Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

ACCIDENT LIVE la Satu Mare. Copil lovit în timp ce fuge pe trecerea de pietoni

ACCIDENT LIVE la Satu Mare. Copil lovit pe trecerea de pietoni la coborârea de pe podul Golescu. Evenimentul a avut loc în în această dimineață şi a fost surprins de o cameră de bord ar ulterior postat pe pagina activiştilor de la Drivers SM.

În imagini se vede cum copilul fuge pe trecerea de pietoni, moment în care se izbește de o mașină aflată pe zebră. Copilul a căzut pe trecerea de pietoni și a fost ajutat imediat să se ridice.

Din fericire, el a scăpat teafăr.

 

34 comentarii

  1. escape Răspunde

    Nici copilul nu trebuia sa fuga, dar soferul clar este vinovat. Deja pietonii erau in traversare cand a vrut sa forteze trecerea. Sper ca Politia se va autosesiza si va ramane pieton 90 de zile. In acea intersectie sunt montate camere, se poate identifica usor pe sofer.

  2. Un nenorocit Răspunde

    Copil imprudent pe care mă-sa nu l-a învățat că pe trecerea de pietoni nu se aleargă ca un popândău. Șoferul idem, nici o treabă cu regulile de circulație!

    • Altu Răspunde

      Apoi, și copilul era atent la telefon, daca observați după ce cade e preocupat de telefon. Șoferul încă dormea ,visa la cai verzi ,nu la trafic. Bine că au scăpat cu bine amândoi și cel mai important Telefonul e Ok.

    • altu fără bmw Răspunde

      Apoi dacă sunteți o țâră atenți la video (că nu e lungă filmarea) atunci veți constata că oamenii se angajează pe trecere și șoferii n-au nici o treabă că mai încape și trec printre pietoni. Na, de aia alerga copilul. Sunteți de toată groaza cei care apărați șoferul. Ceilalți din trafic cum au reușit să oprească? Iar copilul nu a putut frâna brusc pentru că avea ditamai ghiozdanul pe spate. Ați ridicat recent un ghiozdan de secol XXI ca să vedeți că are pe puțin 15 kg dacă nu mai mult? Câteodată ghiozdanul depășește greutatea copilului!

  3. sdgd Răspunde

    Da si copii aia fug pe trecere ca animalele. La fel de vinovati sunt ca soferu. Parca vad ca fetele alea doua sunt convinse ca au procedat corect prin faptul ca nu ele au fost busite

  4. Manea Răspunde

    Anulat carnetul pe loc si interzicerea reexaminarii pentru cel putin 3 ani . Numai asa vor invata

  5. 007 Răspunde

    Acolo au fos cel putin 8( OPT) soferi care TREBUIE sa ramana fara permis,indiferent de cum trec pietonii .
    Regulamentul de circulatie pe drumurile publice spune CLAR,cand pietonul pune piciorul pe marcaj esti obligat sa-i acorzi prioritate,chiar daca pietonul nu-si ia nicio masura de precautie in sensul,,TRAVERSEZ CAND VREAU si NU CAND SUNT SIGUR”
    In concluzie ,trecerea de pietoni de la ,,Crinul” trebuie URGENT SEMAFORIZATA pentru pietonai,in special cea spre Lidl, recte biserica de vis a vis.
    In rest spun ceea ce spun mereu,,pietonilor nu va lasati viata si integritatea voastra fizica pe mana unor conducatori auto,sunt si ei (ne)oameni si neatenti uneori,doar ca ei sunt protejati de masina, pe cand voi…s-ar putea sa ajungeti in scaun cu rotile.Restul este poveste, cum ca trebuia sa opreasca,ca am prioritate,etc,etc.

    • y Răspunde

      @007, acum sunt perfect de acord cu tine. Apropo când rezolvă primăria sensul giratoriu temporar de la Burdea? Nu de alta dar deja au trecut 2 ani și 3 luni de când s-au pus piesele lego acolo iar soluția aia nu se poate numi definitivă. Nici pentru mașini dar mai ales pentru pietoni.

      • Unu' Răspunde

        Mai aveți speranțe legate de sensul de la Burdea?!?

        • y Răspunde

          Eu unul NU. Se iau în oraș fel de fel de măsuri și după aia unii dăștepți se miră că acele măsuri produc efecte. Unele nedorite. Totul pornește de la management. Stabilești niște priorități și pornești pe un drum. Pui întrebarea – Ce vrei și în ce direcție să dezvolți în orașul ăsta. Cum a făcut inclusiv Careiul. Nu mai vorbesc de Oradea sau Cluj că mă enervez. Deci Careiul dezvoltă ștrandul, a reabilitat castelul din care deja se recuperează bani (am putea face ceva asemănător cu hotelul Dacia), are centură și dezvoltă aleile pietonale. Noi? Noi ne mișcăm brownian și reacționăm. Alții ar trebui să reacționeze și să accepte prioritățile noastre. Dar n-au ce chiar dacă ar vrea. Vine fiecare, trântește un PUZ/PUD și face cum îi taie capul.?? Ce oraș frumos! Ar putea fi. De la Coica nu aveam pretenții că nu aveam de unde. Dar actualul primar a promis niște chestii. Deocamdată vedem borduri și machete color. Ca pentru niște elevi.

          • Mihail

            @y:Dar ce consecvent ești priceputul satmarului!

          • Norick

            @ Mihail : asta da reactie inteligenta . Din care sat esti hombre ? 😛 🙂

    • nuconteaza Răspunde

      “In concluzie ,trecerea de pietoni de la ,,Crinul” trebuie URGENT SEMAFORIZATA pentru pietonai,in special cea spre Lidl, recte biserica de vis a vis.” In concluzie desfiintati trecerile de pietoni care sunt pana la 50m de sensul giratoriu pentru ca pur si simplu blocheaza sensul giratoriu si aproape isi pierde utilitatea. Trebuie semaforizata trecerea de pietoni, oamenii nu se grupeaza deloc… daca ar putea ar trece cate 1 persoana si nici o masina nu ar trece pe acolo pe niciuna dintre benzi intre orele 8 – 20

  6. Unu' Răspunde

    Copilul fiind pe trecere, putea să alerge, să meargă cu rolele, cu trotineta sau să meargă normal, nicăieri nu se specifică în lege cât de repede sau de încet trebuie să treacă strada!
    Șoferul nenorocit trebuia să se oprească cu cel puțin 1 metru mai în spate și nu când l-a văzut pe copil, ci când a văzut că ceilalți de pe benzile 1 și 2 s-au oprit!
    Copilul se credea în siguranță, și într-o țară normală chiar trebuia să fie!

    • Ding dong Răspunde

      Daca esti pe trotineta sau role mai intrii in categoria pieton?

      • Unu' Răspunde

        Da, conform art. 72 alin (5) din OUG 195/2002!
        (5) Sunt asimilate pietonilor persoanele care conduc un scaun rulant de construcție speciala, cele care conduc vehicule destinate exclusiv tragerii sau împingerii cu mana, precum și cele care se deplasează pe patine sau dispozitive cu role.

    • avut Răspunde

      aproape de acord cu tine. Legea spune ca trecerea de pietoni se traverseaza perpendicular pe axul drumului si in ritm (sau pas) vioi. Deci in principiu nu ai dreptul sa adormi pe trecere

    • sdgd Răspunde

      Pe trecere nu ai voie sa fugi. Cu role sau trotineta nu esti considerat pieton. De pe bicicleta trebuie sa cobori cand treci . Ai dreptate , soferul trebuia sa se opreasca cand a vazut pe restu ca stau. Dar copilul nu se credea in siguranta, motiv pentru care a fugit pe trecere. Si fenomenul asta nu se intampla doar in Romania, poti sa fi lovit pe trecere in orice tara. Diferenta e ca romanii “au valoare”, au bmw,au actibilde “I love my rablaudi” si trebuie cumva sa isi valorifice cumva prezenta . Romanul la drumu lung e intr-o continua cursa in care scopul e sa “am facut cluju in 1.30 minute”

      • Unu' Răspunde

        În România, și implicit și în în Satu Mare, pe role și trotinetă (nu de-aia electrică, ci de aia simplă cu role) ești considerat (asimilat) pieton! tocmai ce-am citat din lege, puțin mai sus!

  7. cârcotaş Răspunde

    Şofer vinovat dar şi pieton imprudent. Pietonii trebuie să manifeste atenţie la traversare că nu ştii ce se poate întâmpla. Unii şoferi fac depăşire pe trecere. Era s-o păţesc şi eu dar eu ştiu care-i ,,treaba” şi-s atent la traversare. Oare în şcoală nu fac educaţie rutieră?

  8. Dan Răspunde

    Buna observatie carcotas
    Din pacate la scoala nu se educa multe lucruri care ar fi esentiale in sec XXI, cum ar fi exact lucruri legate de circulatie, protectia mediului, protectia animalelor, relatii sociale, legi etc
    Dar se preda de exemplu latina o limba moarta care este indispensabil in viata de astazi.

    • Unu' Răspunde

      Logica voastră (a ta și a cârcotașului) este puțin defectuoasă!
      Voi vă așteptați de la niște copii, care nu au urmat nici o oră de legislație rutieră, să facă ceva ce șoferii – absolvenți în mod absolut obligatoriu ai unor cursuri de legislație rutieră – nu sunt în stare să respecte?!?
      Păi nu înveți tu la școala de șoferi că la apropierea de o trecere pentru pietoni ești obligat să reduci viteza și să acorzi prioritate pietonilor angajați în trecerea străzii?!?

      • sdgd Răspunde

        Pe tine nu te-au invatat la scoala cum sa treci pe trecerea de pietoni? Culorile semaforului, zebra, sa nu fugi pe trecere? Ma astept de la copil sa invete la scoala toate astea , cu toate ca-i explic si eu. Nu mi se pare defectuos sa invete la socala cum sa se descurce, mai ales in situatii cu care au de-a face zilnic.

        • Unu' Răspunde

          Eu am învățat toate alea despre care spui, încă din gimnazială, dar era la sfârșitul anilor ’80!
          Am dat chiar și examen pentru permis de condus bicicleta!
          Dar îți spun sigur, copii din ziua de azi nu învață la școală! Toată educația rutieră o primesc de la părinți, și dacă te uiți peste comentariile de mai sus, îți poți da seama ușor cam cât cunosc legislația chiar mulți așa-ziși conducători auto!

  9. Nha Răspunde

    Limitatoare de viteza , cea mai rapida solutie si nu ca pe drumul Botizului la 25 de m de trecere , ca la asa distanta cocalarii isi iau din nou elan si …

  10. y Răspunde

    @Mihail, mulțumesc pentru apreciere! Eu am învățat și am încercat să asimilez cât mai multe informații. Și în momentul de față fac o facultate cu toate că am o colecție de diplome. Așa e când omul nu cheltuie de mic copil banii primiți de la părinți pe prostioare. Încearcă să înțelegi. Nu sunt eu înțelept. Am o părere fundamentată. Pentru asta trebuie să ai cunoștiințe în materia respectivă. Dacă continui să te legi de mine o să încep să cred că refulează din tine frustrarea copilăriei neîmplinite. Fii cu pace și comentează pe subiectul articolului! Dacă poți.
    PS. Vezi că de obicei ce scriu se cam adeverește. Nici mie nu-mi place, de multe ori aș prefera să nu am dreptate (vezi licitația pentru podul 3, e liniște totală dar ofertele trebuia depuse de vreo 2 luni și nu ni se spune nimic). Dar de vină nu sunt eu ci “specialiștii” care ne conduc. De nas. Aici trebuia lăsat semaforul.

  11. Dany Răspunde

    Acum puneți-vă în postura amandorura, cei care conduceți nu e ușor sa eviți având în vedere ca cobori pe de pe pod și a prins viteza fără sa vrea, iar prichindelul bine ca a scăpat asa usor

    • Unu' Răspunde

      Mașina trebuie să fie echipată, în mod obligatoriu, cu sistem de frânare!
      Nu ține faza cu “fără să vrea”! Este obligat!

    • altu fără bmw Răspunde

      Dany dragă! Ia fă rost de un ghiozdan școlar plin și vezi cum te poți opri repede. Și mai calculează că acel copil din video dacă are 40-45 kg maxim e mult! E ușor de comentat. Săracul copil abia aștepta să ajungă acasă după 6-7 ore în bancă pentru că sigur avea o grămadă de teme de făcut ca nu cumva să aibă și ceva copilărie. Tu nu stai atâta la locul de muncă. Șoferul să-și refacă analizele medicale urgent! Reflexele și oftalmologia cu maaare atenție.

  12. y Răspunde

    @Norick, mulțumesc pentru susținere. Este exact momentul în care @Mișu ăsta s-a trezit după ce a hibernat trei zile că hopa și el are domiciliul în Satu Mare. Mă rog, acolo pe undeva în Sătmărel sau Balta Blondă dar tot Satu Mare este, nu? Acum are buletin de oraș. Față de cătunul Bivalybasznád de unde a venit e ceva! Are și internet băiatul! Apoi încearcă să dea cu părerea. Ei, nu i-a reușit faza! Problema e că are drept de vot și pune ștamplia cum spune/dictează popa sau nevasta. Apoi suportăm cu toții consecințele, vezi cazul Coica.

    • Norick Răspunde

      @y : chiar ca nu am suportat deja tâmpenia asta ieftină din Gherța … 🙂
      Peace ! 🙂
      P.S. N-are asta nevasta … Eventual Béla… 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.