Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Sindicaliștii cer măsuri mai dure în școli, după cazul din Satu Mare

După cazul petrecut la Școala Gimnazială din Santău, județul Satu Mare, acolo unde o învățătoare i-a atacat pe copii cu un spray lacrimogen, sindicaliștii din Educație cer măsuri mai dure în unitățile de învățământ.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ condamnă orice fel de act de violenţă la nivel de şcoală şi societate şi cere înăsprirea legislaţiei pentru toate tipurile de violenţă: „Degeaba s-au cheltuit zeci de milioane de euro prin programe europene privind combaterea violenţei, dacă, până acum, nu a fost identificat niciun mijloc real pentru diminuarea fenomenului”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit liderului FSE „Spiru Haret”, Marius Nistor, în aceste condiţii sunt două opţiuni: „fie transformăm şcolile în unităţi militarizate, fie sancţionăm drastic fiecare caz în parte”.

„În principiu, eu sunt pentru a doua opţiune. Însă, aşa cum profesoara care a dat cu spray lacrimogen a fost arestată, aşa ar fi trebuit să se întâmple şi cu tatăl care l-a bătut pe directorul Şcolii Băduleşti, din Judeţul Dâmboviţa. Nu trebuie să mai tolerăm astfel de acte în şcoala românească. În condiţiile în care nu vom lua măsuri de urgenţă, riscăm să transformăm şcolile în fortăreţe, cu detectoare de metale la intrare şi păzite de jandarmi“, a declarat Marius Ovidiu Nistor.

Reprezentanţii Federaţiei solicită constituirea unui grup de lucru între reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) şi Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care să vină „de urgenţă” cu un set de măsuri privind combaterea violenţei din unităţile de învăţământ.

Sursa: Mediafax

2 comentarii

  1. Dan22 Răspunde

    Si ce propuneti impotriva violentei, elevilor impotriva profesorilor ?
    Impotriva comportamentului jignitor?
    Impotriva lipsei de respect ?
    Si multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.