Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

VIDEO. Dezastru în Petea. Românii care se întorc la muncă, umiliţi din nou!

Dezastru în Petea. Românii care lucrează în occident au început să se întoarcă masiv spre ţările s-au stabilit. Cei mai mulţi vor începe lucrul de luni, 2 septembrie, iar astăzi au pornit spre drum. Doar că la vama Petea ei sunt umiliţi din nou şi puşi să aştepte ore în şir.

Vienri după amiaza coada de maşini ce aştepta era de câţiva kilometri. Revolta este mare, şi parcă nimeni nu face nimic. Se vorbeşte despre intrarea României în spaţiul Schengen, adică desfiinţarea vămii, dar în ultima perioadă controalele sunt mai stricte.

“Efectiv autorităţile îşi bat joc de noi! Este inadmisibil ce se întâmplă. Parcă nu suntem cetăţeni europeni, suntem umiliţi. Stăm cu orele în căldură n maşină. Mai avem 2-3.000 de km până la destinaţie dar trebuie să aşteptăm aici atât de  mult. Nimeni nu se comportă cu noi în acest hal”, ne-a spus un sătmărean.

Ptorivit site-ului poliţiei de frontieră, timpii de aşteptare depăşesc 90 de minute. În acest weekend vama va fi foarte aglomerată.

47 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    astia merg toti odata ca turma la pasune ??

    • x-ulescu Răspunde

      propun sa aiba trei zile sa iasa din tara ,ca la votu din diaspora

    • Szat Mareanu Răspunde

      Da ma x-ulescu, merg toti odata ca romanii (turma, vorba ta) la mare, la munte, pe Transalpina (recent a fost blocata de rumani) si mai ales ACASA la parinti si rude. Pentru tine asta este turma care scapa urma(corect este urma care sacapa turma)…adica sa_ti esplic; la dancila, la dragnea cand a fost sa fie, la psd in general, nu a fost nicio problema de…ovine. Probleme sunt numai la diasporezii care baga in tara 2 MILIARDE DE EURO ( au fost ani cand au cotizat si 4 MILIARDE!!!) bani din care se lauda dancileza ca are crestere economica. Si proasta tot se mai imprumuta cu cate un miliard pe luna, pentru pensii si salariile speciale. Oare ti-ai pus intrebarea, cine o sa plateasca datoriile astea? Ghici ciuperca…
      Si ca sa nu fiu oftopic, trebuie sa spun ca cea mai mare vina pentru timpii de asteptare din vama este a noastra. Pentru ca nu suntem in Shengen! Nu politicienii sunt de vina. NU ESTE PROST ALA CARE CERE, CI ALA CARE DA! ATENTIE MARE LA VOT!…acuma chiar sunt linistit ca romanii vor vota asa cum trebuie….

      • Szalma Jack Răspunde

        @Szat Mareanu- Asa zici tu ?Ca nu politicienii sunt de vina?Atunci cine e de vina ?Tu ca ai votat prost ??Nu gasca basista si cea iohannista ti-au promis ca daca ii votezi te baga direct in Schengen ?Voteaza-l din nou pe iohannis,si-o sa ajungi in Schengen cand o sa ajunga rares bogdan presedinte la americani !! Macar atat daca facea individul asta care n-a facut nimic,dar care respira de 5 ani aerul de la Cotroceni exact degeaba !!

        • Szat Mareanu Răspunde

          Da ma handicapatule. Johannis este de vina pentru ca tu esti prost. Eu oricum il votez pe Barna. Ordonanta 13, cine a dat-o? Johannis mai dobitocule? Modificarile la codurile penale si la legea justitiei cine a facut-o mai prostanacule? Tot ce s-a facut in ultimii doi ani de guvernare ce a urmarit? Totul absolut totul doar in favoarea infractorilor. Nimic pentru victimele infractiunilor! Ordonanta 114 care a bulversat economia si a fugarit investitorii straini cine a dat-o? Johannis? Cine se imprumuta cu 1(un) miliard pe luna la cele mai mari dobanzi din LUME, ca sa plateasca salariile bugetarilor si pensii speciale in primul rand,, fara nicio investitie majora in infrastructura? Johannis, nu-i asa? Cine o sa ramburseze imprumuturile astea uriase? Tu mai dobitocule. Si copiii si poate nepotii nostri. Da tu esti prea …Szalma Jack ca sa intelegi. Cred totusi ca esti un psd-ist, altfel nu-mi explic. Ma intreb doar asa retoric ca tu esti prea prost ca sa imi raspunzi. Ca sa fiu sincer nici nu ma intereseaza parerea ta.

      • x-ulescu Răspunde

        aici ai calculat si masinile scumpe furate din lume ?

  2. unu Răspunde

    prea multe vreti diaspora

  3. Ciudatu' Răspunde

    Simplu! Sa stea acolo unde s-au dus! Nu o sa duca nimeni dorul turmei de primitivi “come si dice” !

    • Bogu Răspunde

      Acest personaj este exemplul clar al opiniei majoritare din România. De aceea sunt la acest nivel, din cauza unor rebuturi ale societății care activează aici. Pentru cei care trec vama, le doresc răbdare.

    • Szat Mareanu Răspunde

      Ciudatu` de prost esti`, Come si dice? ” Se pisa diaspora cu bolta pe tine”. Come si dice?
      Prostovane!!! Tu vorbesti in numele mamelor si tatilor si familiei celor plecati in lume! Mars ma la troaca!

      • Ciudatu' Răspunde

        @Szat Mareanu: Kkt cu ochi! De ce nu stai tu la capsuni pe unde plm esti plecat, si-ti vezi de treaba?! Daca aveai c..ie, sau macar o pregatire peste genunchiul broastei, te descurcai si aici, asa, mard pe plantatie! Come si dice.

        • Ringo Răspunde

          Si cam cat castigi cu o pregatire peste genunchiul broastei? 500 euro? Si poate am exagerat ….cu aia poti trai daca ai de toate deci nu ai nevoie de casa , masina etc si daca ai noroc reusesti sa ajungi la un sejur in Tasnad odata pe an ca pt unu k lumea iti trebe mult mai mult. Cam asa traiesc aici 80% din aia care au o pregatire peste genunchiul broastei.:-)))

          • Szat Mareanu

            Bine Ringo! Corect.

          • @Ringo

            Ok,atunci mars in pl mea,acolo unde castigati peste 500 de euro,dar sa nu va tot plangeti ca stati la coada prin vami,sau ca voi ”salvati romania” cu miliardele voastre !!Ne-am saturat de ”diaspora” si de pretentiile voastre de cacat !!Pentru ca 90% din populatia romaniei cu drept de munca asa traieste,cu 500 de euro,si nu cere socoteala nimanui.Iar cine va da voie sa votati de-acolo de unde sunteti o face pentru ca va manipuleaza cum vor ei iar voi sunteti prosti gramada,pentru ca demult Romania trebuia sa fie in Schengen,asa cum a promis basescu timp de 10 ani iar iohannis timp de 5 ani,iar acum mai vrea inca 5 !!Votati prostilor,votati !!

        • Szat Mareanu Răspunde

          Vezi ca acuma culeg banane ! Sa ti le dau tie in gura! Tu ce plm de bugetar sau politician esti ca te-ai descurcat asa!
          Cred ca am pregatire, hohoho!!!… esti cam pliznau baietasi. Auzi mai ce academic? peste genunchiul broastei…n-am cuvinte, ce inteligenta?!, Esti tanar si nelinisti? Fa-ti o l.ba.

  4. avut Răspunde

    In momentul in care ai un site unde te anunta clar ca sunt 90 de minute de asteptare, unde scrie ca se lucreaza pe 7 artere, de ce nu merg pe alte puncte…?

  5. Driver Răspunde

    Sa steie acolo pana ce ma duc eu si fac control…?

  6. Szalma Jack Răspunde

    Au votat basescu si iohannis care au promis ca in mandatele lor Romania va intra in Schengen ? Ok, atunci sa astepte sa intram in Schengen,asa cum au votat !!Acum iar se pregatesc sa voteze iohannis,ca asa le-a spus lor papagalul ala,Rares Bogdan ??!!Ok,daca iese iar iohannis o sa fim in Schengen atunci cand Rares Bogdan va fi presedintele americii !!

    • Dugo Răspunde

      Nu stiu daca intr-o guvernare semiprezidentiala presedintele ar fi de vina pentru tot. Eu zic ca cei din vest nu vor fi de acord niciodata cu ideea ca romanii sa intre in zona schengen . Un popor needucat numai cu dictatura se poate tine sub control degeaba cautam vina printre politicieni si ei fac parte din popor s-au nascut si au crescut aici si se afla acolo multumita celor care ii voteaza.

      • Szalma Jack Răspunde

        Reprezentarea externa revine strict presedintelui,asta se vede si din participarile(degeaba)lui iohannis la intalnirile dintre sefii de state UE,dar si cele ale fostului(tot degeaba) pentru ca clar nu-i baga nimeni in seama !!Pentru UE noi nu reprezentam decat exact ceea ce se vede acum la Petea:o turma necivilizata !!

        • Szat Mareanu Răspunde

          Dancila saraca (cu duhul si cu Coco Channel) n-are nicio vina.Nici nu stie pe ce planeta traieste. Vorba aia: Marte PAMANT ROMANESC!

      • Rodica Răspunde

        In orice fel de guvernare presedintele unei tari este…. responsabil de imaginea tarii ! Cum al nostru are grija doar de imaginea sa ( si a doamnei) si accepta tot felul de ….trocuri in schimbul bunastarii domniei sale , ce asteptari sa avem ? Stie cineva de ce a plecat fuga-fuguta pana în America , in afara de varianta ….oficiala prezentata ? Ca doar nu suntem atat de naivi sa credem ca – brusc , subit si dint-odata- l-a apucat dragostea de noi pe pacaliciul Trump ! Daca la toate astea se mai adauga si o clasa politica mizera – cum e a noastra – avem explicatia imaginii ce ne caracterizeaza in lume ! Atata timp când orice interes primeaza celui national nu putem avea asteptari !

        • Dugo Răspunde

          Poti latra cat vrei la Presedinte…. de exemplu eu daca nu te suport poate sa vina oricine sa te reprezinte ca sa ma razgandesc ca nu-s curios. Asa e si situatia Romaniei in UE.

        • Szat Mareanu Răspunde

          Dancila Coco Channel. Partid de factura SOCIAL DEMOCRATA, cu doctrina asumata, cei mai bogati dintre bogatii LUMII! In top Forbes! Hahaha prostalailor! Nici nu se compara Johannis cu specia asta numita Videlezi.

  7. pf daniel Răspunde

    rabdare pentru stergatorii de CURURI……

  8. A Răspunde

    Merg sa stearga curu la Portughezi.
    . Si aici este de lucru daca vrei sa lucrez.

    • Szat Mareanu Răspunde

      Da ma pulica, este de lucru! Cu mici exceptii Cluj, Bucuresti, Timisoara, salariile sunt de cacat. Marea majoritate a romanilor sunt saraci, in acceptiunea standardelor europene.Lucra tu in conditii de nivel Africa cu salarii de 300-500 de euro.
      Tu la cine “stergi curu” ca esti asa de multumit?

  9. x-ulescu Răspunde

    Bine. Noi ăștia care comentăm aici, atât putem.
    Ăsta este nivelul nostru de frustrare.
    Jignim si doar atât
    Suntem “deștepți” in online, fara identitate adevarata, de fapt cum suntem si in viața de zi cu zi.
    Identități nule.

    • Gina Pațachina Răspunde

      Nulule,nu te-a pus nimeni ”sa comentezi” daca te simti asa cum te descrii…

  10. a Răspunde

    Cu cat pleaca mai repede, cu atat orasul si imprejurimile vor fi mai linistite. Le dorim drum bun! .. fara intoarcere.. ca nu au la ce veni.. aici e naspa rau.. Dincolo e miere si lapte.
    Ma repet… astia de o mare, un munte au bani? Ca de cat ii duce capul…

  11. Adinutza Răspunde

    Eu una nu le-ar da nici drept la vot!Ei traiesc,muncesc în alte țări.. acolo sa-si aleaga pe cine vor ei,nu aici.M-am saturat sa aleaga pe cine vor ei,(ex.Base in anii trecuti,Iohantii )ca noi fraierii sa ne chinuim acasa…Si aici sunt joburi bine plătite,dar nu-i intereseaza.Dincolo discută doar în Euro.Asa ca veniti când vom merge noi după voi.Si țară asta ar fi mai grozavă si ar ne-ar merge mai bine daca am pune TOTI osul la munca si am trage pentru un TEL COMUN

    • Szat Mareanu Răspunde

      Tu esti UNA. Noroc ca nu sunt multe ca tine…

      • Szat Mareanu Răspunde

        Cioran, Brancusi, Coanda, Ionesco, Vuia, Regele MIhai si multi altiii,toti au fost diasporezi, toti ne-au reprezentat cu brio in Lume. Toti au fost spalatori de cururi Portugheze,asa cum spune un dobitoc pe aici? Habar nu aveti cati romani lucreaza in meserii onorabile si cat sunt de apreciati. Pentru niste frustrati si invidiosi care postati pe aici si la care le-am raspuns, imi pare rau ca mi-am rapit o jumatate de ora din viata.

        • @Szat... Răspunde

          Pe cine compari tu cu Cioran, Brancusi, Coanda, Ionesco, Vuia, Regele MIhai ??!!! ::)))))))))Pe ciobanii cu 8 clase sau pe necalificatii care nu si-au gasit de munca in Romania,insa au ales sa lucreze ”orice” in afara ??Pe cei pe care ii manipuleaza politicienii(mai ales cei de ”dreapta”) pentru ca-i vad cat sunt de redusi?Prietene,doar ”un redus” poate face astfel de comparatii…

          • Szat Mareanu

            Da ma, noroc ca au plecat ciobanii cu 8 clase si ai ramas tu DOCTOR ACADEMICIAN INGINER de renume mondial. De aia suntem pe penultimul loc in Europa, in fata Albaniei, hehe!… la toate capitolele. Pentru ca ai ramas tu desteptule, in tara. Ma pis pe tine, de ras! :-))))))))

      • Dugo Răspunde

        Exact asta-i problema ca-s multi ca adinutza. Si eu as taia dreptul la vot pentru analfabeti si asistati sociali cu putere de munca deci trantori. Oricat de sarac sa fii scoala primara se poate face doar trebuie sa iti trimiti si sa iti educi copiii nu sa-i faci si sa-i lasi cu ochii in soare.

  12. dorel Răspunde

    Era la televiziunea maghiară în anii 80 un serial ceh, strămoșul lui “Emergency”, se chema “Spital la marginea orașului” în traducere liberă. Na, acolo era un personaj dr. Strossmeyer care spunea către asistenta șefă : “Dragă, dacă prostia ar durea fizic tu ai urla de durere”. Totuși nu vă plictisiți odată? Nu terminați cu comentariile profunde, dăștepte?

  13. A Răspunde

    1% lucreaza in meserii onorabile , in rest sunt stergator de cur cu 5 clase.

    • x-ulescu Răspunde

      noroc ca a crescut cu 40 % masinile furate depistate la Petea , ca altfel era aglomeratia mai mare acum

  14. Y_grec Răspunde

    Așa-i românul din păcate , idiot și invidios pe semeni , în loc să se revolte pe mafia din vamă care-și bate joc de semenii lui , el se bucură că unii stau la rând în caniculă și îi fac în fel și chip . , Sunteți invidioși și frustrați că n-ați avut curajul să vă luați soarta-n piept și să lucrați pe bani adevărați în lumea civilizată . N-aveți decât să-i votați iarăși aceeași ciumă roșie care vă fraierește de 30 de ani și vă dă mooia minimă pe economie 280 euro /lună , dar vă lasă să vă credeți destepți .

    • x-ulescu Răspunde

      data trecuta precis l-ai votat pe werner !!! am intrat in shenghen ,?ca sa nu stai la coada la vama NU !!!!

  15. Ciudatu' Răspunde

    Mă, degeaba! Saltul de la stâna, la civilizatie, e greu, greu, primitivi, cu figuri care uita limba româna, la o luna dupa ce au iesit la plantatie prin occident! “Come si dice” Stati dracului acolo, nu e nimeni curios de besinile voastre de 2 lei! Faptul ca aveti drept de vot, traind in alta tara, este cea mai mare greseala!

    • Tamas Răspunde

      “Ciudatu ” nick name pe care lai ales spune totul despre tine, au iesit necajiti la critica, vai de steaua voastra, Pt ei problema e diaspora nu guvernul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.