Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Concurs pentru tinerii pasionați de tehnologie, la Satu Mare. Premii în valoare de 2.000 euro

Concurs pentru tinerii pasionați de tehnologie, la Satu Mare. A treia ediție a concursului RotaHack își propune să implementeze soluții tehnice pentru tehnologizarea muzeelor din județul Satu Mare.

Mai sunt aproximativ doar 2 săptămâni de înscrieri pentru a 3-a ediție RotaHack, hackathon de 30 de ore, cu premii în valoare totală de peste 2000 euro, care va avea loc la Centrul Tehnologic din Satu Mare, în weekendul 6-8 decembrie!

În acest an, organizatorii de la Rotaract Club Satu Mare și-au propus ca participanții să implementeze soluții tehnice pentru tehnologizarea muzeelor din județul Satu Mare. Evenimentul a obținut finanțare nerambursabilă și din partea Consiliului Județean Satu Mare, în cadrul concursului de proiecte pentru ONG-uri, la secțiunea „Cultură”, prin urmare Rotaract dorește să promoveze cultura prin tehnologizare, organizând acest hackathon.

Concurenții vor avea de realizat un dispozitiv electronic care va avea rolul de a fi „ghid virtual” al muzeului. De asemenea, vor dezvolta și aplicații de telefon mobil care ar urma să fie echivalentul dispozitivului. Device-ul ar urma să fie utilizat în mod special la expozițiile care interzic fotografierea, pe când telefonul la expozițiile în care fotografierea este permisă.

Atât dispozitivul, cât și aplicația de telefon vor fi implementate astfel încât să comunice cu un server web, care va fi realizat tot de către participanți. Serverul web ar urma să aibă ca rol principal posibilitatea de a colecta feedback din partea vizitatorilor cu privire la exponate și expoziții și de a reprezenta grafic gradul de interes cu privire la diverse exponate. Organizatorii au promis că vor anunța în curând și mai multe detalii despre subiectul concursului!

Mai multe premii, mai multe echipe câștigătoare! Înscrierile deja au început!

Înscrierile se fac pe bază de echipe de câte 2 persoane, completând acest formular: https://www.rotahack.com/inscriere2019.

La concurs sunt așteptate persoane pasionate de tehnologie cu vârsta cuprinsă între 18 și 26 de ani din multiple regiuni ale țării și chiar și elevi minori care studiază la liceele din județul Satu Mare.

Încă o noutate e faptul că în acest an vor fi mai multe echipe câștigătoare, deoarece sunt 5 premii consistente puse în joc!

Mai multe detalii despre regulamentul acestei ediții și alte noutăți găsiți pe site-ul hackatonului: https://www.rotahack.com!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.