Ultima actualizare: azi, 14:26

Locale

Deputatul UDMR Magyar Loránd, vot pentru ministrul propus la Agricultură

Deputatul UDMR Magyar Loránd, vot pentru ministrul propus la Agricultură, Adrian Oros.

Cu ocazia audierii în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice de Agricultură a ministrului desemnat al Agriculturii, Adrian Oros, Deputatul UDMR Magyar Loránd i-a adresat două întrebări legate de prevederi din Programul de guvernare, respectiv:

1. Domnule Oros, printre cele zece demersuri și proiecte propuse ca prioritate, una este reformarea celor două agenții de plăți în agricultură: Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor în Agricultură, cu accent pe debirocratizarea procedurilor în scopul accelerării absorbției fondurilor europene. – Care este poziția dumneavoastră în legătură cu această măsură și cum va fi făcută concret această reformare? (în așa fel încât fondurile venite de la Uniunea Europeană pentru plățile directe ale fermierilor și pentru măsurile de dezvoltare rurală să nu fie reduse pe perioada următorului exercițiu financiar 2021-2027)

2. În legătură cu legea vânzării-cumpărării terenurilor agricole, lege blocată de mai bine de un an în Parlament, modificările trebuie completate cu un plafon maxim până la care se pot cumpăra terenuri, stabilit pe baza unui studiu care ar trebui realizat de Institutul de Economie Agrară, care să arate dimensiunile optime ale unei ferme. Această problemă coroborată cu prevederea din Programul de guvernare Dezvoltarea clasei de mijloc în agricultura românească se poate face prin susținerea fermelor de familie mixte, cu o suprafață rentabilă din punct de vedere economic, ridică următoarea întrebare: cum vedeți rezolvarea ecuației – plafon maxim, dimensiune optimă versus suprafață rentabilă și în ce interval de timp?

Răspunsurile ministrului desemnat l-au convins pe deputat, motiv pentru care i-a acordat votul său.

„Răspunsurile ministrului desemnat mi s-au părut pertinente, motiv pentru care i-am acordat votul meu. Dealtfel, pentru că îl cunosc foarte bine, fiind coleg de aproape trei ani cu Adrian Oros în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice de Agricultură, sunt convins că va face față cu succes mandatului de ministru al Agriculturii”, transmite deputatul Magyar Loránd.

5 comentarii

  1. y Răspunde

    Iar se bagă în seamă. Simte ceva. Trebuie să aibă “activitate” că altfel ….. Dar ce a făcut? A ridicat mâna! Bravo, felicitări!
    Eu totuși am o nedumerire. Cum mama naibii ditamai Polonia cu 38 de milioane de locuitori poate fi guvernată/legiferată infinit mai bine decât Românica noastră nici jumate cât îi Polonia, dar cu mai mulți reprezentanți în Parlamentul românesc! În Seimul polonez sunt 460 de deputați, așa dă wikipedia. Și 300 de deputați sunt mulți pentru noi. Ungaria de exemplu care e jumate față de România are în momentul de față Parlament unicameral cu 199 de deputați. Noi parcă avem în total 465.

  2. Y Răspunde

    Noa,y cel mic deja se pricepe si la parlamentarism,aducand in discutie firesc,iubita sa Ungarie-din ce in ce mai mica,mai nebagata in seama de Europa.Dar el unguroc fiind o tine langa,langa!Dar nu zice nimic de neamul de tradatori unguri,care idiferent din ce guvern au facut parte,au tradat!
    Dar e de inteles,saracu fiind vechi,poate afirma ca in anul 1960,el fiind matur,in Satu Mare se vorbea doar ungureste!
    Spuneti voi daca omul e cu tiglele pe casa!!!

    • y Răspunde

      Ioi săraku de tyine! Io tențeleg binye că nushtii. Kă fusei prin Oltenia ta draghe atuncea împreune cu doktoru tău kare verifika puța soldaților la înkorporare devenit intre timp maaare patron de kabinete medikale. Nu văzui ce fusei pe aici. Na, astai! Uiti-mă uitași să scrii pe rumănește dintre timp!?…..
      Deci, să-ți traduc că văz că nu pricepuși deloc. Am spus că alte state funcționează cu parlament pe jumătate cât a noastră și funcționează mult mai bine. Dar tu se pare că ai bani destui de aruncat. Eu unul consider că nu.
      Și da, sigur mă pricep mai bine la politică. Sunt servus cu mulți ștabi, inclusiv actuali. Nu dau exemple, chiar sunt prea multe. De aia nu mă mai bag oficial pentru că îmi provoacă indigestie “negocierile”. Să ai în continuare o zi bună!
      PS. Dacă te deranjează postările mele atunci nu le citi. Eu am păreri fundamentate pentru că eu am făcut școală serioasă și nu m-a cules poliția locală zilnic de la birt.

      • Y Răspunde

        @y:cum dracu nu:si azi te vazui,baut bine,cu niste tigani dupa tine pe platz!Politia nu s-a amestecat din respect fata de anii tai,alungat fiind din serviciu pentru incompetenta,betivaneala si barfa!Sunt convins ca esti servus cu maharii unguroci,ca de aia ii pupi in dos!Daca si ei sunt ca tine,vai de pusta lor!
        Nu te mai stradui sa scrii aiurea ca rad nepotii de tine.Ungurii,te repudiaza iar vecinii iti inchid usa !Rau imbatranesti ,si betiv si ordinar!

        • y Răspunde

          @Y, îmi pare rău nu ai nimerit. Azi nici nu am ieșit din casă din motive obiective. Probabil te-ai văzut pe tine în oglindă. Se mai întâmplă.
          PS. Nu beau deloc, nici măcar șampanie de anul nou. Dacă continui așa asta intră la niște articole și voi lua măsuri. Nu glumesc. Ce faci e nesimțire. Eu tu te-am făcut cu ou și oțet. Sau tu ești doftoru de mai sus în persoană?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.