Ultima actualizare: azi, 14:40

Locale

Trei secții de la Spitalul Județean intră în reabilitare! Investiții de peste 10 milioane lei

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Adrian Marc, a declarat astăzi într-o conferință de presă că trei secții importante din cadrul unității spitalicești urmează să intre în reabilitare. Acesta a spus că studiile de fezabilitate pentru cele trei obiective sunt încheiate, iar lucrările efective vor demara la începutul anului viitor.

,,Oamenii trebuie să știe faptul că în acest spital sunt medici de valoare, dar care trebuie asistați de aparatură și infrastructură. Sunt propuse trei obiective de investiții anul acesta, pentru că degeaba avem corp medical bun, degeaba avem aparatură, dacă infrastructura este la nivelul anului 1975. Pentru că analiza noastră a arătat că sunt trei secții la nivelul spitalului care suferă de multă vreme, studiile de fezabilitate pentru aceste trei secții sunt încheiate. Cele trei obiective au ca și target semnarea contractelor pentru anul acesta și începerea lucrărilor la începutul anului viitor”, a declarat Adrian Marc.

Cele trei secții care vor intra în reabilitare sunt: Secția de Urologie, Terapia Intensivă și Secția de Neurologie.

,,Sunt secții care sunt importante pentru spital, iar Secția de Urologie se află printre ele. Aceasta va intra în reabilitare capitală, studiul de fezabilitate este finalizat, iar valoarea investiției este estimată la 1.502.715 lei + TVA. Lucrările la Secția de Terapie Intensivă vor costa 1.216.000 de lei, iar Secția de Neurologie care se va muta în incinta spitalului este estimată la suma de 8,5 milioane de lei cu TVA. Dacă le adunăm vorbim de o sumă de peste 10 milioane de lei la nivel de investiții, ceea ce înseamnă că aceste contracte de lucrări și de proiectare le dorim a fi finalizate anul acesta, iar începerea lucrărilor și finalizarea lor la începutul, respectiv pe parcursul anului viitor”, a mai precizat managerul Spitalului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.