Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

O pizzerie și două restaurante din Satu Mare, amendate din cauza igienei precare

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 4 – 10 octombrie, 102 acțiuni de control. Verificările au vizat unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne și unități procesare lapte.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.600 lei, din care – 3 sancțiuni contravenționale de 1.200 lei – 1 Pizzerie, Satu Mare, pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de lucru și depozitare, 1 amendă contravențională în valoare de 1.200 lei, 1 Magazin Alimentar, Satu Mare, pentru nerespectarea condițiilor de igienă la depozitarea produselor alimentare, 1 amendă contravențională în valoare de 1.200 lei,  1 restaurant, Satu Mare pentru nerespectarea condițiilor de igienă în spațiul destinat preparării produselor alimentare și 1 sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei – restaurant, Satu Mare, pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare.

Acțiunile de verificare a respectării condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor continuă în cantinele școlare, în cantinele creșelor, în cadrul căminelor și grădinițelor, în unitățile de catering care deservesc unități școlare și preșcolare, de pe raza județului Satu Mare. Cu această ocazie, au fost și vor fi verificate, chioșcurile de incintă precum și magazinele alimentare, barurile și alte unități de alimentație publică, de pe o rază de 300 de metri în jurul unităților școlare.

Menționăm faptul că Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților de alimentație publică sancționate.

Sursa: DSVSA Satu Mare

4 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    “Una pizza che puzza”, cum ar zice italianul.

  2. Lili Răspunde

    Fraierul de cetatean consumator si contribuabil la toate salariile si bugetele miilor de institutii publice nu are dreptul sa afle cine ii vinde mizerii!
    Ei trebuie sa mearga ca prostul in continuare sa cumpere, sa plateasca taxele si impozitele fara cracnire ca dau ei iertari fiscale!!

    • y Răspunde

      @Lili, fără supărare dar doar nu crezi că Domuța sau ceilalți de acolo vor publica despre cine este vorba? Sunt și ei oameni, trebuie să mănânce undeva! E un comunicat în limbaj de lemn ca să nu se spună că nu se comunică. Deci undeva în Europa pe dreapta s-a întâmplat asta. Sunt și alții care dau totalul amenzilor date dar nici în ruptul capului nu spun despre cine e vorba (Garda de Mediu). Am înțeles că acel contravenient are drepturi !?!? După cum ai constatat foarte bine cetățeanul onest, cinstit, plătitor de taxe din care se plătesc aceste instituții și PENTRU CARE SUNT ACELE INSTITUȚII ȘI NU INVERS nu au dreptul elementar la o viață sănătoasă și o informare corectă și completă! Degeaba se tot spune și la TV. Ei, de aia nu mă vede nici un fast-food! Fac pizza, hamburger, pide etc. acasă (inclusiv chifla pentru hamburger) dacă vrea careva din familie. Trebuie să-i acorzi timpul necesar, atât, nu este deloc greu. Crede-mă este incomparabil mai bună! Mai ales că nu cumpăr carne gata tocată. Vrei rețetă?

  3. Rodica Răspunde

    Onorabile institutii ale statului , cu angajati platiti din banul public , toate le întelegem păna-ntr-un punct ; de ce nu sunt nominalizate acele firme unde se gasesc neregulile ? Cum ne protejati pe noi , consumatorii de rand ( ma rog , care se încumeta sa calce pragul acestor pizerii , restaurante sau mai stiu eu ce fast-food , că personal ,prefer sa consum ceea ce pregatesc eu si vad ce pun în oala ) ? Am sa repet la nesfarsit aceasta întrebare – de ce nu se face cunoscut numele celor care încalca aceste reguli de igiena ? Ca pe mine nu ma încalzeste cu nimic faptul c-ati trantit o amenda , care ulterior va fi contestata , iar noi , tot ca prostii ramanem . Pentru cine lucrati ? La fel se întampla si cu multinationalele din comert pe care mereu le ….. protejati când vine vorba de marfa cu dublu standard de calitate , sau marfa expirata , neconforma sau tinuta în conditii dubioase ! Intreb , pana când ? Intreb – ce prevede legislatia privind protectia populatiei în aceste situatii ? Avem dreptul sa cunoastem locatiile cu probleme pentru a le evita ? Avem dreptul la o informare corecta ? Daca da ( si sunt convinsa ca acesta este raspunsul ) , atunci de ce nu va achitati în întregime de sarcinile de serviciu ? Pe cine nu vreti sa suparati ? Cu noi , cum ramane ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.