Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Primăria trage un semnal de alarmă: Atenție la ”practicile” unor dezvoltatori imobiliari!

Primăria Municipiului Satu Mare trage un semnal de alarmă cu privire la ”practicile” unor dezvoltatori imobiliari, proiectanți și constructori și îi avertizează pe sătmărenii care vor să cumpere locuințe să se informeze, inclusiv la Primărie, despre situația juridică și urbanistică a imobilelor, înainte de a plăti avansuri sau a face tranzacții.

  1. Primăria nu recepționează lucrări care nu respectă proiectul și condițiile din autorizații.
  2. Nu se aprobă apartamentări ulterioare care nu sunt conforme cu autorizația de construcție.
  3. Dezvoltatorii și constructorii care nu respectă proiectele și condițiile de autorizare vor fi amendați, iar sancțiunile sunt cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei.

Ultima situație de acest gen a fost descoperită pe strada Dreptății din municipiul Satu Mare, unde un dezvoltator imobiliar care avea autorizație de construcție pentru două case unifamiliale, dar dorește apartamentarea acestora în 12 unități locative și vânzarea lor ca și apartamente independente, fără a asigura locuri de parcare, spații verzi și locuri de joacă, conform normelor în vigoare.

2 comentarii

  1. Locatar Răspunde

    Vine cineva in control la noul bloc de pe str. Petru Bran? Nu e respectata nici o lege. Spatiul pt cladire acopera 80% din intreg spatiu. A mai ridicat un etaj fata de proiect si in proiect apare o intrare – de pe str. Petru Bran ,dar acum au aparut doua intrari. Una -care nu este in proiect din parcare. Asta inseamna ca se fura din parcare pt ca acolo nu se vor putea parca masini. Ar trebui pedepsiti si cei care dau aprobari pt cladiri ce nu respecta legea.

  2. Locatar Răspunde

    Am incercat sa public un comentariu in legatura cu noul bloc de pe str. Petru Bran si neregulile lui. Nu mi-a fost publicat. De ce ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.