Ultima actualizare: azi, 09:47

Locale

PROGRAM. Ministerul Apărării anunță manifestări spectaculoase de Ziua Armatei la Carei

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat programul Zilei Armatei Române de la Carei. Pentru prima dată, evenimentul a fost programat după-masa, însă, cu toate acestea, MApN anunță manifestări spectaculoase.

La Carei, activitățile se vor desfășura vineri, 25 octombrie, după următorul program:

– ora 14.00, Parcul Karoly – exerciții demonstrative, prezentare de tehnică militară și atelier de tehnici de supraviețuire;

– ora 17.00, la Ansamblul monumental „Glorie Ostașului Român” – ceremonie de depuneri de coroane și jerbe de flori și ceremonie de acordare de distincții Drapelelor de Luptă ale unor unități militare, simultan cu survolarea zonei de către aeronave ale Forțelor Aeriene Române și cu sosirea „Ștafetei Veteranilor”, care a plecat din Capitală pe 17 octombrie;

– ora 19.00 – retragere cu torțe.

În municipiul Satu Mare, de la ora 15.30 va avea loc o ceremonie de depuneri de coroane de flori la Monumentul Ostașului Român.

4 comentarii

  1. matroz Răspunde

    Felicitări tuturor de Ziua Armatei Romane!Nu știam ca Monumentul Ostașului Roman ,așa cum l-a denumit regretatul Gheza Vida,și-a schimbat denumirea.Acum înțeleg de ce li s-a refuzat careienilor amplasarea lângă monument a unui catarg cu tricolor românesc!Gresisera numele monumentului !!!Ce zici domnule Director ZAMFIR Danciu?Cand deschidem Wikipedia ?

  2. sonny Răspunde

    Are dreptate matroz: monumentul se numeste “Monumentul Ostasului Roman” si nu “Ansamblul Monumental Glorie Ostasului Roman”. La baza obeliscului scrie “Glorie Ostasilor Armatei Romane cazuti in lupta pentru apararea patriei”. Nu stiu cine a inventat denumirea de Ansamblu Monumental Glorie…… si nu stiu de ce preluati toti aceasta formula. Nu suna deloc bine si nu are nici un rost.

  3. c-block Răspunde

    Unii au iarăși probleme de semantică. Sper din tot sufletul că asta nu îi va împiedica să depună coroanele de flori deja comandate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.