Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTO/VIDEO. Un nou loc de joacă în municipiul Satu Mare. A fost inaugurat astăzi

Un nou spațiu de joacă a fost inaugurat în această dimineață în municipiul Satu Mare. Noul loc de joacă se află în parcul de pe Aleea Neajlov și a fost construit cu sprijinul Dräxlmaier, în parteneriat cu Primăria municipiului Satu Mare.

La inaugurarea ce a avut loc în această dimineață, vineri, 6 septembrie, au participat directorul general al Dräxlmaier Satu Mare, Iuliu Cadar, precum și primarul Kereskenyi Gabor. Imediat după ,,tăierea panglicii”, noul spațiu de joacă a fost asaltat de copiii din zonă, care s-au bucurat nespus de acest obiectiv.

,,Dräxlmaier are o afinitate foarte mare față de proiectele sociale, este foarte importantă pentru noi să facem împreună cu dumneavoastră ceva pentru comunitatea în care trăim. De ani de zile susținem diverse proiecte, iar în acest an împreună cu domnul primar am decis să construim aici un loc de joacă pentru bucuria copiilor și a familiilor, a declarat directorul general al Dräxlmaier Satu Mare”, Iuliu Cadar.

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat că terenul pe care s-a inaugurat acest loc de joacă a stat nefolosit timp de 20 de ani, precizând că municipiul Satu Mare este în continuă dezvoltare.

,,Este evident pentru orice om cu bună credință faptul că în ultimii ani municipiul Satu Mare a făcut pași semnificativi pentru dezvoltarea relației cu mediul economic, sprijinirea investițiilor care generează locuri de muncă și, implicit, pentru bunăstarea cetățenilor. Doresc să mulțumesc companiei Dräxlmaier și voluntarilor care s-au implicat pentru amenajarea acestui loc de joacă pe un teren unde în ultimii 20 de ani nu s-a întâmplat nimic”, a declarat primarul municipiului Satu Mare.

20 comentarii

  1. Joey Răspunde

    Un gest frumos, bucurie pentru copii 🙂 Va multumim!

  2. Rodica Răspunde

    Da pentru cei din bandă de la Drexi , ce afinitate au ? Si sa stiti ca nici n-am observat anumite culori predominante la locul de joaca , cum n-am observat nici ca primarul are nevoie de…. hărtie ca sa citeasca doua rânduri la niste ……copii ! Plus modestia , iesita din comun , a primarului care ne spune ca orasul este în …..continua dezvoltare !!!! Nu contesta nimeni nevoia de spatii de joaca amenajate pentru copii , dar ma-ntreb unde sunt investitiile exclusiv ale primariei ( serioase , nu doua leagane si trei tobogane ) , ca poate Drexi era mai bine sa-si plateasca din acesti bani oamenii care trag ca robotii în trei schimburi ?
    Calma con tequila primare ……..

    • y Răspunde

      @Rodica, ai un 10 mare de la mine!???
      Este o vorbă la noi “Más tollával ékeskedni” adică în traducere liberă să te lauzi cu meritele altuia. Cred că știe și primarul, dar deh, e politician, ce să-i faci! Sper ca la alegerile de anul viitor să observe acest lucru și alții.

    • Baba Novac Răspunde

      Vad ca sunteti tare desteapta doamna, ar trebui sa candidati la anul! Va sustin! Debit aveti – cel putin in scris. Nu-i problema ca 90% sunt prostii – chiar v-ati potrivi in USR :)))))) Apropos de lucrari: va invit sa va plimbati in oras unde si actualmente se lucreaza pe Maresal Antonescu, Crinului, Randunelelor, Ceahlaului, St. cel Mare, vreo 7-8 cvartale de parcari in M17. Va dau o pereche de ochelari?

      • Rodica Răspunde

        De soare……. Ca-n rest vad prea bine si deranjeza ! Apropo , lucrarile de care amintesti , au fost ….initiate de altii , actualmente se pun în practica si le finalieaza altii . Deci , iar o bataie cu pumnul în piept ….. . La urma urmei , ce e important intr-o comunitate , într-un oras ? Sa ai trotuarele pavate si multe mall-uri , restul nu mai conteaza .

    • Raul Răspunde

      Rodi Rodi… Ai probleme cu primarul… Citeste doua randuri… Si? Ce zici de Dancila? Nimic… E o romanca care nu stie romaneste… Traiasca Romania…

      • Rodica Răspunde

        Ce sa-ti zic ? Ubi bene , ubi patria ! Restul pricepi tu daca te-ajuta neuronii ; desi am dubii în privinta asta , altfel îti mai aminteai si despre alte ….aprecieri ale mele la adresa tuturor politicienilor actuali ! Cu un singur lucru suntem de acord , însa , amândoi – traiasca Romania !

  3. Satmarean Răspunde

    Rodica si y, ca sa lamurim: este un parteneriat intre oras si o firma. Felicitari primarului ca in afara de lucrari publice – care au fost in acesti 3 ani cat in ultimii 15 – a reusit sa coopteze si firmele private sa participe in viata comunitatii.

    Intrebare retorica: oare Cojak (cheliosul oltean) de ce nu a reusit acest lucru?

    In rest gargara, in sfarsit se vede ceva si in orasul nostru (aviz orbilor / postacilor de partide). Dar, bineinteles mai e mult de facut!

    • y Răspunde

      Așa e @Sătmărene cum spui dar nu văd realizat nimic din ce a fost promis acum 3 ani. Asta fără supărare, nu vreau eu să intru în polemică și să știi că nu sunt postac. Chiar deloc, nu iau eu bani pentru asta numai nu înțeleg unele lucruri. Sunt sătmărean get-beget și mă doare cum a fost întors cu susul în jos orașul. Ceva-ceva se vede dar e puțin mai ales din perspectiva faptului că în mandatul precedent nu s-a făcut nimic, dar absolut nimic!!! Dar asta nu înseamnă că trebuie aplaudat orice. Uite, dau exemplu ce vreau să aud.
      1. Pod 3
      2. Finalizare pod Decebal inclusiv scările de acces
      3. Cele două parcări etajate promise în centru
      4. Reabilitare mal Someș între cele 2 poduri
      5. Centură de ocolire oraș etc., etc., etc.
      Adică cele promise în campanie. În schimb facem pistă de bițigli către aquparc dar îți riști viața dacă mergi așa acolo.
      Sunt foarte multe și despre unele investiții promise nu se mai aude nimic. Unii stau mai bine cu memoria. Fără supărare. Eu chiar vreau ca băiatul ăsta simpatic să arate că poate, critica este constructivă din partea mea. Dar sensul giratoriu de la Lidl nu este investiția primăriei! “Investiția” primăriei este de exemplu sensul giratoriu tip LEGO de la Burdea. De doi ani. Știu foarte bine că este legat de Goga și de pod finalizarea sensului dar cine locuiește acolo sau tranzitează zilnic își mușcă pumnii și înjură. Din palatul administrativ nu se vede și nu se aude.

    • altu fără bmw Răspunde

      Parteneriat? Adică Drexi dă banii, face tot iar primarul pune la dispoziție locul, dă din cap și vine la tăiat panglica. Totuși ce a făcut Primaria pentru această investiție? A emis autorizația de construcție? Este exact ca și în cazul sensului giratoriu făcut de Lidl.

  4. Paul Codrean Răspunde

    FELICITARI DRM! FELICITARI PRIMARIEI! Vă mulțumim ca v-ați gțndit și la zona noastră 🙂

  5. y Răspunde

    Și încă un lucru. Având în vedere zona în care este eu sper ca să nu ne trezim că terenul va fi “reconfigurat” de niște plictisiți. De aia spun pentru că în orașul ăsta se poartă și nu sunt 2 lei investiți acolo. N-ar strica să se mai plimbe polițiștii locali prin zonă. Poate fac și niște amenzi pe Legea 61.

  6. dnd Răspunde

    ”y” si “Rodica” chiar sunteti orbi? Nu vedeti ca Primarul face o gramada de lucruri in acest oras? Mai exact isi baga picioarele in el si il strica cu totul in loc sa il repare! Isi manifesta indiferenta totala fata de cetateni! Sper sa se vada la alegerile locale si “multumirea” noastra fata de el! PS: Cum sa te lauzi cu lucrurile facute de altii? Exact cum m-as lauda si eu ca vecinul si-a luat masina noua…

  7. y Răspunde

    Nu cred că își bagă picioarele, eu cred că atâta poate. Bine e legat financiar în multe chestii dar de exemplu eu nici în ruptul capului de vce a pavat cu “biscuiții” din beton Sugárútul (Brătianu și calea Traian) când pe Traian canalizarea e praf, cea mai veche din oraș). Dacă e ceva spargem tot din nou? Nu trebuia invers? Dar mă rog, cine sunt eu? Pe Goga trotuarul a fost spart și refăcut în 7 ani de 4 ori. Acum e praf dar nem bai. Sunt străzi în zonă, de ex. Zimbrului sau Basarabiei în care nu s-a intervenit de la Revoluție absolut deloc. Nu se poate merge pe trotuar. Punem “biscuiții” lui știm noi cine în centru să se vadă că lucrăm. Între timp în 2 luni nu reușim să aducem la nivel niște canalizări pe Transilvaniei. Dacă acolo așa facem ce pretenții să avem la periferie? Și apropo, rampa de pe Zimbrului pauză totală. Deci …… Lucrări în coadă de pește.
    Și încă un lucru. Anul trecut am zis personal la sitimenajerul Maskulik ce investiție ar trebui ca să nu avem probleme la pasajul de sub calea ferată din Soarelui. Răspunsul a fost că atunci nu va mai trebuii să ne plimbăm cu mașina roșie a pompieruilor și cu sirena pornită. No coment. Mai nou omul s-a dat la fund, nu se mai agită, nu prea îl văd public. Nu are voie? Sau urmărește oare ceva? De fapt nu mă interesează. Aștept un candidat pentru primărie care să aibă strategie pentru oraș. Și aștept.

    • Rodica Răspunde

      Lasa ca e bine pentru unii ; se face doar de suprafata , adica ce se vede , în rest lucrurile de esenta , proiectele serioase , sa le faca cine o vrea ! Dupa unii ar trebui sa ne complacem în aceasta situatie si sa avem termene de comparatie mai ….proaste , nu mai bune ca ale noastre !
      Si-acu sa asteptam candidatul …..ideal . Oare exista ?

  8. ema Răspunde

    Ca sa se constriasca acel teren de joaca s_au taiat copaci plantati de locatarii din bocul alaturat acum 40 de ani.Cum este posibil primaria sa permita distrugerea parcului si sa spuna ca este un loc nefolosit de 20 de ani .In blocul vecin nici macar nu sunt copii sub 10 ani si nimeni nu lucreaza la Drex.

    • y Răspunde

      @ema, acum și tu ești cârcotașă? Vezi și tu hai să fac un bilanț scurt al evenimentului! Primăria a “investit”, frumos a tăiat panglica primarul, aplauze, foto, articol în ziar băgat la CV, Drexi cine știe ce motiv a avut, și ei bagă ceva puncte în plus undeva, probabil erau obligați. Iar voi, cei care stați acolo, veți culege “roadele”, adică gălăgia copiilor, mizerie (chiar dacă sunt coșuri de gunoi nu le folosește nimeni) și puteți curăța și produsele finite ale proprietarilor de câini și pisici????

      • Yon Răspunde

        Salut,
        “Drexi” mai bine ar face dacă și-ar trata angajații corect,nu cu salarii de mizerie.Cred că este cel mai slab plătitor din oraș.Își fac și ei campanie ca să se mai audă de ei,să atragă angajați pe care să-i “aburească” la interviu,iar când ești angajat,beneficiile descrise se supun unor reguli pe care nu ți le prezintă la interviu.
        Primarul face ce știe el mai bine,ca și restul primarilor care au fost:mănâncă rahat!

  9. ema Răspunde

    Mare dreptate ai y.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.