Ultima actualizare: azi, 21:55
Locale

VIDEO. Consiliul Județean precizează: de ce drumul de la Botiz se poate sfărâma cu piciorul

Consiliul Județean Satu Mare explică, printr-un comunicat de presă, de ce drumul județean care face legătura între Satu Mare și Botiz se poate sfărâma cu piciorul.

Ce spune Consiliul Județean:

,,Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la calitatea lucrărilor de modernizare care se desfășoară pe drumul județean  DJ 194C – intersecție cu  DJ 194A, drum care face legătura între Satu Mare și Botiz, facem următoarele precizări:

Având în vedere faptul că această lucrare se realizează pe un drum cu trafic greu, care nu poate fi deviat pe un alt traseu, lucrările se desfășoară pe tronsoane de câte 500 de metri pe un sens de circulație, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de siguranță.

Stratul turnat pe sectorul de drum aflat în lucru, și la care se face referire în articolele publicate, nu este un strat de uzură, ci este un strat de balast stabilizat cu liant de ciment, peste care este pusă o peliculă de protecție. Din punct de vedere tehnologic, stratul de balast stabilizat trebuie să rămână descoperit timp de 7 zile pentru întărirea acestuia, fiind interzisă circulația pe acest strat, aspect semnalat prin dispozitivele de semnalizare/dirijare a circulației, amplasate în zonă.

După cele 7 zile necesare consolidării stratului de balast stabilizat, urmează a fi așternute două straturi de mixturi asfaltice în grosime cumulată de 11 cm, prin care se va finaliza structura sistemului rutier.”

 

 

 

 

 

 

16 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    A fost momentul în care s-a încercat să se dreagă busuiocul. Poate au dreptate dar se poate circula și pe acolo. Ce garanție de calitate poate oferi executantul lucrării dacă oricând poate să se rătăcească pe partea nefinalizată orice vehicul? Ajunge una bucată camion și e distrusă toată munca. Întreb pentru un prieten. Sau nu contează?

  2. Szalma Jack Răspunde

    Oare acea șapă care se dovedește a fi ”fundatie” o să reziste sub stratul de asfalt la traficul greu care se desfășoară pe acel tronson ??

  3. mae Răspunde

    da buna ziua sint in domeniu ,un balastru stabilizat nu ar avea voie sa se sfarime asa,va spun sigur 100%,acesta este o calitate proasta de balastru stabilizat ,este aproape un balastru normal doar a mirosit cimentul,nu este cea ce trebuie sa fie,nu are voie sa se sfarime ,,,,nu au respectat reteta de balastru stabilizat

    • Gigi Răspunde

      Ai face bine sa nu mai scrii ca esti in domeniu ca te faci re ras.
      “Balastru” se zice la tara, tehnic vorbind materialul utilizat de constructor este BALAST stabilizat cu ciment x%

      • a* Răspunde

        Dacă este vreun muncitor care împrăștie floasterul cu lopata din camion este scuzabil. La ei se cheamă “balastru”. Dar e în domeniu, nu? Adevărul e că oricum cam are dreptate. Să nu mai spun că nu văd în tot filmulețul ăla niciun obstacol care să împiedice accesul vehiculelor pe așa numitul “balastru stabilizat”. Păi normal că se distruge, nefăcând priză cum trece mașina împinge totul lateral. Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul. Muncim mult și prost.

      • Mae Răspunde

        Înteleptu !nui nici balast nici balastru !(e amestec de sort 0/31sau 0/32 ….balastru ai tu în cap hi hi Gigi !

  4. ... Răspunde

    Asta e bancul zilei. Adică va veni peste balastul stabilizat asfaltul și teoretic și stratul de uzură și totul va fi după aia perfect! Asfaltul va fi liantul betonului. Mă duc să beau ceva să mă calmez. Ăștia ne iau drept proști, e certitudine. Sunt curios ce vor spune la anul când proaspătul “asfalt” nu va mai fi. Ce explicație vor scoate din joben?

  5. Vasile Răspunde

    Eu trec zilnic pe dj acela. Dacă acel beton sau amestec semi-uscat de ciment are rol de fundație, cred că deja l-au sfărâmat. Au umblat cu tractoarele pe el…. Asa oameni, asa drum. Trebuiau amendați. Trebuia blocată pe capete banda aflată în renovare. Oricum, e diferenta uriasă între ce a fost si ce este acum, sper să țină.

  6. ......... Răspunde

    Buna copie pt lamurire
    Balast stabilizat
    Este un beton slab, cu un procent minim de ciment excelenta solutie pentru aplicatii ca strat suport pentru betoanele de alei, trotuare sau drumuri si platforme rutiere. O alta utilizare cu rezultate optime sunt umpluturile de sub placa de pardoseala. Balastul stabilizat are avantajul major de a necesita operatiuni minime de compactare spre diferenta de balastul (amestec optimal) care necesita operatiuni complexe si costisitoare de compactare si de verificare a gradului de compactare. In plus balastul stabilizat elimina riscul de pungi gelive ce pot aparea in cazul balastului amestec optimal.

  7. gheorghe Răspunde

    Fiecare cu părerea lui.Cică fiecare are dreptate.Dar nu ne întrebăm ce pun prăpădiți ăstia de nemți,francezi,austrieci ,italieni,portughezi…și chiar unguri în construcția de drumuri și autostrăzi,de la ei rezista și la noi nu!!!??Sunt tare curios dacă chiar avem specialiști în acest domeniu.Unde au învățat acestia (ce pregatire și responsabilități au)care sunt standardele şi protocoalele internaționale după care se lucrează în toată țara în domeniul drumurilor.S-ar putea ca și aici ca și în toate domeniile sa fie valabila vorba românească,,lasă că merge şi aşa”sau alta şi mai buna,,atâta să țină către țin banii la mine”.Zicea cineva ca muncim mult și prost dar eu zic ca muncim puțin și foarte prost calitativ.De ce la alții se poate și la noi nu?…a-ți ghicit?….Sunt sigur că ştiți doar ca nu vreți sa spuneți….știm cu toții ca,,de la cap se impute peştele, dar….De la coadă se curăță”Hé hé hé …sa aveți o zi bună! (aici unde sunt eu momentan…plouă)

  8. Rodica Răspunde

    Vrei sa vezi sadomasochisti ??? Uită-te putin in curtea spitalului județean ! Directoarea cu nota 5 la examen este în concediu de 2 luni ! Ia bani frumosi ( nu vreti sa stiti cât !!!! ) iar alții încearcă să dreagă problemele lăsate în urma ei ! Haosul domnește peste tot !

    • altu fără bmw Răspunde

      Mai ales acum când tot bugetarul nu știe cu cine să “voteze”. Iar doamna o fi făcut întindere de la ridicat atâta bănet, nu știu. Într-o criză politică asta se tratează mai greu. Vezi cazul generalului cu piciorul-n ghips Stănculescu (să-i fie țărâna cât jai grea). Chiar ar fi cazul să promovăm meritocrația, avem deja prea mulți speciali în de toate. Omul normal care duce greul nu mai are loc de ei.

  9. 007 Răspunde

    D-lor din Consililul Judetean Satu Mare ar fi fost mult mai credibil sa PUBLICATI motivatia COMISIEI DE monitorizare si de receptie partiala/straturi,granulatii si calitatea materialelor ,inclusiv la RECEPTIE FINALA A ACESTEI LUCRARI ,cu nume si prenume, in concordanta cu,, Regulamentul privind recepția construcțiilor din 18.05.2017 ”
    Asa parca motivatia dvs.cam pute a musamalizare…nu ma intrebati de ce ,ca stiti voi . Nu-i asa ?!
    Exact…daca nu o fi mita pe la mijloc, atunci sigur este prostie,dar si una si alta se platesc,PENTRU CA LUCRAREA E FACUTA DIN BANI PUBLICI .Atentie DNA,fii pe faza cu aceasta comisie,peste trei luni drumul o sa fie praf si pulbere.Revin peste trei luni in functie de starea drumului cu o felicitare sau cu o sesizare !
    P.S.Eu cred ca asa este normal, ca noi CETATENII sa depunem denunturi cand institutiile isi bat joc de banii nostrii si de noi,la urma,urmei !

  10. Vasi Răspunde

    7 noiembrie, au turnat bitumul si au dat drumu la circulatie pe tronsonul respectiv din articol, dupa câteva zile de ploaie usoara marginea drumului s-a surpat pe sute de metri, au pus balize, cu siguranta il refac. Slaba calitatea lucrarilor, eu inteleg ca nu e usor, se munceste, dar munciti cu cap, 20 cm de fundatie care o sfarami cu piciorul, la tituri….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.