Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Primăria extinde sistemul de supraveghere video. Kereskényi: Avem proiecte de 28 milioane euro

Primăria Satu Mare a câștigat un nou proiect finanțat din fonduri europene. Primarul municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul transfrontalier prin care va fi extins sistemul de supraveghere video din municipiul Satu Mare.

Astfel, alături de partenerii din municipiul Uzhgorod (oraș înfrățit al municipiului), Satu Mare va beneficia de un buget de 49.224 euro, din bugetul total al proiectului de 109.874 euro. Proiectul este inclus în cadrul Programului Operaţional România – Ucraina, iar perioada de implementare este de 12 luni. Până în prezent în municipiul Satu Mare au fost montate 106 camere de supraveghere.

,,Avem proiecte europene în valoare de 28 milioane de euro câștigate pe Programul Operațional Regional, dar nu ne oprim aici, suntem foarte interesați să atragem finanțări europene și prin proiecte. Primul proiect a fost deja câștigat, alte trei sunt în evaluare”, a declarat primarul Gábor Kereskényi.

Primăria Satu Mare mai are în evaluare trei proiecte transfrontaliere, depuse în parteneriat cu municipiul Uzhgorod. Este vorba de un proiect în valoare de 59.868 euro, prin care va fi dotat Centrul de Excelență Satu Mare, iar printr-un proiect în valoare de 140.268 euro vor fi sprijiniți și promovați meșteșugarii din municipiul Satu Mare.

Totodată, printr-un proiect transfrontalier în valoare de 564.640 euro, Primăria Satu Mare va reabilita Sala Studio a Teatrului de Nord Satu Mare.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

 

12 comentarii

  1. ... Răspunde

    Nici pe cel actual nu-i în stare să exploateze.
    De ce nu se spune nimic de podul 3 ? Termenul pe SICAP pentru depunerea ofertelor era 03.09 ! Măcar atât că sunt sau nu sunt firme interesate, dar concret nu teorii.

  2. c-block Răspunde

    Podul 3 ??? Se termină mandatul deja și nu avem o firmă contractantă. Dar se freacă intens menta!

  3. Nha Răspunde

    Unde e eficienta camerelor puse pana acum ! Tot e plin de hoti si boschetari peste tot ! Ce folos sa mai puna camere degeaba ?! A, sa ne scoata noua ochii ? Nu ma simt deloc in siguranta supravegheat de aceste multe camere ! Mai bine le-ar lua si masinile militienilor locali si sa- i puna la mers pe jos , ca fac curu si burta mare ca sefu’ lor ! Nici nu pot fugi dupa hoti …

  4. valeriu Răspunde

    Dar pasarela pietonala,care era obiect de campanie electorala pentru actualul primar a ramas tot asa cum s-a stabilit,adica in urmatorul mandat ?

  5. unguru' Răspunde

    Sa vedeti voi la anul cum incep lucrarile si promisiunile! Anul asta nu are interese…

  6. y Răspunde

    Fostul primar Illyés a fost taxat de alegători în 2012 pentru neonorarea unor promisiuni. Drept recompensă ne-am pricopsit cu cel mai ….. primar posibil de pe planetă, Coica. S-ar putea ca istoria să se repete pentru că după 3 ani de mandat nu văd realizări proprii. Să mă contrazică cineva că nu văd bine.

  7. y Răspunde

    Este binevenit acest proiect care are să dea un plus de siguranță. Bravo Gabor în continuare demonstrezi că ești un bun gospodar.

    • y Răspunde

      Și ce să facă omul cu tine mare mâncător de r*hat și lingău din oficiu al oficialităților? Și dacă mă enervez și mă adresez redacției să pună un moderator, de fapt îl oblig pentru că altfel ei au probleme? Ee, ce o să faci? O să reușești să găsești altă literă în loc de y? Ce zici? Mare înecat ești! Tu ști că multe din camere nu sunt utile pentru că “deștepții” “experți” i-au pozat așa “bine” că nu sunt de folos! Se joacă de-a camerele video cu banii noștrii. Ce te face să crezi că va fi mai bine? Plicul primit?

  8. Bixrem Răspunde

    Actualul primar nu a făcut NIMIC dar absolut NIMIC,dacă mă poate cineva contrazice aștept replica.Dacă va fi reales , ceea ce este f posibil va fi strict pe consistente etnice și bazat pe dezbinarea românilor. Restul e oveste

    • Rodica Răspunde

      Indraznesc eu sa te contrazic ; a facut ceva – a pus în aplicare politica guvernului ….ungar , iar pentru asta a primit salariu de la guvernul ….roman !

  9. Pop a Răspunde

    Nu e in stare sa rezolve cea mai circulata intersectie din oras burdea sens lego a lu Gabor si el viseaza avioane,pasarele etc.

  10. Istvan Răspunde

    Apoi noi românurile iară luam ala ni
    Hegy mondyak?
    Mu13 de la ungurii
    Da noi tot asa o sa votează
    Fraerii cu psd si resturile cu alde si ala ni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.