Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

FOTO. Bătrân (85 ani) a străbătut 5 km pentru a vota: „Mama Românie”

Un octogenar din Bihor a mers cinci kilometri ca să poată vota. Un octogenar dintr-un sat bihorean în care nu s-a amenajat secţie de votare din cauza numărului mic de locuitori a străbătut cinci kilometri ca să-şi poată exercita „datoria faţă de ţară“.

Nea Vasile, în vârstă de 85 de ani, este din satul bihorean Poietari (comuna Pocola), şi a pornit pe jos până la cea mai apropiată secţie de votare, situată în centrul de comună, Pocola. Bărbatul a fost luat, în final, de un şofer, care l-a transportat până la secţia de votare, gestul bihoreanului, care consideră votul o datorie faţă de ţară, a fost descris pe Facebook de o membră în secţia de votare din Pocola, Aurelia Dumiter.

„Dintre toţi, nea Vasile a fost prezenţa care ne-a înseninat dimineaţa ploioasă de noiembrie. E născut în 1934, a venit să voteze de la 5 km, cu «ocazie». Nu ştie cu ce se va întoarce acasă. Dacă are noroc, îl ia cineva cu maşina, dacă nu, până diseară ajunge pe jos, ajutat de cârja lui”, a scris Aurelia Dumiter.

După ce şi-a băgat buletinul de vot în urnă, bătrânul şi-a făcut semnul crucii şi a recitat pentru cei prezenţi o poezie patriotică, despre “mama Românie”. Apoi, bătrânul a spus că speră că va vota şi la următoarele alegeri prezidenţiale, de peste 5 ani.

“A intrat în cabina de vot. A pus ştampila si, conştiincios, a introdus buletinul de vot in urnă “cu ştampila în afară “. Şi-a făcut semnul crucii şi a început să recite o poezie patriotică, despre “mama Românie “. Voi, cei tineri, ce motive serioase aveţi să nu mergeţi la vot? Ne-a spus că speră să voteze si la următoarele alegeri….peste 5 ani, nu la alea de la vară”, a mai scris Aurelia Dumiter.

Sursa: adevărul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.