Ultima actualizare: azi, 14:47
Locale

FOTO. Monumentul Ostașului Român de la Carei, pe moneda comemorativă lansată de BNR

Banca Națională a României (BNR) lansează o monedă de argint pentru a celebra 75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord, informează Libertatea. Reversul monedei redă imaginea Monumentului Ostaşului Român de la Carei.

Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic, începând din 14 octombrie, o monedă din argint cu tema “75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord”, se arată într-un comunicat al BNR.  Aversul monedei prezintă cele două feţe ale medaliei jubiliare din aur ,,Ardealul Nostru”, inscripţia în arc de cerc „România”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2019”.

Reversul monedei redă imaginea Monumentului ostaşului român de la Carei, inscripţia în arc de cerc „Eliberarea Ardealului de Nord” şi data la care a fost eliberat ultimul teritoriu ocupat din Transilvania ,,25 octombrie 1944″.

Moneda are o valoare nominală de 10 lei, are o formă rotundă, diametrul de 37 mm, greutate de 31,103 grame şi cant zimţat. Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 360 de lei.

 

5 comentarii

 1. mae Răspunde

  imi place mult ……..eliberat de sub jughia cui ???

 2. y Răspunde

  Ca să fie informația completă eu aș mai explica oamenilor, pentru că s-a omis în perioada comunistă acest “amănunt minor”, de ce exact în 25 octombrie s-a eliberat ultima brazdă. Asta pentru respect pentru istorie și pentru o anumită persoană pentru care nu putem mulțumi de destule ori ce a făcut. Cei pe care îi văd astăzi pe micul ecran sunt niște clovni pe lângă el și am formulat elegant.

 3. h Răspunde

  Poate ca Ardealul de Nord nu avrut sa fie eliberat.

 4. Garuboz Răspunde

  Poate nici mata no vrut sa te fete !

  • ... Răspunde

   Faptul că ție ți-a fost bine pe timpul ocupării sovietice și ție și familiei tale a fost și mai bine căci numai trebuia să raporteze la comisarul zonal ce vorbește ‘telectualul vecin nu înseamnă că și pentru ceilalți a fost bine. Anomelie genetică ce ești! ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.