Ultima actualizare: azi, 20:42

Locale

FOTO. Conferinţă internaţională despre îngrijirea pacientului la Satu Mare. Peste 300 de invitaţi

Peste 300 de participanți din țară și din străinătate (Anglia, Germania, Italia), printre care se numără 5 manageri de spitale, 6 directori de îngrijiri, 15 medici și 200 de asistenți medicali, participă astăzi şi mâine la o conferinţă internaţională despre îngrijirea pacientului.

Conferința este organizată de către Spitalul Județean de Urgență Satu Mare în parteneriat cu OAMGMAMR Satu Mare și Asociația Gabriel Krisztian și sponsori, invitat de onoare fiind ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Ediția a doua a conferinței are tema “Rolul comunicării în îngrijirea pacientului – Comunicarea devine o artă atunci când vine din inimă”, ministrul Sorina Pintea subliniind în discursul ei faptul că una din problemele sistemului sanitar e chiar comunicarea.

Prin tema conferinței “Rolul comunicării în îngrijirea pacientului – Comunicarea devine o artă atunci când vine din inimă”, organizatorii își propun să aducă în atenția participanților importanța comunicării eficiente în cadrul procesului de îngrijire.

“Comunicarea este importantă deoarece pacienții au nevoie să fie ascultați, să fie înțeleși și să găsească un răspuns la întrebările și îngrijorările lor.  Conferința își dorește să reunească personalul medical implicat în procesul de îngrijire a pacientului, facilitând astfel dialogul multidisciplinar, diseminarea bunelor practici precum și realizarea unor relații de colaborare în viitor”, au transmis organizatorii.

“Cred că județul și orașul nostru este în acest moment serios ancorat pe harta medicală a României. În ceea ce privește tema, într-adevăr, comunicarea devine o artă atunci când vine din inimă, dar înainte de asta, comunicarea este o necesitate în societatea în care noi trăim în aceste momente” a afirmat prefectul Darius Filip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.