

  4. altu Răspunde

    Deja cineva vede o oportunitate din asta. O croitorie piloasa va face bani garla. Nu are nici un sens uniforma la informaticieni .Un informatician care lucreaza la politie nu e pus sa prinda infractori. Repara calculatoare , gestioneaza retele , etc. Si mai sunt multi altii care sunt politisti dar nu in sensu in care crede lumea. Daca avem impresia ca informaticianu e pus sa dea amenzi , atunci sa-i dea uniforma .Urmeaza sa le dea uniforma la firmele care intretin curatenia in sediile de politie…

    • goga Răspunde

      Pai ce, informaticianu e politist? Daca e asa avem o mare problema. Sper ca bucataru sau femeia de servici nu sunt politisti. Daca e asa, e nevoie intradevar de reforma.

      • Tom Cruz Răspunde

        Prerea ta ,daca n-ar veni din partea unui cioban,ar parea plauzibila.Doar ca diferenta intre unul care n-are-a face cu oile,insa gandeste ca tine, si persoana ta, este ca tu poti fi confundat intelectual oricand cu magarul turmei iar celalalt doar cu rolul acestuia.

  5. Lili Răspunde

    A câta decizie de acest fel este în ultimii 30 fe ani?
    Fifor încearcă să prostească lumea dar mai greu în 2019..
    Faptul că îl aduce pe polițstul de la 112 în aceeași încăpere cu ceilalți liniștește cetățenii și le va da sententul de siguranță?

  6. Szalma Jack Răspunde

    Atentie maxima !!Vad ca mai nou ”sportul national” este discreditarea politiei nationale si a jandarmeriei!! Se pregateste un nou ”10 august” si vor sa fie siguri ca nu va exista nicio piedica ??!!

  7. satmarean Răspunde

    din pacate asa este. dar multi vad putin cunosc. presa sm are ieri un articol in care minte cu desavarsire.

    • Colin Pavel Răspunde

      @satmarean-aia ce zici tu,este aservita politic,n-ai observat ? Si e simplu de ghicit pe cine ”serveste” din moment ce toata ziua buna ziua il pupa-n cur pe derbedeul ala care ”s-a ajuns”,dintr-un simplu fierar betonsist taman…deputatul !!Si clar ca acum papagalii dau in cine li se dicteaza,altfel nu mai pupa niciun leu !!

  8. anonymus Răspunde

    cred ca Vifor vrea sa ramână celebru, prin dispunerea unor măsuri ca în filmele americane politiste, numai că viata bate filmul și va pleca ca o furtuna, la fel ca ceilalți care s-au perindat în fruntea acestui minister, lasand în urmă nimic și nu stiu daca după alegeri va mai găsi vreun post vacant măcar de măturător la vreun muzeu, pentru că o să fie ocupate!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Nimeni Răspunde

    Astfel de masuri sunt usor de luat, mai greu este sa anihilezi aceste retele mafiote de trafic de persoane si nu numai.

  10. Satmareanul Răspunde

    Foarte bine acest lucru, sa se vada cum politisti stau la cafea cu infractori, sa se vada care sunt combinatiile intre militie si cei care fac ilegalitati, doar ca dau informatii despre banda rivala si tipuri pentru a face ceva politistii, macar de ar fi atenti si altii din structurile de urmarire a lor, sa vada cumatriile dintre infractori si politisti si sa vedem atunci, acuma este bine in civil nimeni nu stie c ii politist sau nu, dar in uniforma o sa dispara cativa oameni de pe terase, din baruri, cu discutii despre dosare si despre urmariti.
    Foarte bine … macar atunci noi populatia o sa putem fotografia politisti cum in timpul lor isi beau cafeaua cu infractori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.