Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Magyar Lorand: Este trist că în județ nu s-a arătat prea mare interes pentru sprijinul UE

„În județul Satu Mare, fermierii sunt sprijiniți, în primul rând, de grupuri locale de acțiune, primăriile din zonele rurale fiind mai puțin implicate în aceste chestiuni, cu toate că există posibilități de a obține sprijiniri sută la sută nerambursabile” – a declarat deputatul sătmărean Magyar Lorand, membru al Comisiei pentru Agricultură.

Politicianul și specialistul în dezvoltarea rurală a fost întrebat cu referire la ordonanța 16.4. care prevede proiecte de finanțare care sprijină conlucrarea producătorilor agricoli și a distribuitorilor (magazine, sau chiar restaurante).

Producătorii sătmăreni și-ar fi putut achiziționa din această sumă mașini de serie pentru spălarea, uscarea, selectarea, ambalarea și etichetarea produselor, în timp ce instituțiile publice ar fi putut deschide, spre exemplu, piețe noi de alimente, sau puteau să  le modernizeze pe cele existente deja. Toate acestea din fonduri europene nerambursabile.

„Până la încheierea programului s-au înregistrat, pe plan național, un număr de 163 desolicitări. În prezent are loc evaluarea acestora, deoarece sunt fonduri pentru finanțarea a 50 de cereri” – a adăugat Magyar.

În opinia parlamentarului sătmărean, adevăratul sprijin al producătorilor sătmăreni sunt grupurile locale de acțiune. Aceste grupuri din zona Sătmarului, Codrului și zona Oașului conlucrează la materializarea a trei proiecte întocmite împreună cu fermieri, școli și restaurante. S-a întocmit un proiect pentru cei din zona Carei-Tășnad realizat de o asociație agricolă, o școală și o cooperativă.

 

7 comentarii

  1. Hopa Mitica Răspunde

    Nu era oare mai intelept sa promovezi aceste programe in timp util, nu dupa ce termenul de depunere e trecut? Si sincer, sunt fonduri pentru finanțarea doar a 50 de cereri la nivel national!? La ce dracu te-ai mai gasit sa comentezi?

  2. Hop și eu Răspunde

    deputatul lu’ pește

  3. Valahu Răspunde

    Asta chiar s-e crede istet dar da in gropi.

  4. ionut Răspunde

    Asta e unul dintre parlamentarii udmr care a votat legile ANTIjustitie, legile lui dragnea prin care au scapat din puscarii talhari,criminali,pedofili etc….. SA-I FIE RUSINE!!!

  5. Peneleul Răspunde

    Un baron asemenea unei lebenițe: verde pe dinafar dar pe dinauntru rosu total! Ciuma verde!

  6. ioan Răspunde

    Exact, aceste programe trebuie făcute public cât mai des posibil, dacă nu se știe de ele cum să fie interes??? Sau află despre ele doar cei ce au pile pe filieră????

  7. Satmareanul Răspunde

    Na in loc sa bei bere linistit seara … si sa te faci manga … mai bine faceai public aceste fonduri si ajutai fermierii … dupa toata lumea stie sa spuna multe, dar inainte toata lumea uita , sau ai avut un interes in zona Satu Mare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.