Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

FOTOGALERIE. Atac aerian la Negrești-Oaș. Mai multe persoane prinse sub dărâmături (Exercițiu)

La Negrești-Oaș s-a desfășurat astăzi un exercițiu de alarmare publică ca urmare a pericolului atacului de aer, simulare care a mobilizat Comitetul Local pentru Situații de Uergență Negrești-Oaș, Poliția Orașului, ISU Someș Satu Mare, Poliția Locală a Orașului Negrești-Oaș, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Crucea Roșie Negrești-Oaș.

În cadrul simulării, forțele participante au avut de făcut față situației ipotetice dată de lansarea unor proiectile care au afectat două blocuri de locuințe din oraș, urmată de izbucnirea unui incendiu la parterul unui bloc. Astfel, CLSU a ordonat SVSU și celorlalte structuri din subordine aplicarea măsurilor de protecție a populației prin introducerea semnalului de alarmă aeriană și luarea măsurilor pentru adăpostire, solicitând implicarea Poliției și a Jandarmeriei.

Prin Dispeceratul 112 au fost alertate forțele ISU Satu Mare pentru stingerea incendiului și salvarea persoanelor surprinse sub dărâmături. Simultan, echipa de deblocare – salvare, împreună cu voluntari ai formațiunii de Cruce Roșie și Ambulanță au intervenit pentru scoaterea răniților, acordarea primului ajutor și evacuarea acestora din zona periculoasă spre locul de triere a răniților în vederea transportării acestora la spital.

4 comentarii

  1. Kis Zoltan Răspunde

    [Comentariu moderat. Vă rugăm să vă exprimaţi civilizat şi să nu înjuraţi pe acest site. Multumim!]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.