Apă potabilă, de bună calitate, pentru toate localitățile din județul Satu Mare. Astăzi a fost semnat contractul, în valoare de 252 milioane euro, și este cel mai mare contract de investiții din istoria județului Satu Mare.
Conform contractului, va fi implementat un proiect în valoare de 1.202.948.260,70 de lei, care prevede realizarea rețelei de apă și canalizare în 34 de unități administrative ale județului.
Prin proiectul denumit „Planul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Satu Mare – regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020”, Consiliul Județean Satu Mare și Apaserv vor construi, pe o lungime de 1015 km, rețeaua de apă (435 km) și canalizare (580km). Durata de execuție a lucrărilor a fost stabilită pe o perioadă de patru ani.
Principalul obiectiv al proiectului prevede o extindere (a procentului actual de acoperire de 75%, la 100%) a rețelei de apă potabilă testată microbiologic în vederea asigurării unei ape potabile de înaltă calitate în toate localitățile județului.
34 dintre cele 65 de unități administrative ale județului vor fi implicate în acest program de investiție în infrastructură. Astfel, în 43 de localități se va construi rețeaua de apă potabilă, iar în 42 de localități, rețeaua de canalizare. Datorită acestor investiții, până în anul 2023, toată populația județului Satu Mare va avea acces la rețeaua de apă potabilă. Mai mult decât atât, localitățile cu o populație de peste 2000 de persoane vor dispune și de rețea de canalizare. Lucrările nu se limitează la simpla construire a rețelei, ci includ și 5 stații de epurare în localitățile cu peste 10.000 de locuitori.
După semnarea acestui contract, Consiliul Județean Satu Mare va deschide, încă în cursul acestui an, procedurile de achiziții publice, iar încheierea contractelor propriu-zise și începerea proiectului sunt programate pentru a doua jumătate a anului viitor.
Oare noi, cei 40 de familii de pe strada Ratu Mare din MUNICIPIUL SATU MARE, PLATITORI DE TAXE SI IMPOZITE conform zonei D, cand o sa avem APA POTABILA? Cand o sa avem utilitati, noi, cetateni de resedinta de judeti cum au cetateni de la majoritatea satelor? Si atentie: nu suntem zona noua, care si-au asumat sa construiasca in mijlocul campului fara utilitati…. noi stam aici de 55-60-70 de ani. Nu tu gaz, nu tu canalizare, nu tu apa, nu tu asfalt, dar impozitul trebuie platit. Sa vada domnii directori de la Apaserv care dorm in birouri confortabile, cat de placut e sa schimbi mereu bateriile de la robinet, masina de spalat din cauza apei feroase ce avem de la puturile forate. Cat de placut e, cand vrei un pahar de apa si s-a golit flaconul, sa mergi prin noroi pana la primul ABC sa CUMPERI apa potabila in secolul 21 in resedinta de judet al unei tari membru UE. Este JALNIC…….PFUUUUUI
Apropo, am depus pana acum mai multe sesizari la Primaria Municipiului Satu Mare, si nici macar nu ne-au raspuns. De noi e nevoie doar la alegeri. Avem doar obligatii, drepturi mai putini…..