Ultima actualizare: ieri, 21:24
Locale

Crimă odioasă lângă județul Satu Mare. Tatăl a trei copii, ucis cu sânge rece

Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcției Silvice Maramureș, a fost ucis miercuri seara într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori.

Din primele informații, pădurarul Liviu Pop a fost împușcat mortal, iar corpul acestuia, abandonat într-o vale, prezintă numeroase urme de agresiune fizică. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș și polițiștii fac cercetări la fața locului.

Liviu Pop avea 30 de ani, era angajat al Direcției Silvice Maramureș de șapte ani, era căsătorit și avea trei copii. La fața locului, s-a deplasat de urgență directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, care a transmis un mesaj de condoleanțe.

Acesta este al doilea angajat al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva ucis în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, respectiv paza pădurii, după ce în urmă cu o lună un alt pădurar, Răducu Gorcioaia, angajat al Ocolului Silvic Pașcani, din cadrul Direcției Silvice Iași, a fost ucis de trei persoane surprinse în timp ce tăiau ilegal arbori.

Cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva s-au menținut la un nivel înalt în ultimii cinci ani, pe fondul întăririi măsurilor de prevenire și combatere a tăierilor ilegale și preluare în pază a unor păduri private care nu aveau asigurate servicii silvice.

De la începutul acestui an s-au înregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar între 2014 și 2018 au avut loc alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.

BIROUL DE PRESĂ AL REGIEI NAȚIONALE A PĂDURILOR – ROMSILVA

 

 

 

 

8 comentarii

 1. zadarmi Răspunde

  de ce nu umbla padurarii cu jandarmi? aa da, jandarmii pazesc infractorii din politica! ar trebui sa-si schimbe denumirea in zadarmerie

  • Ion Răspunde

   Uite cu ce se ocupa jandarmii: Un jandarm din Botoșani a fost împușcat joi după-amiază de un coleg, în timpul unui exercițiu de tragere, în poligon.

 2. Altu Răspunde

  Jandarmii sunt puternici cu oamenii pașnici,femei și copii. Când e ceva serios nu le vezi fața. Iar într-o țară unde infractorii sunt premiați la ce vă așteptați? M..e PSD

 3. Sictir! Răspunde

  Na ca s-au trezit postacii #-isti sa latre iar despre jandarmi! Pai bine mai putzelor, n-aveti toti la un loc atâta sange cat are un singur jandarm intr-un c@i! Hai sictir!

  • a* Răspunde

   Au demonstrat de 10 august cu vârf și îndesat. Hai sictir! Probabil tu ești obișnuit ca dacă ceva nu e cum vrei tu rezolvi cu pumnul. Săraca ta familie!

  • Altu Răspunde

   Ai dreptate ,tot sângele îl au într-un coi și pt creier nu le rămâne nimic. Din acest motiv folosesc excesiv gaze , pt. oxigenare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.