Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

Gabriel Leș: Pensiile militare, egale indiferent de anul pensionării

Gabriel Leș a anunțat astăzi că a depus o inițiativă legislativă menită să asigure principiul egalității când vine vorba de persoanele aflate în aceeași situație juridică. Senatorul sătmărean a subliniat faptul că această lege, tratată cu responsabilitate, va asigura predictibilitate și echitate în sistem.

,,În calitate de senator, am depus astăzi în Parlament o inițiativă legislativă ce vizează asigurarea principiului egalității, prin care se asigură un tratament nediscriminatoriu între persoanele aflate în aceeași situație juridică în ceea ce privește drepturile și obligațiile prevăzute de lege. Respectiv, la grade, funcții și vechimi egale, pensiile militare vor fi egale, indiferent de anul pensionării. Actualizarea se va face în sensul celei mai favorabile decizii de pensionare.

Demersul vizează, în egală măsură, punerea în acord a conținutului legislației privind sistemul pensiilor militare de stat cu legislația la zi în domeniul salarizării militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special.

Nu în ultimul rând, inițiativa asigură corectarea insuficiențelor de reglementare din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, în sensul actualizării bazei de calcul pentru personalul care a fost încadrat, detașat sau mutat în unități de producție.

Această lege va asigura predictibilitate și echitate în sistem, și sper că va fi tratată cu responsabilitate de întreaga clasă politică.”

7 comentarii

  1. Hopa Răspunde

    D-nule Gabi, dar salariile nu ar trebuii să fie pe principiul „la munca egală, salariu egal” ?

  2. x-ulescu Răspunde

    si pensiile civile ,la aceeasi ani vechime ,aceeasi munca prestata NU ?? pot fi egale ?? ca civilii au si contribuit la pensii ?? cand iesi la pensie ANTICIPAT ..te penalizeaza pe perioada cat ai fost luat in armata !! asta e normal ? ar trebui sa plateasca ministerul apararii pensiile pe perioada asta si la militarii in termen !!

  3. anonymus Răspunde

    un proiect eșuat propus de un membru al unui guvern eșuat!

  4. cârcotaş Răspunde

    Când se încearcă astfel de măsuri privind echitatea se ridică dreptul celui de jos la nivelul celui care a obţinut pe cale dubioasă dreptul în cauză. Că de… nu-i constituţional să tai un drept câştigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.