Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

FOTO. Cinci copii, părăsiți de mamă, trăiesc în condiții mizere. Au nevoie de ajutor

Cinci copii, părăsiți de mamă, trăiesc în condiții mizere, în satul Pișcari din județul Satu Mare. Copiii trăiesc împreună cu tatăl lor într-o casă distrusă, în condiții grele.

Mama i-a părăsit pe cei cinci copii ai săi, iar aceștia locuiesc acum împreună cu tatăl lor într-o casă precară. Micuții au vârste cuprinse între 3 și 10 ani, și au nevoie de cineva să le renoveze casa, dar și de hrană, încălțăminte, haine, o mașină de spălat.

Mai multe mămici din județ s-au mobilizat pe un grup de Facebook și încearcă să îi ajute pe cei mici.

„Încă puțin și vine iarna geroasă iar acesti copilași sunt tot desculți,dezbrăcati si locuiesc în aceleași condiții. Locuiesc într-o casă pe care, sincer, eu nu o pot numi “casă”. Haideți, vă rog, să încercăm să ajutăm acești copilași care au fost părăsiți de mama lor, iar acuma tata îi crește singur. Cel mai mic are 3 anișori”, scrie Camelia Palfi, inițiatoarea apelului.

Cei ce doriți să îi ajutați, îi găsiți în satul Pișcari din județul Satu Mare. Tatăl copiiilor se numește Radu, iar numărul lui de telefon este: 0759562430.

Îi puteți ajuta și prin DISTRIBUIREA articolului. Poate ajunge acolo unde trebuie!

9 comentarii

  1. ... Răspunde

    Întrebare. Cum poți fi atât de inconștient ca în secolul XXI să faci 5 copii și să îi chinui în halul ăsta când nici pentru puricii de pe tine nu poți oferi un minim de confort? Am mai spus-o, copii nu au nici o vină săracii, trebuie ajutați. Dar deja e prea de tot cu astfel de situații cu copii băgați la înaintare la 2-3 zile distanță ca să ne facă să ne fie milă. Nici vara nu poți sta în …. nici nu știu cum să spun, adunătura aia de scânduri! Eu înțeleg că n-are bani dar două brațe are, un ciocan și niște cuie sigur găsește dacă vrea.

  2. Vlad Tepes Răspunde

    Exact asta am spus si eu cu citeva zile inainte…ref. la un caz similar…de ce fac copii pe banda rulanta…!?
    Apoi ce fac autoritatile, de ce nu se autosesizeaza, sintem in situatia unui abandon de familie care trebuie condamnat, acea femeie ar ttebui sa fie deja dupa gratii…
    Da, copii n-au nici o vina…

  3. Altu Răspunde

    Degeaba tot comentați că de ce fac copii, acesta e nivelul lor de cultura și nu îi interesează de nimic, doar să aibă ce mânca,bea și f..e. Asta e situația. Ar trebui o lege prin care femeile astea să fie sterilizate. Știu că vine lumea cu drepturile omului, că nu poți face asta,etc. Dar noi proștii care muncim și pe langa familia noastră indirect trebuie să îi ținem și pe ăștia,nu avem drepturi. Nu,doar dreptul la muncă și plătit taxe. Apoi, facem toți ca ăștia, și Dumnezeu cu mila.

    • Altu Răspunde

      A, și ca să nu ziceți ca- s misogin și bărbații sterilizați, numai problema e că găsește alt armăsar și tot puiește. Așa la femei e mai sigur.

  4. ... Răspunde

    Toată vara ce au făcut? Acum se trezesc în prag de iarnă? Aștept alt caz lacrimogen în presă estimez așa de la mine luni-marți cu alți copiii băgați la înaintare. De acord cu @Altu. Asta e numai stins focul, problema rămâne. Nu așa trebuie abordată treaba.

  5. XYZ Răspunde

    Sa intamplat !Asta e dar…
    Eu zic ca numai are rost sa comentam ce si cum,
    acum vorba de ajutor nu sa dam sfaturi cum ar trebui cu altfel de situati.
    Dupa mine astfel de articole sant bine venit si cine poate sa ajuta!Nu sa comenteaza!

    • ... Răspunde

      Atunci nu ai decât. Dar povestea așa veci nu are sfârșit. Nu de papa le trebuie în burtică sau ceva reparații ici-colo, astea sunt ajutoare temporare, ci ajutați să se descurce singuri. Că la făcut copii deja sunt doctori. Pe mine de ce nu mă ajută să zicem cineva? Sunt sărac vreau și io în Maldive o săptămână sau Bora Bora ca fiica lui Becali. Nu îmi permit decât la Felix. Na, punem de un teledon?

  6. Alina Răspunde

    Problema e ca nu au bani pt sterilizare măcar cine nu are posibilitate sa fie gratuit dar la noi nu este nimic gratuit s au să fie în ajutorul lor

    • ... Răspunde

      Poate nu ma crezi dar stiu din sursa sigura ca femeile astea dintr-un anumit grup mai inchis la culoare sunt alergice la astfel de interventii. Asta nu spun la misto! Probabil si igiena personala precara ii “ajuta”. Degeaba ii ajutam daca nu isi schimba ei comportamentul lor fata de societate. Sunt 100% sigur ca se va repeta. Nu ma crezi? Ia verifica alte familii ajutate in trecut si vezi ce au facut! Sunt consumatori de resurse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.