Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

FOTO. Sătmărean în scaun cu rotile, student la Inginerie în Cluj-Napoca: Vreau să fiu cineva în viață

Vasile Bodan, în vârstă de 20 de ani, este din satul Gherța Mare, din județul Satu Mare, iar începând din acest an, este „boboc” la Facultatea de Inginerie Electrică a UTCN din Cluj-Napoca.

Tânărul este student în anul I la Facultatea de Inginerie Electrică şi este cazat într-o cameră a unui cămin din campusul studenţesc Observator, împreună cu mama sa care îl duce dimineaţa la facultate şi îl aduce înapoi la cămin, folosind transportul în comun.

Vasile Bodan este un exemplu pentru toți cei din jurul său. Cu toate că își duce traiul într-un scaun cu rotile, tânărul nu a renunțat la visul său de a deveni inginer într-o zi.

„Am ajuns la UTCN deoarece doresc să urmez o facultate, să îmi continui studiile, să fiu cineva în viaţă. Ingineria îţi deschide drumul în viaţă şi vreau să devin inginer, pentru că meseriile sunt bine plătite. La Cluj, la facultate, este altă lume faţă de liceu, liceul este nimic pe lângă facultate. M-am obişnuit la cursuri, colegii sunt ok. Fac tot posibilul să învăţ bine, de asta am venit, asta am ales. Condiţiile din cămin sunt bune, pot intra cu căruciorul cu rotile până în cameră, sunt rampe amenajate”, a spus Vasile corespondentului MEDIAFAX.

Tânărul are un program zilnic foarte încărcat: cursuri la facultate, dar şi ore de gimnastică şi înot.

„Cel mai mult la cursuri îmi place la Bazele electrotehnicii, iar Mecanica mi se pare grea”, a recunoscut „bobocul”.
Vasile Bodan spune că, după absolvire, dacă situaţia economică din Satu Mare se va îmbunăţi, se va întoarce în oraş, dar dacă nu vor fi locuri de muncă va încerca să rămână la Cluj.

2 comentarii

  1. ombre Răspunde

    sa dea D-zeu putere parintilor. copilului sa reziste sa-si vada visul impliinit!

  2. Fido Răspunde

    Este de apreciat efortul și al părinților dar și al tânărului care nu se lasă doborât de o problema. Sa ai mult succes și putere sa ți duci studiile pana la capăt. Sa te bucuri de toate lucrurile din jurul tău și sa i mulțumești lui Dumnezeu pt părinții tăi. Oricum ești un învingător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.