Ultima actualizare: azi, 14:04
Locale

Virus mortal la o fermă din județul Satu Mare. 5.000 de porci vor fi uciși

Sub coordonarea subprefectului judeţului Satu Mare, Altfatter Tamás, membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) – Unitatea Locală de Decizie au aprobat miercuri, 25 septembrie 2019, “Planul de măsuri pentru controlul bolii pesta porcina africană în exploataţia S.C. MASTVET S.R.L Săcăşeni Ferma 5, jud. Satu Mare.

Potrivit celor transmise de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A) Satu Mare au fost înregistrate aproximativ 5.000 capete animale (porci) din exploataţie, s-a impus interdicţia de scoatere din exploataţia afectată a furajelor pentru animale şi a altor materiale. De asemenea, s-a stabilit zona de restricţie (protecţie şi supraveghere) în jurul focarului cu o rază de 3 km, respectiv în Cig, Ganaş, Săcăşeni, Sărăuad. Zona de supraveghere în jurul focarului cu o rază de 10 km include localităţile Tăşnad, Blaja, Căuaş, Valea Morii, Santău, Ghileşti, Silvaş, Ady Endre, Eriu Sâncrai, Satu Mic, Mihăieni, Unimăt, Sechereşa, Chegea.

Mişcarea animalelor din zona de protecţie este restricţionată în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Procedura de eradicare a bolii a fost începută, sub supravegherea autorităţilor cu atribuţii în domeniu.

Este primul focar de pestă porcină înregistrat la o societate comercială din judeţul Satu Mare.

3 comentarii

 1. c-block Răspunde

  Și se va așterne la fermă tăcerea porcilor.?
  Nu știu de ce nu ne spune franc UE ăsta ca să nu mai ținem animale deloc! Ar fi mai simplu. Dar să ne dea bani ca să putem cumpăra atunci carnea lor!

  • Cetateanul Răspunde

   Asta in timp ce ei isi promoveaza pe plan intern productia proprie si ne trimit carnea lor de mana a doua sau stricata si noi tampitii de romani o platim mai scump decat in belgia sau franta.

 2. IOANA Răspunde

  ASTA MERITAM …. !!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.