Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Medicul criminal care și-a ucis amanta a fost transferat din Penitenciarul Satu Mare în Ungaria

Pneumologul orădean Dan Stamatiu, cel care în urmă cu trei ani a intrat în casa unei familii din Nyíregyháza-Oros, a împuşcat mortal o femeie, fosta lui amantă, şi l-a rănit grav pe soţul ei, în faţa gemenilor cuplului, de doar 7 ani, a fost predat joi autorităţilor maghiare, titrează ebihoreanul. Acesta a fost transferat din Penitenciarul Satu Mare.

Procurorii maghiari amintesc că Dan Stamatiu lucra în Ungaria ca medic când a făcut cunoştinţă cu femeia pe care a ucis-o. Cei doi avuseseră o relaţie amoroasă, dar s-au despărţit. Pus pe răzbunare, pe 31 august 2016 Stamatiu a mers în locuinţa unde domicilia, Valéria, 40 de ani, agent de vânzări la o firmă de farmaceutice, şi soţul ei, László, antreprenor în construcţii, trăgând asupra celor doi câte un foc de armă.

Primul glonte al pistolului a ucis-o pe femeie, iar al doilea l-a rănit grav pe soţul care cobora în fugă de la etaj. După el veneau şi cei doi gemeni, Leá şi Lázár, în vârstă de 7 ani. Aceştia au fost cruţaţi, Stamatiu plecând în grabă la volanul unui autoturism Dacia Lodgy.

Acesta a fost prins pe 1 septembrie 2016 de autorităţile române, în Cluj Napoca. În momentul în care a fost reţinut, bărbatul avea asupra sa un revolver marca Magnum S&W 357, cu butoiaș și 6 cartușe, pentru care nu deținea permis de port armă și pe care l-a adus ilegal din Ungaria, arma fiind cea cu care şi-a împuşcat fosta amantă şi l-a rănit grav pe soţul acesteia.

Ca atare, Stamatiu a fost trimis în judecată în România, pentru contrabandă calificată cu arme și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, fiind condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de detenţie, pedeapsă pe care a ispăşit-o iniţial în Penitenciarul Oradea, iar din acest an în Penitenciarul Satu Mare.

Bărbatul a fost predat, joi, de către autorităţile române Poliţiei judeţului Szabolcs-Szatmár-Bereg, a fost reţinut de anchetatorii ungari şi auditat ulterior în calitate de suspect pentru tentativă de omor şi port ilegal de armă. Deocamdată nu a depus nicio mărturie, potrivit site-ului hirado.hu.

Sursa: ebihoreanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.