Ultima actualizare: azi, 18:05
Locale

Sătmăreanul Cosmin Andreica, liderul sindicatului poliţiştilor, declarat incompatibil

Polițistul sătmărean și președintele Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL, Cosmin Andreica, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Andreica a deținut simultan, în perioada 14 iunie 2017 – 07 ianuarie 2019, funcția publică cu statut special (agent de poliție) la Postul de Poliție Comunal Botiz din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și funcțiile de conducere de director administrativ, respectiv director general adjunct administrativ în cadrul Direcției Administrative din Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4.

Reamintim că Andreica mai fusese declarat incompatibil în urmă cu șase ani. În data de 12 august 2013, Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul polițistului sătmărean, întrucât acesta exercita simultan funcția de agent principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și calitatea de administrator în cadrul S.C. BOSS SPECIAL SECURITY S.R.L.

Pentru incompatibilitatea din 2013, Cosmin Andreica a chemat la judecată Agenția Națională de Integritate, însă acțiunea acestuia a fost respinsă. Nemulțumit de decizia instanței, pe data de 12 februarie 2016, polițistul sătmărean a contestat decizia Curții de Apel București la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Pe data de 3 octombrie, magistrații de la Curtea Supremă au respins recursul.

3 comentarii

 1. Adi Răspunde

  Un arogant de doi bani ,am fost oprit de analfabetul acesta în trafic si a avut o atitudine de superioritate si m-am simțit sfidat și jignit de acest incompatibil .

 2. Lili Răspunde

  Si mai departe?
  Nimic pana la urmatoarea incompatibilitate?

  • Unu...altu Răspunde

   Nimic.Pana peste 6 ani.Atunci i se va verifica din nou incompatibilitatea,insa atunci posibil sa fie in pensie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.