Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

Probleme serioase la Călinești Oaș. 400 de gospodării rămân zilnic fără apă

Probleme serioase la Călinești Oaș. Peste 400 de gospodării rămân zilnic fără apă la robinete după ce rezervele acumulate peste noapte se termină. Primarul Dinu Birtoc a lansat apeluri către populaţie şi îndeamnă la consum responsabil.

“Fac din nou apel la populația din Călineşti Oaş, dacă observați scurgeri de ape de la vecini sau pe proprietatea dumneavoastră vă rugam sunați urgent primarul, viceprimarul, consilieri locali sau funcționari, nu facem față cu alimentarea cu apă, pompele lucrează la presiunea maxima și pleacă 600 m cubi apa, în mai puțin de 24 de ore, faţă de anul trecut în această perioadă consumul s-a dublat”, a transmis primarul.


Deocamdată nu se ştie unde se duce atât de multă apă. Calculele arată că fiecare foloseşte 666 de litri de apă în fiecare zi, ceea ce este imposibil. În acest sens, o variantă ar fi existenţa unei avarii la reţea care încă nu a fost descoperită.

O altă variantă este cea a unor branşamente ilegale.

Proiectul de alimentare cu apă a început cu probleme serioase şi există mari suspiciuni că mai mulţi localnici ar fi branşaţi în mod ilegal, lucru destul de greu de demonstrat, mai ales că toate conductele sunt în subteran. Urmează să se facă verificări şi în acest sens.

Cert este că administraţia din Călineşti încearcă să găsească problema şi îi roagă în acelaşi timp pe localnici să fie foarte atenţi cu apa, să nu  ude grădinile, gazonul sau să nu-şi umple piscinele cu apă pentru a rămâne apă tuturor.

11 comentarii

  1. Piscina Răspunde

    Don’ Primar….daca veneati azi la Dedeman intelegeati de ce nu aveti apa ;). Capsunarii se intreceau in concursul “piscina mea e mai mare”. Trist dar adevarat

  2. Ion Răspunde

    Da de platit plateste careva apa? Ca ar trebui sa fie bani seriosi acolo, nu gluma

  3. Attila Răspunde

    Dai dreaq,lor le curge palinca la robinet.

  4. IOANA Răspunde

    acuma sa se mandreasca cu tara lor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. apa Răspunde

    Să le fie montate apometre oricum este obligatorie contorizarea. Atunci să-i văd cum umplu ei piscinele lor! Sau sătmărenii să plătească pentru facturile multe neachitate în mediul rural pentru Apaserv? Și așa facturile sunt pe paușal.

  6. Cionca Răspunde

    Este montate apometre si daca ne umplem piscinee le facem pe banii nostii prietenii sau daca le cumparam mariii le cumparam pe banii nostii va freaca invidia k voi nu putetii mergetii la muncaa si tot se rezolva

    • apa Răspunde

      Deci de aia lucrezi tot anul ca să umpli acasă piscina ta cu apă 2-3 săptămâni și să claxonezi acasă la 3-4 nunți cu mașina închiriată la oră cu volan pe dreapta. Bravo! Nu sunt deloc invidios.

    • IOANA Răspunde

      ASTA DA MUNDRIA NATIONALA !!!!!!! BRAVO MA ..ORI CINE TE-A FACUT …

    • Unu' Răspunde

      Ăsta, come si dice, mascalzone italiano, nu mai putem noi de invidie, ce să-ți spun!
      Păi v-o faceți voi vouă, prostănacule, că dacă 2-3 vă umpleți piscina, restul nu mai au apă de tras la wc, capisci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.