Ultima actualizare: azi, 08:28
Locale

Prima schiță a noului spital din Satu Mare. A fost eliberat certificatul de urbanism

S-a făcut un nou pas înainte pentru proiectul care vizează extinderea clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Este vorba de certificatul de urbanism care a fost eliberat recent iar următorul pas important constă în obținerea tuturor avizelor de la instituțiile abilitate. Noua clădire va avea subsol, parter, va dispune de șase etaje, plus un etaj tehnic și un heliport, clădirea fiind o extindere a spitalului existent, având o zonă de legătură directă cu acesta pentru a se putea crea circuitele spitalicești.

Organizarea noii clădiri:

La subsol vor fi amenajate vestiarele pentru personalul medical, farmacia spitalului, precum și trei depozite pentru materialele sanitare. La parter, vor funcționa două secții: Secția de Urologie (30 de paturi) și Secția de chirurgie pediatrică (25 de paturi). Toate saloanele vor fi echipate cu rampe fluide medicale, prize de curent și date, corpuri de iluminat, apelare medical (inclusiv buton de panică), pentru fiecare pat în parte.

La etajul 1 va fi amenajată Secția de ortopedie (55 de paturi), iar la etajul doi va funcționa Secția de chirurgie generală (25 de paturi), precum și Secția de chirurgie plastică (25 de paturi). La etajul 3, cel de-a cincilea nivel al clădirii, va fi amenajată o nouă Secție de chirurgie generală, de data aceasta cu 50 de paturi, iar la etajul 4 vor fi amenajate următoarele spații: Secția A.T.I. (35 de paturi), Secția U.T.S. – Unitatea Transfuzii Sânge și Blocul operator septic.

La etajul 5 va funcționa Blocul operator aseptic cu 8 săli de operație, precum și Sterilizarea, compartiment ce va deservi blocul operator și restul zonelor din spital care necesită acest serviciu. La etajul 6 va fi amenajat un nou Bloc operator aseptic cu 8 săli de operație aseptice, sală de trezire și anexe medicale. De asemenea, nu va lipsi nici Sterilizarea. Etajul tehnic și heliportul, situate peste ultimul nivel vor avea o legătură directă cu circulația verticală a corpului nou de clădire. Tot la acest etaj, sub platforma heliport se vor amplasa CTA-uri.

Proiectului regional ”ROcHUs – Care for health in Satu Mare and Szabolcs-Szatmár-Bereg counties”, se realizează prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, ce asigură o finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională în proporție de 85% din cheltuielile eligibile, la care se adaugă o cofinanțare națională în proporție de 13% din cheltuielile eligibile pentru partenerii din România, iar contribuția proprie a partenerilor este de 2%. Bugetul total al acestei investiții este de 13.900.000 Euro, inclusiv TVA.

 

 

 

Un comentariu

  1. Daniel Răspunde

    Sunt foarte, foarte curios cât de eficient și ergonomic vor fi gândite saloanele și toate cele. Nu am mai văzut spital construit recent. Feedback există, problemele se cunosc, oare vor ține cont de ele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.